gebroken middenvoetsbeentje?

  • #1

    Hallo,

    zaterdag ben ik gaan strandzeilen. Ik was om gegaan ( op de zijkant) en een deel van me vel was eraf. Even naar de strand wacht gegaan (lopen ging al lastig), en de wond laten ontsmetten, verbandje er op en weer verder gegaan. De hele avond zeer slecht gelopen. Zondag ochtend met veel pijn een hockeywedstrijd gekeepd. vandaag ontzettend last er van! kan de 2e en 3e teen niet bewegen, want dat doet pijn bij me middenvoetsbeentje. verder is heel me voet blauw en dik. Denken jullie dat er iets gebroken kan zijn? of dat het wel mee valt. ik heb op verschillende dingen wat gelezen over het middenvoetsbeentje en het schijnt dat je er niet zeer veel zijn aan hoeft te hebben als het gebroken is.

    mvg danielle

    Reageer
    #2

    Alleen een foto kan uitmaken of iets gebroken is of niet. Dus... naar het ziekenhuis.

    Reageer
    #3

    Afgelopen donderdagochtend ben ik gevallen in onze garage en kwam heel raar terecht op mijn linkerkant. Mijn linkerknie had een schaafwond en mijn rechtervoet maakte een heel rare beweging en begon meteen flink pijn te doen en op te zetten. 's Middags naar de huisarts die gelijk aan een breuk dacht en mij doorstuurde naar het ziekenhuis voor foto's. Daar bleek uit dat het om een nare breuk ging. Was eigenlijk zo verbouwereerd dat ik niet eens gevraagd heb hoe of wat. In ieder geval zit ik nu in het gips tot net onder mijn knie en dat moet blijven zitten tot a.s. vrijdag. Dan krijg ik het definitieve gips. Een nare bijgekomstigheid is dat mijn man en ik ook nog eens midden in een verhuizing zitten. Uiteraard ben ik wel zo verstandig om onder geen enkel beding die rechterkant te belasten want dan gaat het alleen maar langer duren. Ik heb de beschikking gekregen over twee krukken en daarnaast ook nog eens een rolstoel. Dus kan ik toch nog redelijk wat doen. Ik heb sinds het gips erom zit geen pijn meer en dat lijkt me een goed teken. Verder heb ik het gevoel alsof de zwelling behoorlijk afgenomen is, want het lijkt net of er meer ruimte is tussen het gips en mijn tenen zien er ook gewoon goed uit. Heeft iemand nog een goeie tip voor me of moet ik mijn eigen gevoel gewoon volgen? Alvast bedankt voor de reacties. Groetjes Annette

    Reageer
    #4

    Ik adviseer je om het been met het voorlopige gipsverband dat je nu hebt NIET te belasten. Het feit dat je geen pijn hebt wil niet zeggen dat het herstel ook zo snel verloopt. Omdat de breuk gefixeerd is heb je minder pijnklachten. Dat is dus niet vreemd bij botbreuken.
    Wacht met belasten totdat je het definitieve gipsverband hebt.

    Reageer
    #5

    hallo,

    je moet er zeker niet op gaan lopen, zo veel mogelijk ontlasten. meestal trekt de zwelling indd snel weg, maar daarom krijg je ook defenitief gips. je moet er dus erg voorzichtig nog mee doen, ook al denk je dat het wel gaat.

    gr

    Reageer
    #6

    Hartelijk bedankt voor het antwoord. Heel duidelijk. Het punt is dat ik in het normale leven een echte doener ben: ga drie keer per week naar de sportschool, doe aquarobic en kan heel moeilijk stil zitten. Daar komt nog eens bij dat wij de afgelopen week gehoord hebben dat ons huis definitief verkocht is en hebben de sleutels van ons nieuwe appartement gekregen. Dus is het bijna ondoenlijk om niets te doen. Ik heb gisteren ook in een rolstoel zittend met een dikke plastic zak om mijn rechterbeen behang afgestoken. Doordat ik mij niet ziek voel is het moeilijk om niets te doen. Uiteraard zorg ik ervoor dat ik mijn rechterbeen niet belast. Een bijkomend probleem is dat ik al nachten nauwelijks geslapen heb. Inslapen is geen probleem maar na een uurtje of 5 is het over. Daarna is het ieder uur wakker zijn tot ik er om een uur of 4 maar uitga. Omdat wij boven slapen mag ik niet van mijn man alleen op mijn zitvlak schuivend de trap af naar beneden, dus is hij dan ook wakker. Ik ga straks de huisarts bellen voor een "doorslaper". Normaal doen ze moeilijk met slaapmiddelen maar ik denk dat ik ze nu wel krijg. Voordeel is ook dat ik nu toch niet kan autorijden. Normaal ben ik altijd degene die rijdt (mijn man heeft een hekel aan autorijden) maar dat kan ik de komende weken wel vergeten. Mooie tijd voor een slaappil. Groetjes Annette

    Reageer
    #7

    Gistermorgen ben ik in het ziekenhuis geweest voor controle en ik zou dus definitief gips krijgen. Toen het oude gips eraf ging bleek dat mijn rechtervoet toch behoorlijk dik was. Ik dacht gelijk dat dat foute boel was, maar de traumachirurg zei dat dat heel normaal was als je de hele dag in een rolstoel zit met je voet naar beneden. Ik heb wel een speciale plank gekregen maar dan kan ik geen kant uit zonder overal tegenaan te botsen. Ik heb nu loopgips gekregen (de arts had er veel begrip voor dat we midden in een verhuizing zitten) en ik ben de koningin te rijk! Het is natuurlijk best wel wennen want je ene been is nu langer dan de andere, maar met de twee krukken lukt het aardig. Degene die het gips eromheen deed zei ook dat ik een zin goed moest onthouden: eerst het zere been en dan de andere erachteraan. En dat gaat wonderwel goed. Over vier weken moet ik terugkomen en hopelijk is dan alles toch nog met een sisser afgelopen. Maar dat is natuurlijk nog even afwachten...
    Het zou leuk zijn als er weer wat mensen reageren, want dit onderwerp bloedt nu een beetje dood.

    Reageer
    #8

    Even een update wat betreft de situatie. Vorige week donderdag had ik afspraak in het ziekenhuis en mocht mijn voorlopige gips eraf. Ik had mazzel en kreeg gelijk loopgips. Wat heel apart was: vanaf het begin moest ik iedere dag een injectie met bloedverdunners (terwijl ik dus niet mocht lopen) en dacht daar dus vanaf te zijn. Maar niets was minder waar. Zelfs met het loopgips moet ik toch iedere dag die prik. Ik doe dat uiteraard trouw iedere dag, want op trombose zit niemand te wachten Alles leek ogenschijnlijk goed te gaan. Ik was hartstikke blij weer te kunnen lopen (ben normaal veel naar de sportschool, zwem en doe van alles en nog wat( en dat is nu even andere koek.
    Helaas door het slechte weer van deze week ben ik op mijn twee krukken toch uitgegleden. Ik bleef wel staan maar schijnbaar heb ik dus voor de tweede keer een rare beweging gemaakt. Eerst was er nog niet zoveel aan de hand maar de volgende morgen werd ik wakker met een gevoel onder mijn voetzool alsof ik op een opgekrummeld laken lag. Wilde die hele voet er wel afschoppen. Dacht gelijk dat ik dat zeker niet nog 3 weken zou redden.
    Gebeld met de gipspoli van het Westfries Gasthuis en ik mocht gelijk om half twee komen. Ik heb de klacht voorgelegd en daarop ging de verpleegkundige met een lineaal onder mijn voet. Er gebeurde niets. Normaal als er wat opgekrummeld is moet de lineaal blijven steken. Bij mij niet dus. Gelukkig voor mij zei ze dat dan het hele gips eraf moest. Zo gezegd zo gedaan. Zij controleerde het gipsbeen en daar was wederom niets aan te zien. Daar zat ik dus met het gevoel dat ik een of andere simulante was. Toen ging ze met haar hand onder mijn voet voelen en bij een bepaalde plek zei ik au. Toen wist ze wat er aan de hand was. Ik had door die glijpartij een pees onder mijn voet verrekt. En dat hadden ze hier in het ziekenhuis in ieder geval nog maar weinig meegemaakt. Maar ook hier hadden ze een oplossing voor: net even op een andere manier het gips erom doen en daarbij wat kussentjes maken onder mijn tenen om zodoende de voet in een andere stand te zetten zonder natuurlijk die breuk tekort te doen. En dat is wonderbaarlijk gelukt. Ik kan niet anders zeggen dat ik heel blij ben dat ze mij in het ziekenhuis serieus hebben genomen en heb nu al veel minder last ervan.
    Ik vond het leuk om dat met anderen te delen. Hoop ook zeker dat ik weer wat reacties krijg, want het is een beetje stil op het forum wat betreft dit onderwerp.
    Groetjes van Annette

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik blij voor je dat het "goed" is afgelopen. Nu nog herstellen. Daarbij wens ik je veel succes en beterschap.

    P.s.
    Hoe is het met de verhuizing?

    Reageer
    #10

    Kon niet eerder reageren, omdat ik door alle drukte mijn gebruikersnaam en wachtwoord vergeten was. Ik had het wel ergens opgeschreven, maar dat was in de chaos verdwenen. Wat betreft de verhuizing gaat het erg goed. We zijn momenteel met hulp van een vriend bezig in het appartement. Over drie weken gaan we definitief over naar het nieuwe huis en hebben dan nog een week om het oude huis goed na te lopen, schoon te maken enz. Maar we zijn redelijk goed op stoom. De verrekte pees is inmiddels weer normaal, dus dat is een pak van mijn hart. Af en toe vergeet ik dat ik een gebroken voet heb. We hebben gisteren de rolstoel weggebracht en eigenlijk gebruik ik die krukken alleen maar als het bijvoorbeeld regent. Ik moet niet hebben dat ik weer een snoekduik maak. Groetjes Annette

    Reageer
    #11

    Beste Anette,
    Goed om te horen dat het in ieder geval al beter gaat.

    Ik wens jullie heel veel geluk en liefde in jullie nieuwe huis.

    Groet

    Reageer
    #12

    Bedankt Tandor 1 en als er weer nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zal ik die zeker plaatsen. Maar nu valt er eigenlijk niet veel meer over te schrijven.
    Groetjes Annette

    Reageer
    #13

    Gisteren met voetballen is er iemand op het midden van mijn voet gesprongen. Dat gebeurd wel vaker maar deze keer deed het gelijk meer pijn. Maar ik ging gewoon door omdat ik geen aansteller wilde zijn, na een paar minuten ben ik er toch uitgegaan omdat het zeer bleef doen.
    Het meisje is waarschijnlijk net op een verkeerd plekje gesprongen. Nu 1 dag later doet mijn voet een beetje pijn met lopen, maar lopen is wel mogelijk. En ik kan mijn tenen moeilijk bewegen. De plek zelf doet veel pijn bij aanraking, maar er is niet echt een zwelling.
    Denken jullie dat er een scheurtje of breuk in mijn middenvoetsbeentje? Ik ben nog niet naar de dokter geweest

    Reageer
    #14

    Hallo Anoniem,

    Het beste lijkt me dat je toch naar de dokter gaat. Hij of zij kan in eerste instantie meestal al bepalen of er een foto gemaakt moet worden of niet. Een sprong bovenop je voet kan behoorlijk hard aankomen. Wacht er niet te lang mee, want hoe eerder je weet waar je aan toe bent, hoe sneller je voet kan genezen. Succes en laat even horen hoe het is gegaan.
    Groetjes van Annette

    Reageer
    #15

    ik wacht even af hoe het morgen gaat. als er geen verbetering is ga ik naar de dokter. wordt vervolgd...

    Reageer
Reageer op: gebroken middenvoetsbeentje?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief