Harde/zware hartslag door alcohol of stress?

  • #1

    Beste Allemaal,

    Ik ben een student van 21 jaar oud. Sinds mijn 17e drink ik alcohol. In het weekend kan ik dan ook stevig doordrinken. Drugs gebruik ik niet, maar flink wat biertjes wegtikken is geen probleem voor mij (meestal op zaterdag). Over flink wat uren verspreid kan ik gerust 12 bier wegdrinken. Ik ben dan flink aangeschoten.

    Sinds drie weken heb ik last van een hele "harde" hartslag. Dit komt zo eens per week voor. Meestal op de dinsdag of maandag. Soms heb ik het twee dagen, maar dan in mindere mate. Die harde hartslag komt alleen 's nachts voor als ik in bed lig. Ik merk aan mezelf dat ik dan lichtelijk in paniek raak en elke keer als ik bijna in slaap val "schrik" ik wakker en schiet mijn hartslag weer in mijn keel/oren en etc. Soms is hij wat versneld maar meestal is meer een harde/zware hartslag. Ik krijg hem dan slecht onder controle. Muziek luisteren helpt soms een beetje. Resultaat: ik slaap dan een hele nacht niet.

    Waar kan dit aan liggen? Ik ben al naar de dokter geweest, maar die vond mijn bloeddruk/hartslag/zuurstofgehalte en ademhaling in orde.

    Kan het een nawee zijn van de alcohol verwerking? (waarom heb ik hier dan zondag's geen last van)?
    Kan het uitdroging zijn? Ik drink niet erg veel water normaal gesproken?
    Kan het stress zijn? en wat kan ik daar aan doen?
    Iets anders?
    Iemand die dit herkent?

    Zijn er voedingssupplementen die mij misschien rustiger krijgen tijdens zo'n nacht?

    Groetjes,

    Student, 21 jaar. Levensstijl: normaal, eet gezond.

    Reageer
    #2

    Het lijken toch meer stress klachten.
    Doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    De test was negatief. Geen hyperventilatie. Al vind ik zelf dat mijn ademhaling iets afwijkt tijdens zo'n nacht. Ik moet me er meer op concentreren, terwijl ik dat normaal nooit hoef.

    Reageer
    #4

    Dat kijkt dan toch op hyperventilatie. Het komt dan in aanvallen. Het kan stress gerelateerd zijn.
    Ik zie niet meteen een relatie met bier. Dan zou je er eerder last van moeten hebben. Je zou naar de huisarts kunnen gaan en je bloeddruk eens kunnen laten checken

    Reageer
    #5

    Bloeddruk was dus goed bij de dokter. Ik was langs geweest. Het klopt inderdaad dat het ietwat in aanvallen komt. Ik ben zo'n nacht dan onrustig met pieken en dalen. Rond een uur of 4 / 5 wordt ik pas echt rustiger. Overdag heb ik er helemaal geen last van. Ik heb dit nog nooit eerder gehad. Het begint inderdaad steeds meer te lijken op stress. Dat heb ik ook wel een beetje op mijn studie. Maar dat het zich dan zo uitpakt vind ik ronduit bizar. Ik krijg mezelf maar moeilijk onder controle tijdens zo'n nacht. Zijn er voedingssupplementen die stress verminderen?

    Reageer
    #6

    Ik ben zo’n nacht dan onrustig met pieken en dalen. Rond een uur of 4 / 5 wordt ik pas echt rustiger. Overdag heb ik er helemaal geen last van. En dat is dus juist typisch bij hyperventilatie. Juist als je tot rust komt, treden de klachten op.
    Je zou valeriaan kunnen proberen en ademhalingsoefeningen wanneer er zo'n aanval optreedt.
    Adem 5 tellen rustig door de neus in en adem 8 tellen rustig door getuite mond uit. Herhaal dit een aantal keren. Je merkt dan vanzelf dat de aanval afbreekt.

    Reageer
    #7

    Ik zou het wel degelijk bij je alcohol gebruik zoeken

    Probeer maar eens een weekend niets te drinken

    Reageer
Reageer op: Harde/zware hartslag door alcohol of stress?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief