ik heb een kalknagel met verschillende lagen?? wat kan ik doen?

  • #1

    ik heb een beschamend probleem. ik heb een kalknagel maar er zitten verschillende lagen op, als je eraan voelt voel je die lagen ook en de onderkant loopt een beetje omhoog zegmaar. hij is ook heel erg geel en allemaal kleuren. ik schaam me dood! ik heb het al lang maar moet binnenkort op blote voeten voor een activiteit van school en ik moet er vanaf! zelfs als ik nagellak op doe zie je duidelijk al die lagen. water met zoutbadje helpt niet!!! aub wie kan mij helpen??

    Reageer
    #2

    Bij de huisarts kun een recept halen voor deze kwaal. Je zult echter geduld moeten hebben tot het resultaat heeft. Een tijdelijke oplossing is het afvijlen van de nagel tot dat hij de gewenste dikte heeft en dan een net laagje nagellak.
    Ziet er dan ook prima uit hoor!

    Reageer
    #3

    Klinkt niet als kalknagel, maar als schimmelnagels. Ga naar je huisarts.

    Reageer
    #4

    Wat is een schimmelnagel?
    Een schimmelnagel (ook wel: kalknagel, onychomycose) is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel of een gist. Hierdoor ontstaan veranderingen aan de nagelplaat. Schimmelnagels komen zeer veel voor. Het overgrote deel van de schimmelnagels (98%) is aan de voeten te vinden. Schimmelinfecties aan de vingernagels zijn zeldzaam.

    Lees verder/Bron:
    http://www.huidinfo.nl/schimmelnagel.html

    Reageer
    #5

    Ik had al jaren last van kalknagels, vooral op de grote teen. Deze zag echt niet uit, geel en dik bijna niet te knippen. Divers kuurtjes en middeltjes geprobeerd zonder snelle goede resultaat. Misschien lag dit ook aan mij want regelmaat in gebruik zat niet echt in. Uiteindelijk op vakantie (wegens schaamte op strand en zwembad) daar om advies gevraagd en kreeg weder een kuur. Tot mijn verbazing moest ik het met water oplossen en dagelijks op mijn nagel smeren. Wat ik deed was mijn nagels zo kort mogelijk knippen en na het wassen drogen en insmeren. Daarna weer laten drogen. Na 2 weken (onregelmatige gebruik) wist ik niet wat ik zag ! ik had weer mijn nagel terug zonder geel verkleuring, dunner en goed te knippen 🙂 Helaas was de vakantie al voorbij..... niet te min het was het waard om daar te zijn. Nu heb ik 2 "streepjes" op mijn groot teennagel maar van de rest schaam ik me niet meer voor en dat is belangrijkste voor mij. Gek genoeg had ik maar 1/3 van de kuur gebruikt en en gebruik ik het af en toe uit voorzorg.

    Reageer
    #6

    En de naam van die goede kuur is?

    Reageer
    #7

    Daar ben ik ook benieuwd naar

    Reageer
    #8

    Ik denk ook hier aan een WONDER!!!!,mogen we de naam van de kuur AUB!!!!.Vriendelijk groetend koenrof@planet,nl

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dit. Klinkt als een mycosenagel (schimmelnagels). Advies : ga na een pedicure.

    Reageer
    #10
    Reageer
    #11

    Die pillen van de huisarts zijn echt verschrikkelijk. Ik had daar zo'n last van. Ook bleef de infectie maar terugkomen. Uiteindelijk werd me verteld dat ik mezelf waarschijnlijk infecteer in mijn eigen schoenen?! Bij de Etos verkopen ze iets, waar een schoenenspray bijzit. Dit heeft mij geholpen van mijn kalknagels af te komen. Het duurde wel een paar maanden voordat het helemaal weg was.

    Reageer
    #12

    De medisch pedicure heeft mij goed geholpen... die vertelde ook dat de pillen echt slecht zijn voor je lever. Blij dat ik dat niet gedaan heb. Ze was niet te spreken over producten bij de drogist, maar meldde wel dat schoenen de boosdoener kunnen zijn. Ieder zn mening.

    De pedicure heeft mij goed geholpen.

    Gr,
    Hans

    Reageer
    #13

    Inderdaad, schoenen zijn belangrijk onderdeel bij behandelen van kalknagels. Ik gebruikte eerst poeder, later een spray via bol.com gekocht. Ik ben er gelukkig vanaf nu, mijn pedicure adviseerde mij wel om mijn schoenen regelmatig te blijven behandelen.

    Gr. Petra

     

    Reageer
Reageer op: ik heb een kalknagel met verschillende lagen?? wat kan ik doen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief