Ontstoken teen

  • #1

    Hallo

    Ik heb last van een soort ontsteking denk ik. Het zit aan het hoekje van mn teen naast mijn nagel. Het is vuurrood en doet veel pijn als ik erop druk.
    Ik heb wel regelmatig last van een ingroeiende teennagels en daarom 'controleer' ik elke week mijn nagels en knip ik de scherpe hoekjes ervan. Ik heb dit gisteren opnieuw gedaan en bij mn ene teen ook een stukje eraf geknipt maar nu ziet het er dus rood uit en doet het veel pijn. Wat zou er aan de hand zijn en wat moet ik doen?

    Reageer
    #2

    Het lijkt op een ontsteking door een ingegroeide nagel...
    je kunt een voetbad nemen in soda of Badedas Classic. Als dat niet helpt of de klachten worden erger, ga dan even naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    hoi, je kan er beter wat uierzalf opdoen niet de witte uiercreme, maar de bruingele zalf dit ontsmet, ps badedas wordt ter strengste afgeraden door de huisarts!!!

    Reageer
    #4

    Badedas Classic, soda en biotex wordt sinds jaar en dag aanbevolen door gynaecologen en chirurgen om ontstekingen te behandelen en de genezing te bevorderen. Juist het gebruik van een vette zalf als uierzalf is af te raden omdat het de ontsteking afdekt en deze naar binnen kan laten trekken i.p.v. deze naar buiten te laten breken zodat eventueel pus eruit kan komen.

    Reageer
    #5

    Hallo ik ben willy-anne en ik heb al bijna 3 weken last van een ontstoken teen eerst was 1 zijkant van de nagel ontstoken maar nu ook aan de andere kant ik probeer nu van alles zoals soda en zout en druppelen met stirilon maar het helpt niet en mijn hele voet doet pijn hebben jullie tips? Groetjes willy-anne

    Reageer
    #6

    Ik heb wel een tip... Ga met die klachten naar de huisarts!

    Reageer
    #7

    Gisteren de teennagels geknipt en erachter gekomen dat een teennagel was ingegroeid. Deed veel pijn om het eruit te knippen maar uiteindelijk is dat toch goed gelukt gelukkig. Hierbij is niet te voorkomen geweest dat het wat ging bloeden en er een wondje achterbleef. De nagel moest er immers uit om een infectie te voorkomen. Nu is mijn vraag of de plek er ontstoken uitziet? Ik zie sowieso nog een beetje bloed van het wondje zitten maar ik kan niet uitsluiten of er een ontsteking zit. Omdat ik niet voor niks soda wil aanschaffen en erin badderen hoop ik dat iemand me even kan laten weten of er daadwerkelijk een ontsteking zit.

    Voelt niet warm aan en doet ook geen pijn tijdens aanraken. Zelfs niet bij drukken.

    Dank!

    Bijlagen:
    Reageer
    #8

    Ziet er niet ontstoken uit. Je zou uit voorzorg kunnen badderen in Badedas Classic of Soda

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Voorkomen is beter dan genezen natuurlijk. Daar heb je een punt. Wat zullen we zeggen? Paar dagen 1-2 keer per dag even een kwartiertje een voetenbadje of minder of juist wat meer?

    Reageer
    #10

    2 x per dag 5 minuten voor 2-3 dagen

    Reageer
    #11

    Dan gaan we dat doen! Bedankt.

    Reageer
    #12

    Bijna vergeten. Ik gebruik een anti kalknagel/schimmel medicijn. Zo'n nagellak achtig spul met een kwastje. Dat moet ook 2 keer per dag. Als ik eerst badder en een tijdje daarna het medicijn erop aanbreng is dat geen probleem toch? Of kan dat de werking van de soda beïnvloeden? Het doodt schimmels dus het zou naar mijn mening juist kunnen bijdragen aan het schoonhouden van de nagel en het wondje.

    Reageer
    #13

    Aan het schoonhouden van het wondje doet het helemaal niets. Na het baden aanbrengen

    Reageer
Reageer op: Ontstoken teen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief