Grote teen gebroken

  • #1

    hallo,
    ik heb vorige week zaterdag mijn grote teen gebroken (linker voet) met een hockeywedstrijd. ik heb er een hockeybal tegenaan gehad. ben keeper dus ben overal beschermt, alleen de bal kwam tegen de onderkant van me voet waar het niet beschermt is. het deed pijn maar had verder niet zoiets van; misschien is die wel gekneust/gebroken. heb dan ook na mijn eigen wedstrijd nog ingevallen bij 2 andere wedstrijden. het deed pijn en ik liep op de buitenkant van me voet. toen ik thuis kwam was die helemaal dik/paars. die zondag erna ben ik ook nog ballenmeisje geweest bij een volleybalwedstrijd. mijn vader zei dat die waarschijnlijk gekneust was en omdat de dokter er toch niks aan zou doen ben ik die zondag niet naar de dokter geweest. ik had er zo een last van dat ik maandag wel ging en toen heeft ze me doorverwezen naar het ziekenhuis. daar hebben ze foto's gemaakt en er bleek inderdaad een kleine breuk te zitten aan de linkerkant van mijn grote teen. ik kon me teen amper op en neer doen en hij was erg pijnlijk. in het ziekenhuis kreeg ik gips tot aan me knie. een paar dagen daarna kon ik mijn tenen gewoon bewegen in het gips. ik weet niet of dat de bedoeling was. ik ben vrijdag naar het ziekenhuis geweest op de hoop dat het gips eraf mocht. heb dus 5 dagen met gips gelopen. maandag hebben we een foto laten maken, vrijdag is dat niet gebeurd en kon ik gelijk door naar de gipskamer. de dokter keek naar de foto die maandag was gemaakt, maar ik heb het idee dat de dokter niet door had dat die van maandag was, en dacht dat die foto daarvoor was gemaakt. ik kon me teen maandag vrijwel niet bewegen en vrijdag had ik bijna geen pijn meer en kon hem heel goed bewegen. ik geloof dat er in die dagen toch verandering is geweest bij mijn teen. ik heb vrijdag een schoen gehad met zo'n dikke zool waarbij ik alsnog me tenen kan bewegen, maar het zorgt ervoor dat als ik erop loop dat ik geen kracht op me teen zet. je kan eigenlijk zonder krukken lopen met die schoen, maar ik vind het fijner met. nu moet ik 17 dagen met die schoen lopen, ik vind het zelf een beetje teveel van het goede. ben zelf geen dokter en kan natuurlijk niet beoordelen, maar:

    geeft het alleen op krukken lopen met 2 dikke sokken en uggs hetzelfde effect als op die schoen lopen met krukken?

    ik zit er heel erg mee dat het er gewoonweg niet uitziet. moet maandag naar school en ben best bang voor negatieve reacties dat het er niet uitziet, daar heb ik geen zin in. daarom wil ik alleen op krukken lopen met gewoon dikke sokken en uggs. mijn ouders zeggen dat ik kans heb dat me teen niet goed herstelt als ik op krukken loop zonder die schoen.

    kan iemand mijn vraag alsjeblieft beantwoorden?

    groetjes robin

    Reageer
    #2

    Dag Robin,

    Nu het is wel degelijk van belang om die schoen aan te doen. Ze geven deze niet voor niets.
    En uggs lijken me niet stevig genoeg.
    Mensen die hun teen gebroken hebben krijgen altijd deze schoen omdat ze een teen niet kunnen ingipsen en dan die schoen wel zorgt voor veiligheid enzo.
    Dus zou ik die maar wel aan doen.

    Bedoel ik heb zelf momenteel een barst in mijn gewricht van mijn dikke teen aan de linkerkant en liep eerst ook zo maar dat heeft geen zin gehad want deed veel pijn. Nu heb ik hem aan mijn teen ernaast getaped en dat loopt toch veel beter en zo kan hij ook genezen.

    Misschien een idee?

    Maar als ik jou was zou ik die schoen wel aan doen. Wat is er belangrijker dat alles goed geneest of dat mensen je raar aankijken op school?

    Succes
    frauwke

    Reageer
    #3

    In het algemeen is het altijd onverstadig zonder overleg met de behandelend arts veranderingen aan te brengen in de behandeling. Specifiek in jouw situatie heeft deze schoen de functie dat er geen bewegingen geforceerd kunnen worden die de rust en stabiliteit van de ondersteuning van de voet door de 'schoen' kunnen doorbreken. Als je Ugs draagt, met een slappe zool, heb je kans dat de breuk niet goed verder geneest en zelfs erger wordt waardoor het herstel veel langer kan duren. Als je over een maand weer wilt hockeyen, dan moet je de zool dragen zoals de dokter heeft gezegd. Als je morgen mooi wilt zijn op school, dan moet je rekening houden dat je de komende drie maanden pijn hebt en dat je niet kunt hockeyen. Wat vind je zelf nu het verstandigst? Logisch toch! Succes met het herstel, en grappenmakers op school geef je gewoon een klap met de stokken, hahaha!

    Reageer
    #4

    Hallo,
    Ik heb sinds dinsdag last van mijn grote teen. ik weet niet wat ik gedaan heb maar ik kan hem niet bewegen, als ik mijn tenen buig blijft deze teen recht. als ik op mijn teen sta dot hij zoooo veel pijn. ik heb deze week met een sok aan rond gelopen op het strand omdat een heel klein beetje zand of de wind al pijn deed. de pijn word steeds erger.
    wat is er met mijn teen? wat moet ik eraan doen?

    groetjes Joyce

    Reageer
    #5

    Zondag verkeerd terecht gekomen met mijn voet grote teen sloeg dubbel en hoorde 3 knakken. Veel pijn al binnen 10 min. Opgezwollen en kon nauwelijks nog lopen. Maandag na de huisarts, doorverwezen naar 't ziekenhuis foto gemaakt en jahwel, gebroken op 2 plekken. Ik kreeg eerst een spalk om (wat er vreselijk lelijk is en groot uitziet) en moet morgen (vandaag dus) terug komen voor gips. Dit had ik egt niet verwacht, omdat ik steeds overal las dat of je teen nou gebroken of gekneusd is ze er nix aan kunnen doen, nou dit is dus EGT NIET waar... Ik baal vreselijk, en nooit verwacht dat dit my zou overkomen. Net nu t weer wat mooier begint te worden, gebeurt dit me...

    Reageer
    #6

    Ik heb ruim een maand geleden tijdens voetballen onder op iemands voet getrapt en sinds dien heb ik alleen nog maar last gehad van die teen, maar vandaag was ik weer aan het voetballen en trapte ik en iemand op zijn scheen been en daarna werd mijn teen een beetje blauw een zat er een rare bult op die bult is al kleiner geworden en hij is iets minder blauw maar die rare bult zit er nog steeds.

    Wat is slim om te doen??

    Reageer
    #7

    ik kan mijn teen bijna niet bewegen en er zit een bult op en een beetje blauw de pijn is bijna niet meer houd baar en ik kan geen kracht op die teen zetten
    wat te doen?

    Reageer
    #8

    Naar de huisarts. Hoe gaat het nu?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    RE; Ik heb tijdens voetballen onder op iemands voet getrapt en vandaag trapte ik iemand op zijn scheen been.

    Ik zou onder kickboksen gaan. zo te lezen trap je expres van je af, eigen schuld en erg onsportief.

    Reageer
    #10

    Het is zeker raar ik zal er gewoon me naar de huisarts gaan

    Reageer
    #11

    Ik heb het puntje van mijn grote teen gebroken.Erg pijn blauw en dik en zelfs kloppende pijn.

    Kom ik net van de spoedeisende hulp kunnen ze niks voor mij doen en is het advies stevige schoenen dragen. Als ik mijn voet uberhoud in een schoen kan doen is de vraag.

    Wat ik raar vind is dat ik een schoen moet aandoen terwijl het zo dik en pijn doet. Dat bevorderd de genezing toch niet? Wie kan mij raad of advies geven want gaat het niet juist krom groeien?

    Volgende week moet ik terug en als het raar gaat staan dan moeten ze waarschijnelijk operatief iets doen.

    Dat wil ik voor komen dus aub wie kan mij wat adviezen geven.

    Alvast bedankt!!

    Reageer
    #12

    Toch een is een stevige schoen het beste om te doen.... ze geven dat advies niet zomaar in het ziekenhuis

    Reageer
    #13

    Ik heb gisteren mijn grote teen getaped en een schoen aangedaan.

    Kreeg er meer kloppende pijn van.

    Nu alleen de gympen aan en het gaat wel beter.

    Is dat wel goed genoeg?

    Reageer
    #14

    Als je strak taped kan dat ook kloppende pijn veroorzaken

    Reageer
    #15

    Ik loop al  weken rond met een gebroken grote teen. Recente foto's tonen dat er nog geen herstel is. Ik heb ook niks kunnen rusten omdat ik zelfstandig ben en de tijd er niet voor heb.

    Reageer
Reageer op: Grote teen gebroken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief