Dikke aders in hand.

  • #1

    Ik maak me nogal 'zorgen' om iets.

    Ik heb de laatste tijd nogal opgezwolle aders in m'n linker hand. Vooral als ik bijvoorbeeld ga afwassen worden ze heel dik en gaan m'n vingers pijn doen.
    Nu heb ik wel vaker dat m'n aders wat meer zichtbaar worden als ik me inspan maar niet dat het pijn doet.

    Nu heb ik ook een tijdje terug een injectie gehad net iets onder m'n duim omdat ik volgens de dokter een overbelaste pees had (injectie was tegen de pijn) dit is nu ondertussen ongeveer 2 maanden terug maar op de plek waar hij heeft geprikt zit nog steeds een blauwe plek, dit vind ik ook nogal vreemd.

    Is dit normaal? Of misschien toch even langs de dokter?

    Reageer
    #2

    Ik zou toch even bij de huisarts langs gaan om ernaar te laten kijken

    Reageer
    #3

    De gehele afgelopen week zijn er al vragen over aders die dik zijn of op je arm liggen. Dat komt door het warme weer.
    Steek je arm in de lucht en blijven die aders dan nog zo opgezwollen?

    Reageer
    #4

    Ik snap zelf ook dat het door het warme weer kan komen, en inderdaad als ik mijn hand omhoog hou dan word het een stuk minder.

    Maar het lijkt me niet normaal dat als ik aan het afwassen ben ik op gegeven moment even moet stoppen omdat mijn vingers en hand zoon pijn gaan doen..

    Reageer
    #5

    Nee normaal is het zeker niet. Zoals ik al schreef: ga even langs bij de huisarts en laat ernaar kijken.

    @ anoniem 19.54 uur
    Als je het eerste berichtje goed had gelezen, had je kunnen opmerken dat er wellicht toch iets meer aan de hand kan zijn dan alleen maar wat opgezette bloedvaten door de warmte.

    Reageer
    #6

    @tandor: als je alle andere berichten leest over opgezette bloedvaten, dan wijten mensen dat aan hartproblemen en weet ik niet wat.

    Als ze haar arm omhoog doet, dan zijn de bloedvaten niet meer gezwollen. Dan heeft dat dus niets met de klacht te maken, maar dat was wel het onderwerp van deze thread.

    Reageer
    #7

    Ik lees ieder bericht dat op het forum wordt geplaatst. Het gaat er ook niet om wat er in andere berichten allemaal staat. Maar dat wat in dit bericht staat.
    Je hebt sowieso aannames die niet helemaal kloppen. Ik heb nergens kunnen lezen dat de topicstarter een vrouw is. En of de klachten al dan niet met de bloedvaten te maken hebben of met de eerdere ingreep, kun jij niet bepalen. Ik dus ook niet. Onmogelijk is het echter niet. Daarom dus maar even naar de huisarts.
    Ik ga hierover verder niet meer in discussie.

    Reageer
    #8

    @anoniem 20:29 uur

    De beoordeling of er nonsens berichten worden geplaatst in het forum van dokter.nl is uitsluitend ter beoordeling van het moderatieteam van dokter.nl
    Het forum van dokter.nl is bewust laagdrempelig. Je reageert vandaag in 3 verschillende topics agressief/geïrriteerd naar gebruikers.
    Alle bijdragen op het forum zijn welkom. Maar oordelen/of vooroordelen jegens gebruikers van het forum over de vragen of de persoon accepteren we dus niet.
    Als je geïrriteerd raakt door repeterende vragen; lees ze dan niet.
    Matig in ieder geval je toon.

    Moderator dokter.nl

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Jij en ik doen ons best.
    We kunnen het wel eens met elkaar oneens zijn.
    Over het algemeen vind ik dat jij mensen te snel doorstuurt naar de huisarts. Ik kom nooit bij de huisarts, alleen voor een verwijsbriefje naar de specialist.

    Reageer
    #10

    We mogen het zeker oneens zijn met elkaar...

    Het is een bewuste keuze, om mensen naar de huisarts door te sturen als ook maar enige twijfel is. Ik kan mensen niet zien, kan mensen niet zelf onderzoeken en moet afgaan op statische informatie van het internet. Ik kan en wil het risico niet lopen, iemand niet naar de dokter gestuurd te hebben als er dus wel iets ernstigs aan de hand zou kunnen zijn, omdat ik dat gemist heb door wellicht onvolledige of gebrekkige info...

    Reageer
    #11

    Kortom: je dekt jezelf in.
    Waarom moet ik mijn toon matigen? Waar dan, geef een voorbeeld.
    En hoe weet je of ik dat ben geweest?
    Je zou toch niet meer in discussie gaan.

    Reageer
    #12

    Je doet het weer.
    Mod's kunnen de iP adressen zien
    Laatste waarschuwing!
    Je bent genomineerd.

    Moderator dokter.nl

    Reageer
    #13

    Kennelijk is mijn laatste bericht al geblokkeerd.
    Bannen op IP is enorm zinloos, dan heb je geen verstand van zaken.

    Reageer
    #14

    Ik ben 14 jaar en heb hetzelfde probleem. Ik heb alleen geen pijn maar soms in de les zwelt me ader heel erg op. Als ik me hand omhoog doe is het weer weg. Ik zocht net op internet op en de ene zegt dat het door de hitte komt en de ander zegt weer iets ernstigs. Ik vertel het straks aan me ouders en ik ga een afspraak maken bij de dokter .ik heb er 1/2 maandjes last van. Ik zou ook een afspraak maken bij de dokter als je er langer last van hebt

    Reageer
    #15

    Hallo mijn beide handen hebben de zelfde probleem in het is geen warm weer al 4 dagen heb ik hevige pijn op mijn handen Ben er mee naar de dokter geweest die zegt tunnelsindroom daar ben ik voor een paar jaar terug al aan geopereerd wist niet dat het terug kon komen maar goed .Ik weet het niet de pijn is anders dan de vorige keer .en ik laat me niet weer operereren als ik dit had geweten had ik bet ook nooit gedaan .volgens mij is er wat anders aan de hand .ze zwellen maar zo op ze doen nu al 4 dagen heel erg pijn

    Reageer
Reageer op: Dikke aders in hand.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief