Ziekte van Quervain?

  • #1

    Een dikke maand geleden last gekregen van pols/arm door overbelasting snoeien in de tuin (en wellicht veel PC werk?). Arts gaf diagnose ziekte van Quervain. Rustig aan doen, dan moet het wel overgaan. Nu 3 week later nog last. Wordt dik en is op momenten pijnlijk (stekende pijn). Eigenlijk durf ik niet goed naar arts, omdat ik bang ben dat deze gaat zeggen dat ik geen PC werk mag doen. En dit is mijn werk, dus daar zit ik niet echt op te wachten. Iemand ervaring hiermee?

    Reageer
    #2

    Medicijnen bij een peesirriatie van de Quervain

    Als u veel pijn heeft (bijvoorbeeld als u er slecht van slaapt), dan kunt u eventueel op de pijnlijke plek een crème of gel met een pijnstiller smeren.

    Ook paracetamol is een goede pijnstiller. U voorkomt dat de pijn steeds terugkomt door de paracetamol met een vaste regelmaat in te nemen. Zo nodig tot 4 keer per dag 1000 mg, 1 of 2 weken lang.

    Helpt dat niet genoeg? Dan kunt u in overleg met uw huisarts een andere pijnstiller proberen, zoals ibuprofen, diclofenac of naproxen. Deze NSAID’s kunnen maagklachten geven en de werking van sommige andere medicijnen beïnvloeden.

    Blijft u pijn houden, dan kan een injectie met een ontstekingsremmer (corticosteroïd) helpen.

    Lees verder/Bron:
    http://www.thuisarts.nl/peesirritatie-van-quervain/ik-heb-peesirritatie-van-quervain-0

    Reageer
Reageer op: Ziekte van Quervain?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief