Jeuk aan handen en voeten alleen bij vermoeidheid

  • #1

    Hallo! Ik heb al veel posts gelezen over jeuk (en ook dat helaas weinig mensen weten waar het vandaan komt en wat eraan te doen), maar goed dat is allemaal een beetje anders dan mijn specifieke jeuk. Misschien heeft iemand een goede raad voor mij!

    Ik heb sinds een jaar of 6 het volgende probleem.
    Wanneer ik laat wakker ben, en mijn lichaam vind het wel genoeg geweest voor vandaag beginnen mijn handen en voeten als een gek te jeuken. Op de plaatsen waar ik mezelf krab ontstaan kleine zwellingen in de vorm van mijn nagel en soms komen er dan bultjes. Wanneer de jeuk weg is worden de bultjes rode vlekjes en gaan dan gewoon weer weg. Ik heb dit ook een paar keer gehad overdags, maar toen was ik moe door te weinig slaap de nacht ervoor.
    De bultjes komen eigenlijk alleen in de zomer, in de winter is het alleen jeuk. Ook is het alleen maar op de handen en voeten, het is maar 1 keer voorgekomen dat het zich had uitgespreid naar de armen en benen. Die zaten toen helemaal vol met bultjes alsof ik door een bos brandnetels was gelopen (Ik was die dag heel lang wakker gebleven). De jeuk voelt erg diep in de huid en het tintelt ook.

    Ik vind het gewoon erg vreemd dat het alleen op komt zetten als ik lang wakker ben of vermoeid. En dat het alleen on de handen en de voeten is! De handen beginnen trouwens altijd als eerste met jeuken.

    Ik zou willen dat ik een perfecte nachtrust heb, maar dat lukt niet altijd. Is er een manier om dit te voorkomen misschien dmv een specifieke bodylotion of voeding?

    Reageer
    #2

    Ik weet dat Sudocrem een goede crème is tegen jeuk, uitslag en bultjes. Je zou het kunnen proberen.

    Succes

    Reageer
    #3

    Kan sprake zijn van allergische reacties. Laat je onderzoeken op allergien. Ook ik heb hetzelfde.

    Reageer
Reageer op: Jeuk aan handen en voeten alleen bij vermoeidheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief