operatie klapvoet (peestranspositie)

  • #1

    ik ben op 30 november 2015 in het MCL geopereerd door Verschuur aan een klapvoet aan mijn rechtervoet (peesomzetting). Wie is daar ook door Verschuur geopereerd. as vrijdag gaat het loopgips eraf en begint fysio/revalidatie.
    ik ben benieuwd naar de oefeningen die ik moet gaan doen. Wie heeft daar ervaring mee en welke oefeningen zijn het, zodat ik dit met de fysio kan bespreken.

    Reageer
    #2

    de fysio weet best wel welke oefeningen er gedaan moeten worden.
    Het is beter om dit met de fysio te bespreken.

    Reageer
    #3

    Goedemiddag,

    Ik ben vorige week geopereerd aan mijn klapvoet. Ik ben erg nieuwsgierig naar uw resultaat. En heb nog een paar andere vragen.

    Reageer
    #4

    Beste Bram, heeft de operatie geholpen? Mijn man heeft ook al een jaar een klapvoet en wil zich ook graag laten opereren. Zal dan wel naar Friesland rijden worden, maar wat zijn jouw ervaringen, of weet je waar we ervaringen kunnen vinden?

     

    hoor het graag,

     

    m.vr.gr.

     

    Andrea

    Reageer
    #5

    Hi, ik ben 7 sept 2016 geopereerd door dokter verschuur aan mijn klapvoet welke ik vier jaar lang had .Geen moment spijt gehad ! Werk als verpleegkundige in Amsterdam en eind januari werkte ik alweer 28 uur pw en ... zonder spalk!! Als ik moe ben is mijn been ook moe en dat zie je dan aan mijn looppatroon, nu nog regelmatig fysio om mijn hele been sterker te maken en nog steeds ga ik vooruit .
    Dus twijfel niet en ga ervoor !!
    Gr Natascha

    Reageer
    #6

    Hallo

     

    Ik heb reeds 15 jaar een klapvoet. mijn peroneus doet niets!  ( resultaat van 4 hernia operaties)heb een zeer instabiele enkel en heb nu toch besloten een afspraak te maken bij dr Verschuur voor evt een operatie.

    omdat de laatste reacties op deze site alweer van een tijdje geleden zijn ben ik benieuwd of iemand met mij wat recente ervaringen wil delen

    Reageer
    #7

    Hoi Witje,

    Ook ik loop al zeker 15 jaar met een klapvoet en ben 3 jaar geleden geopereerd door dr Damen uit het ETZ Tilburg. Die heeft de zenuw blootgelegd en eventuele obstakels weg gehaald maar tot nu toe merk ik nog 0 verbetering.

    Ik twijfel af en toe of het geen gevolgen gaat krijgen voor mijn heup of rug als ik met deze klapvoet blijf door lopen. Heeft iemand daar ervaring mee?? Of weet iemand daar een antwoord op?

     

    De laatste tijd loop ik weer met het idee voor de peestranspositie want dat is de enige oplossing nog maar ik kijk erg op tegen het 6 weken in gips zitten met twee kinderen enm het eventuele resultaat en of ik er iets mee op schiet. De kids zijn nu 6 en 10 trouwens...

    Mijn man is niet zo enthousiast over het lange revalideren en het eind resultaat dus als ik veel positieve verhalen kan verzamelen, kan ik hem en mijzelf wellicht ook overtuigen dat het nuttig genoeg is om te proberen??

    Ben benieuwd hoe het met de mensen gaat zoals Witje die de operatie onlangs nog heeft ondergaan. Ik hoor het heel graag!

     

    Groetjes van Bloemqueen.

    Reageer
    #8

    Beste operatie die me kon overkomen als je een klapvoet krijgt, ga naar Verschuur die zorgt er weer voor dat het heel erg goed komt. Ik kon als 24 jarige toen niets meer, daarna weer mijn geliefde voetbal spelen, hardlopen en nu 10 jaar later merk ik al heel lang niet meer dat ik iets heb.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi

    Ik lees hier goede verhalen over klapvoetoperaties. Ik ben voornemens bij een arts te gaan informeren wat mijn mogelijkheden zijn voor zo’n operatie maar twijfel welk ziekenhuis (arts) de beste keus is. Ik woon nabij Tilburg dus dr. Damen (ETZ Tilburg) zou de ‘makkelijkste’ keus zijn, maar ik vind het niet erg om verder te rijden voor de beste specialist. Ik lees bijvoorbeeld over dr. Verschuur (MCL) die veel ervaring heeft met deze operaties.

    Heeft iemand goed advies of het de moeite is om voor Dr Verschuur te kiezen.

    Reageer
    #10

    Ik heb een klapvoet 2 zenuwzijn geraakt met een nieuwe heup zetten ik loop al een jaar erg mank veel pijn brace passen niet doen erg zeer nu aangepaste schoenen loopt iets beter maar nog erg pijn aan mijn voet en vreef en trekt mijn voet krom het klein teentje zit nu bijna achterstevoren ik weet het nu niet meer ben net 59 en top al zoon 8 jaar heb 2 nieuwe heupen zijn wel goed linker knie ook niet goed moet mijn rechterknie nog maar pff w8 daar wel mee

    Reageer
    #11

    Ik heb binnenkort een afspraak met Dr. Verschuur ivm een eventuele operatie om dropvoet te verbeteren.
    Kan iemand me vertellen hoe het zit met kosten? Omdat dit valt onder plastische chirurgie ben ik bang dat het bijzonder duur kan zijn?
    Verder nog tips of ervaringen?
    Groetjes, Lies.

    Reageer
    #12

    @Lies
    Ik zou denken dat dit een orthopedische ingreep is en geen cosmetische en dan ook nog een medisch noodzakelijke operatie.
    Dat valt dan eigenlijk altijd onder je basis verzekering (m.u.v. het bedrag wat je eigen risico is), als je dit laat doen in een ziekenhuis of kliniek die een contract heeft met jou zorgverzekering.

    Je kunt deze vraag dus ook beter aan je zorgverzekering stellen,daar weten ze precies hoe het in jou geval zit.

    Reageer
    #13

    Ben 2 weken geleden bij Verschuur geweest en afgewezen.  Zenuwschade na rugoperaties.  Overigens in ETZ. Vanuit daar niet doorverwezen. Ook geen oplossing. Op advies andere arts uit den Bosch naar Verschuur. Ben blij dat ik die stap heb gezet. Ik weet nu wat er aan de hand is. De vraag over zenuwschade in ETZ gesteld. Geen reactie. Nu 5 mnd. Proberen om activiteit op te wekken en sterk genoeg voor de operatie. Ik ga ervoor.

    Reageer
    #14

    Ik word in mei 2024 beoordeeld in het LUMC (Leiden) of ik voor een peestranspositie in aanmerking kom i.v.m. mijn klapvoet (nu 2 jaar). Heeft iemand ervaring met deze operatie bij het LUMC?

    Reageer
    #15

    @Jo

    Heb jij al informatie over die operatie? Wat dat inhoudt en wat daarna (onder normale omstandigheden zonder complicaties)de verwachtingen zijn?

    Reageer
Reageer op: operatie klapvoet (peestranspositie)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief