Doorgezakte voeten (overpronatie)

  • #1

    Ik heb al heel mijn leven last van doorgezakte voeten. Het is nogal vervelend omdat mijn schonen heel snel slijten aan de buitenkant door de manier waarop mijn voeten neerkomen op de grond. En daarbij komt nog eens dat het niet zo een mooi zicht is, zo scheven voeten.
    Nu vroeg ik mij af of er mensen zijn die hetzelfde hebben en of jullie ervaring hebben met goedwerkende inlegzolen die dit tegengaan?
    Op internet zijn er heel wat webshops die inlegzolen verkopen waarbij ze beweren dat ze de voet stabiliseren maar ik weet niet if ik dit kan geloven.
    Hopelijk kunnen jullie mij helpen

    Reageer
    #2

    Om een goede zool te krijgen zal er eerst een afdruk van je voet moeten worden gemaakt om te kijken hoe en waar je voet het meest is doorgezakt. Dat is dus nooit bij iedereen hetzelfde.
    Ik zou je adviseren om naar een podoloog te gaan voor goede zolen.

    Reageer
    #3

    Daarmee naar een podoloog gaan is een beetje hetzelfde als met een lekke band naar de fietsenmaker gaan om 'een lekke band' te laten constateren. Goede en betaalbare biomechanische inlegzolen werken prima tegen overpronatie.

    Reageer
    #4

    Deze vergelijking gaat mank. De fietsenmaker zal je band dan ook kunnen plakken.

    Een steunzool door een podoloog verstrekt zal worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Een steunzool die je op eigen houtje aanschaft niet.

    Reageer
Reageer op: Doorgezakte voeten (overpronatie)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief