Pijn aan de achterkant van de hiel

  • #1

    Sinds 2 weken heb ik hevige pijn aan de achterkant van de hiel (niet onderkant dus geen hielspoor) thv. het os calcaneus, meerbepaald de aanhechtingsplaats van de achillespees. Ik heb enkel last als ik stap, loop,... dus niet in rustpositie en enkel met schoeisel aan. In eerste instantie dacht ik dat het een blaar was, maar dat is het uitendelijk niet. het is een stekende pijn op/in het bot. Als ik zelf druk uitoefen voel ik ook niets. Ik ben door de dokter reeds doorgestuurd voor een echografie van de achillespees, deze heeft echter niets, waardoor ik nog steeds geen duidelijkheid heb over mijn probleem. Mijn looppatroon wordt behoorlijk beïnvloed aangezien ik met schoeisel dus niet normaal kan stappen door de pijn.
    Weet er iemand toevallig wat dit zou kunnen zijn? Ik zou er nl. graag vanaf willen. Voorlopig zet ik 4x/dag ijs, gevolgd door voltaren.
    Mvg

    Reageer
    #2

    Het niet op de hielen kunnen lopen is voor mij een bekend probleem. Ik heb hier alleen last van tijdens mijn menstruatie periode.

    Mijn advies is om een alternatieve dokter te zoeken die met de reflexzones van de voet werkt. Deze kan het probleem op deze manier mogelijk voor je verklaren / oplossen.

    mvg

    Reageer
    #3

    Heb verder informatie gezocht, het zou kunnen gaan om een bursitis, maar dit is door de dokter niet bevestigd. Aangezien ik competitieskiën doe, is dit een heel lastig probleem doordat ik in mijn skischoenen uiteraard continu in contact sta met mijn hiel.
    Ik heb nog reeds geen idee wat ik werkelijk kan doen om de pijn tegen te gaan. Ik kan moeilijk op mijn blote voeten naar school gaan...

    Reageer
    #4

    ga eens naar een Podoloog. hij/zij kan zolen aanmeten die de boel ontlasten, waardoor de genezing sneller kan gaan. Succes, Brenda

    Reageer
    #5

    op te lossen door op hakjes te lopen, of net als ik weg laten halen, via orthopeed!!
    het is kraakbeenvocht!!

    Reageer
    #6

    Sophie, Het zou een bursitis kunnen zijn; dat moet op een echo te zien zijn.
    Maar het is ook goed mogelijk, dat er sprake is van te korte/stijve achillespees en/of kuitspieren.
    Ik zou in eerste instantie willen adviseren om een ervaren gekwalificeerd sportmasseur te bezoeken om beiden middels massage en rekkingen te versoepelen en de spier te ontspannen waardoor er ook minder spanning op de achillespees en dus z'n aanhechtingspunr aan de calcaneus komt te staan.
    Succes, Arthur

    Reageer
    #7

    Hallo , ik heb hetzelfde probleem. Hoe bent u er afgekomen????(omdat ik zie dat dit al een paar jaar geleden was?)

    Reageer
    #8

    Hallo Walter, wat heb je zelf al ondernomen tegen jouw klacht?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo Walter ik heb het het zelfde als ik achter op de voet druk doet het veel pijn of als ik hem stoot bij beide voeten ben je al iets te weten gekomen ik heb dit al een paar jaar ben 50 jaar

    Reageer
    #10

    Zit ook met het zelfde probleem.
    Het wordt erger bij belasten van de hakken.
    Bijvoorbeeld door op slippers te lopen.
    Ook bij sproten waar je hak veel te voortduren heeft.
    Bijvoorbeeld windsurfen en skiën.
    Het wordt iets verlicht door schoenen met zachte zolen.

    Ik wil graag weten hoe het met de mensen is die in 2008 op dit forum hebben geschreven... Hoe vergaat het met hun hakkenprobleem?

    Anne

    Reageer
    #11

    Zit ook met het zelfde probleem.
    Het wordt erger bij belasten van de hakken.
    Bijvoorbeeld door op slippers te lopen.
    Ook bij sproten waar je hak veel te voortduren heeft.
    Bijvoorbeeld windsurfen en skiën.
    Het wordt iets verlicht door schoenen met zachte zolen.

    Ik wil graag weten hoe het met de mensen is die in 2008 op dit forum hebben geschreven... Hoe vergaat het met hun hakkenprobleem?

    Anne

    Reageer
    #12

    Hallo.

    Ik heb precies dezelfde klachten als Sophie! Heb al van alles geprobeerd. Rust verlicht de klachten tot bijna over. Maar na een potje tennis zo weer dezelfde klachten: veel pijn achter de hak, m'n bij opstaan pijnlijk/stijf. Kan ook lang niet alle schoenen aan, een wijde hak is nog het comfortabelste. Krijg morgen sportzooltjes in de schoenen, hopelijk geeft dit verlichting van de klachten. Zit er al wel twee jaar mee.
    Hoe zijn de anderen van hun klachten af gekomen? Hoor graag jullie ervaringen, wil nu zo langzamerhand wel af van deze klacht. Hardlopen gaat al niet meer, potje tennis moet ik bekopen met een aantal dagen extra veel pijn......

    Reageer
    #13

    Is iemand van de pijn aan achterkant hiel afgekomen en zo ja hoe?

    Reageer
    #14

    Hallo,

    Ik heb ook dezelfde klachten. Vier weken geleden een hele dag gelopen en sindsdien pijn aan mijn hakken. Vooral als er dukbelasting is.

    Karel

    Reageer
    #15

    Dat kan een vorm van overbelasting zijn van een peesaanhechting in je hak. Probeer eens gelzolen in je schoen te leggen. Die zorgen voor minder druk.

    Reageer
Reageer op: Pijn aan de achterkant van de hiel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief