droge handen en bultjes

  • #1

    Ik heb erg last van droge handen zelfs nu in de zomer, ik smeer 2 keer per dag nivea handcreme maar mijn handen zijn na een paar keer wassen al uitgedroogd tot kloofjes aan toe, in de winter heb ik zelfs continu kloofjes.
    Moet er wel bij zeggen dat ik vaak mijn handen was en met mijn handen werk.

    Is er een ander middel en/of zeep die beter kunnen werken?

    Ik heb al 1 maand last van jeukende bultjes over mijn hele handen, als ze weg gaan komen er plekken dat lijkt een beetje op vervellen of extreem droge plekjes. Ik heb dit al heel lang maar dan had ik er maar 1 week in een half jaar last van.

    Reageer
    #2

    De klachten die je beschrijft lijken op een contact allergie. Ga eens langs bij de huisarts.
    Overigens er is een heel goede crème in de handel. DermotectW3
    http://www.dermotect.nl/dermotect-w3-flacon-850-gram.html.

    Reageer
    #3

    pH neutrale zeep. Of handschoentjes gebruiken. Wat voor werk doe jij dat je zo vaak per dag je handen moet wassen dan?!

    Reageer
    #4

    's-Avonds flink Sudocrem smeren.

    Reageer
    #5

    Bedankt voor jullie tips ik zal eens kijken wat ik ermee kan doen, heb vandaag mijn handen 3x per dag ingesmeerd even kijken hoe dat gaat, ook heb ik zo'n zeeptablet van dove gebruikt ipv handzeep op mijn werk, die jeukende bultjes heb ik geen last van gehad vandaag dus misschien allergie voor die zeep?

    Zou wel kunnen want heb het sinds ik die zeep gebruik.

    @ Renske ik werk als monteur en chauffeur dus 2 keer handen wassen voor eten en ca. 4-6 keer na het sleutelen moet ik spoedjes gaan rondbrengen, 's avonds dan nog koken dus kom dan op 10+ keren mijn handen wassen maar probeer het al zo veel mogelijk te beperken.

    Reageer
    #6

    Ik heb ooit eens EHBO verleend aan een verongelukte man op straat. Zijn glazen oog was na een aanrijding uit zijn kas gestuiterd en een liesslagader spoot open door de aanrijding met een PC-Hoofttrekker (grill). Niemand deed wat (as usual in NL) maar ik dus wel. (Misschien beetje onnozel want ik had wel wat kunnen oplopen door al dat bloed, maar in noodgevallen handel ik direct zonder meteen na te denken over de consequenties. (Ik was nota bene net zwanger, LOL). Uiteindelijk kwam de ambulance en nam het van mij over. Daarna stond een broeder erop dat ik mijn handen waste in de ambulance met een spul dat ik nog nooit had gezien of ervaren: ik deed mijn handen onder een pompje en daarna in een badje en bruisen en borrelen dat het deed maar daarna: Mijn handen zijn volgens mij nog nooit zo snel schoon, ontsmet en zacht geweest als toen na dat badje! Je zou dus eens kunnen informeren bij een ziekenhuis of ander verplegend personeel waar zij hun handen mee steriliseren? Het is maar een optie...

    Reageer
Reageer op: droge handen en bultjes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief