midenhand

  • #1

    Hey,

    Ik ben gisteren avond van de trap gevallen.
    Hierbij ben ik met mijn voet door de muur gegaan waardoor ik nu een heel dikke dikke teen heb. Hij ziet ook blauw en is heel pijnlijk. Ik kan hem wel naar onder bewegen maar naar boven is heel moeilijk.

    Verder heb ik ook verschrikkelijk veel pijn aan mijn linker hand. En dan bedoel ik net onder mijn pink en ringvinger daar ergens. Ik kan met deze hand niet eens een kussen, deken of een afstandsbediening van de tv opnemen. Dit dit doet heel erg veel pijn an ik kan er bijna niets mee. Ook ziet mijn arm aan die kant ook best wel wat blauw. Dit type geeft met die hand ook veel pijn al merk ik wel zolang ik die pink en wijsvinger niet te veel gebruik of rek doet het niets anders scheeuw ik bijna van de pijn.

    Heeft iemand een idee of het een gewone kneuzing is of dat er toch ergens iets gebroken ofzo is.

    groetjes
    frauwke

    Reageer
    #2

    Hoi Fraukje, dat is vervelend zeg. Ik kan van beiden, dus zowel de hand als de teen niet zeggen of die gebroken zijn. Je kunt zelf een onderzoekje doen door aan de vingers te trekken of op de vingers te duwen in de richting van de hand, dus op het topje, en hetzelfde bij de teen. Dit geeft bij breuken meestal een scherpe stekende pijn. Maar het beste ga je naar de huisarts. De huisarts kan je voet en je hand onderzoeken en vaststellen of er een fractuur is, en zo nodig doorverwijzen voor röntgenfoto's. Als ik jouw verhaal zo lees, dn zou je best eens iets gebroken kunnen hebben, maar zonder onderzoek is er eigenlijk niets meer over te zeggen. Laat je weten hoe het verder gaat?

    Reageer
    #3

    Hey,

    Vandaag naar de huisarts geweest. Deze heeft mijn hand lichtjes onderzocht en dacht dat het gewoon zwaar verstuikt was. Voor mijn teen was hij niet zeker dus heeft die me door gestuurd naar het ziekenhuis voor foto's te nemen. En ja als ik toch daar was hebben we dan ook gelijk van mijn hand een foto laten bijmaken.
    Morgen moet ik naar de huisarts bellen en dan weet ik de uitslag. Ben best benieuwd of het echt alleen maar kneuzingen zijn of dat er ook een barstje of breukje is te zien.

    Ik laat het weten.

    groetjes
    frauwke

    Reageer
    #4

    Laat je nog even weten wat de uitslag is? En kun je nog vertellen welke onderzoekjes de huisarts heeft gedaan?

    Reageer
    #5

    Hey,

    Ik wou jullie even het resultaat laten weten.

    Nu de huisarts wat onderzoekjes hij deed. Euhm eentje waar ik heb een hand moest geven en dan even moet knijpen in zijn hand. Maar ja maakt niet uit weet alleen dat het wat pijn deed. Verder heeft hij niets gedaan. En aan mijn teen heeft hij alleen even geduuwd. Dus als je daaruit kan laten blijken wat het was fijn.

    Maar ik kan je zeggen dat hij wat fout zat. Ik heb geen zware kneuzing in mijn hand zoals hij zei.
    Dus ik ben blij dat er ook even foto's zijn gemaakt.

    Vanmorgen heb ik gebeld voor de uitslag daarvan en wat blijkt nu.
    Mijn dikke teen heeft een fractuur in zijn gewricht en moet ik dus intape samen met een andere teen.
    En mijn hand daar heb ik een fractuur aan mijn vierde middenhandsbeentje. Maar blijkbaar is het niet nodig daar iets aan te doen. Nu ik vertrouw het niet en ga morgen naar mijn vaste huisarts proberen te gaan en te kijken wat zij zegt. En of ik inderdaad geen gips moet.

    Maar ik heb dus een lelijke val gemaakt met breuken tot gevolg..

    Groetjes
    frauwke

    Reageer
    #6

    Zo zie je maar Frauke, als je zelf goed zorgt voor goede hulp en goed voor jezelf opkomt, dan kom je snel te weten wat er aan de hand is. En op dit moment kunnen we niet veel meer zeggen dan beterschap. In ieder geval gefeliciteerd met een dikke tien voor assertiviteit!

    Reageer
    #7

    Dank je.

    We zijn ondertussen een dikke week verder en met mijn teen gaat het best wel de goede kant op. Daar is de pijn best minder maar ja hij is ook gespalkt aan een andere teen dus dat is ook beter.

    Met mijn hand dat is minder. Die doet met momenten nog pijn en soms best wel veel pijn. Ik kan er ook nog niet alles mee en dat vind ik best wel moeilijk. Maar ja het is ook moeilijker om die rustig te houden en bijna niet te gebruiken terwijl het niet gespalkt of in het gips is. Dus ik ga het nog even bekijken en anders vraag ik woensdag bij de huisarts toch eventjes om een soort van spalk want vrees dat het anders niet goed gaat genezen.

    Dus ik zorg best voor mezelf hoor en lukt best.

    Groetjes
    frauwke

    Reageer
Reageer op: midenhand


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief