Deels geen gevoel in vinger na snee

  • #1

    Op maandagavond 5 dec. heb ik mijn vinger aan de rechter kant gesneden. Lengte snee ongeveer 1.65 cm. Gelijk had ik een verdoofd gevoel in het rechter deel van de vinger boven de snee. Ik kon de vinger wel goed bewegen. Bij bepaalde bewegingen krijg ik enorme stroomschokken in de vinger.

    Door dit rare gevoel ben ik die avond nog naar de huisartsenpost gegaan. Daar heeft een verpleegster de snee schoon gemaakt. Lijm er op gesmeerd en verbonden. Op mijn verzoek heeft ze nog aan de huisarts gevraagd wat ik zou voelen als de zenuw helemaal door zou zijn. Het antwoord was dat ik dan “niks” zou voelen. Er werd er ook bij vermeld dat er sowieso in het ziekenhuis ook niks aan gedaan kon worden. Het zou allemaal wel goed komen.

    Nadat er geen verbetering was opgetreden toch vrijdag 9 december maar een afspraak gemaakt bij de huisarts. Die ging met een naald aan de gang om te kijken waar de gevoelloosheid zat. Ik kon overal de naald voelen. Alleen op sommige plekken was het gevoel heel erg matig. Ook hij gaf aan dat de zenuw waarschijnlijk niet helemaal door was. En dat er een kleine kans was dat dit niet meer zou genezen. De dokter zelf had er ook niet zoveel verstand van merkte ik. Hij wist namelijk niet of ze er in het ziekenhuis wat mee konden. Maar hij vond dit sowieso niet nodig. Gewoon een aantal maanden afwachten.

    Nu 14 dec. is er weinig tot geen verbetering opgetreden. Hoe kun je dit ook meten…? Ik krijg wel meer tintelingen.

    Ik vraag me af of ik niet beter naar het ziekenhuis kan gaan en er door een specialist naar te laten kijken. Vooral na het lezen van onderstaand verhaal:
    [url]http://forum.fok.nl/topic/596562/1/25#22094579[/url]

    Reageer
    #2

    Voor diegene die hetzelfde hebben. Ik ben nogmaals naar de dokter geweest. De dokter heeft de chirurg gebeld na confontatie met wat artikelen op internet waar geschreven werd dat als een zenuw geopereerd moet worden dit zo snel mogelijk moet gebeuren.

    De chirurg gaf aan dat de zenuw in het bovenste topje te klein is om te opereren. Dus het is afwachten hopenlijk worden de klachten minder. Dit kan 3 maanden duren maar ik heb ook verhalen gelezen dat het pas na twee jaar minder werd. Vaak blijft helaas een deel van de gevoelloosheid.

    Reageer
    #3

    hallo, ik heb afgelopen zondag,ook een diepe snee opgelopen. met als gevolg deels geen gevoel meer in vingertop,en stroomstoot gevoel bij aanraking van de wond,gaat dit vervelende gevoel vanzelf weg?de gevoelloosheid is erg vervelend,maar die stroomstoten zijn echt pijnlijk.

    Reageer
    #4

    is dit dan goed gekomen, heb net hetzelfde tegen gekomen 2 weken geleden

    Reageer
    #5

    Beste,

    Ik vraag me af hoe het nu is want ik heb twee weken geleden diep in mijn vinger gesneden en boven kant vooral rond nagel en topje geen gevoel tot nu toe.
    Het is mijn wijsvinger dus zeer irritant.

    gr eva

    Reageer
    #6

    Ik ben inmiddels bija twee jaar verder na een diepe snee in mijn duim. Helaas heb ik nog steeds tintelingen wanneer ik de duim strek, of erop druk. Het 'stroomstoot' gevoel is wel zo goed als weg. het wordt dus iets minder.

    Reageer
    #7

    Heb ook 5 dagen geleden in mijn duim (linkerhand) gesneden in linkerkant. Deze is 2x gehecht, maar ook wat gevoelloos en een heel raar gevoel achter mijn duimnagel. Vandaag vertelde m'n zus dat ze dit ook voorheeft gehad en dat na +/- 6 maand het gevoel volledig hersteld is, maar dat ze ook een tijd echt ongerust was. Ik geef het nog wat tijd, maar de schokken erin (meestal als ik onbewust met m'n arm zwaai) is inderdaad echt niet aangenaam en steeds schrikken.

    Reageer
    #8

    Ik heb eergisteren in mijn vinger gesneden. De wond was best diep, maar niet zo groot. Heb het laten hechten bij de 1e hulp. Had alleen aan 1 kant van mijn vinger bijna geen gevoel (soort eeltlaag/lichte tintelingen).

    De dag daarna moest ik naar de plastische chirurg. Ik heb mijn zenuw geraakt. Moet aankomende week geopereerd worden. Dan gaan ze mijn zenuw hechten. Als je dit niet doet bestaat er een grote kans dat je je gevoel nooit helemaal meer terugkomt.

    Misschien hebben jullie hier iets aan!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb eergisteren mijn vinger open gehaald aan een stuk glas wat van een bord is gesprongen nadat die stuk viel. Ik wilde de stukjes glas van mijn schoen afvegen met gevolg een flinke steek in mijn vinger en het bloedde hefig. Ik heb het onder de kraan gehouden todat het stopte met bloedde ( dit heeft erg lang geduurd) mijn vinger werd blauw wat ik ook nog nooit gehad heb, en ze dachten op mijn werk dat het misschien een adertje kon zijn wat ik had geraakt. Nu 2 dagen laten is mijn vinger nog steeds een beetje pijnlijk en af en toe heb ik het gevoel alsof er nog een stukje scherf in zit. Ook blijft mijn vinger koud wat ik toch wel een beetje eng vind. Ik voel mijn vinger wel maar hij blijft een beetje dood door de kou. Iemand dit meegemaakt?

    Reageer
    #10

    Onder de kraan houden totdat het stopt met bloeden is niet goed. De wond afdekken is beter. Het is mogelijk dat er een zenuw is geraakt. Er kan ook nog een stukje glas in zitten. Dus beter maar even naar de huisarts.

    Reageer
    #11

    Ik heb 4 maanden gelden in mijn wijsvinger gesneden, 3 cm lang en 1 cm diep. heb er toen niet mee naar de dokter geweest(stom van mij ) maar de pijn blijft. Maar waarom ik nu reageer is omdat sommigen denken hun vinger onder koud water te doen.....zeker niet doen want de koude kan naar je hart gaan en de gevolgen kunnen dramatisch zijn .................         dit wilde ik even kwijt

    Reageer
    #12

    De koude gaat zeker niet naar je hart. Het bloeden stopt alleen niet.

    Reageer
    #13

    Hallo
    Ik.heb borroge week donderdag een stukje van de zeikamd van me vinger gesneden ben naar qste hulp gegaan die hebben jet schoon gemaakt en verband om gedaan em verder niet naar gekeken
    Maar was wel ecjt diep ik zag mijn knokkel zittem

    Nu naar een week en 2 dagen begint er eindelijk een korst op te komen maar begint heel mijn vinger op te zwellen en te tintelen
    Ook kan ik die binger niet meer bewegen niet dat het pijn doet maar het wil hewoon niet...
    Ook boel ik bijna heel de vinger niet en de vingertop voelt uitgedroogt en hard aan is dot normaal of?

    Reageer
    #14

    Ik denk dat je er verstandig aan doet om naar de dokter te gaan.

    Reageer
    #15

    ik heb mij 3 dagen geleden ook gesneden aan de zijkant van mijn vinger. De bloedde als een rund. Het voelde alsof ik onder stroom stond even . Toen het gebeurde. Direct naar de huisarts. Niet meer als een zwaluwstaartje er op. Tot zover geen probleem. Maar als ik de vinger aanraakte helse pijn . Gemeld bij de betreffende huisarts. Nu verdoofd gevoel en tinteling. Wat kan er aan de hand zijn.

    Reageer
Reageer op: Deels geen gevoel in vinger na snee


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief