Zielige dikke bult aan vinger

  • #1

    Hallo,

    Sinds een maand of vier heb ik een pijnlijke linker wijsvinger.
    In rust doet hij geen pijn, alleen maar als ik mijn vinger gebruik.
    Bijvoorbeeld: ik draai de sleutel om naar links om de deur te openen.
    Ik kan dat niet met de wijsvingerpunt op straffe van felle plotselinge pijn, dus ik moet de kracht verplaatsen naar het derde kootje, die (nog) geen pijn doet.

    Wat je eraan ziet: een bobbel ter hoogte van het tweede gewricht, aan de zijkant. Je kan het het beste zien als ik mijn palm omhooghoud; dan zie je een duidelijke bobbel aan de buitenkant van mijn wijsvinger.

    Het is een paar keer wat beter geworden, maar dan vergiste ik me en maakte een onhandige beweging en auw! daar was het weer terug. Telkens als ik me zeer doe wordt het weer dikker.

    Heeft iemand een idee wat het is? Mijn eigen diagnose luidt: verstuikt gewricht. Maar ja, ik ben geen medicus. Vreemd ook dat het zo makkelijk overbelast raakt. Ik ben namelijk rechtshandig.

    Ik vraag me af of ik hiermee naar een arts moet, omdat ik niet zou weten wat een arts eraan zou kunnen doen. Middel tegen ontsteking? Die zwelling zal zijn nut hebben lijkt me. Fysiotherapie dan? Ik zie me al gaan met die stomme vinger.

    Enfin, roept u maar, als u zin heeft! ๐Ÿ™‚

    Reageer
Reageer op: Zielige dikke bult aan vinger


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief