losse nagel

  • #1

    Ongeveer een maand geleden heb ik een klap op mijn nagel gehad. De nagel was toen rood.

    Enkele dagen later ging hij ¨lek¨ en kwam het bloed eruit.

    In de dagen daarna werd de opening steeds groter(aan de voorkant, waar je je nagels afknipt) Totdat hij eigenlijk gewoon los was behalve aan de nagelriem en een klein randje aan de zijkant.

    Sindsdien is er een vrije ruimte tussen mijn nagel en mijn vinger. Daar komt wel eens vuil tussen, met een naald kan ik het er grotendeels vantussen peuteren, maar niet volledig. Om infecties te voorkomen giet ik er ook af en toe wat jodium tussen.

    Hoe kom ik nu weer aan een nagel die vast zit aan mijn vinger ? Ik zie inmiddels wel een afzonderlijke laag tussen mijn nagel en mijn vinger, die dun en flexibel is, maar ook deze is los van mijn vinger. Is dit een nieuw aangroeiende nagel, of een afsplitsing van de oude?

    groeit een nieuwe nagel over het gehele nagelbed onder de oude, of komt hij langzaam vanuit de nagelriem naar voren groeien ? of komt er mss zelfs helemaal geen nieuwe nagel maar groeit de oude gewoon door vanuit de nagelriem en moet de nieuwe aangroei dan weer vast gaan zitten ?

    Ik heb er geen last van verder ofzo, maar ik wil gewoon begrijpen hoe het verder hoort te verlopen, wat ik kan doen om dat te bevorderen en of de vuil resten ondanks dat ze gedesifecteerd zijn nog een probleem kunnen gaan opleveren.

    dank u

    Reageer
Reageer op: losse nagel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief