Teennagel los. wat te doen

  • #1

    Hallo een ieder,

    3 weken geleden heb ik een zwaar stuk ijzer op mn grote teen laten vallen. Volgende dag naar het ziekenhuis gegaan omdat het er toch niet echt lekker uitzag. Voorste stukje van mn grote teen was gebroken (bot).

    Nu 3 weken later, is mn nagelbed wat rood (niet zorgwekkend),maar de nagel zit niet meer goed vast. Mn grote teennagel zit alleen nog maar vast aan 1 zijkant. Ik verwacht dat ik hem morgen of overmorgen tijdens een bad zal verliezen.

    Ik heb al wat gegoogled en hij gaat (traag) weer aangroeien, maar hoe het 't beste te behandelen zodra de nagel er effectief af is, tegen infecties e.d. Want wat ik er nu onder ziet.... dat ziet er niet zo lekker uit en stinkt behoorlijk. (ontsmetten , zo ja met wat, zalfje? , verbandje?......)

    Thanks,
    cor

    Reageer
    #2

    Blijkbaar is de teen onvoldoende behandeld direct na het trauma en in de dagen erna. Is de fractuur vastgesteld door een arts. Is de teen beoordeeld door een arts. Ik adviseer je de ontsteking door de huisarts te laten beoordelen. En ja, de teennagel wordt verwijderd.

    Reageer
    #4

    @ Anoniem:

    Tja, naar een zieknhuis (zoals te lezen is in mijn eerste bericht) ga ik meestal toch om advies te vragen aan een arts, niet aan een andere patient . Dus alles is vastgesteld door een arts en ja , de arts heeft dmv foto's gezien dat het topje gebroken was. Verbandje voor 5 dagen erom en niet zeuren verder... daar kwam het op neer 🙂 3 weken voor de de gebroken teen en de nagel ... tja die zou ik waarschijnlijk gaan verliezen.

    De andere links die je heb doorgesturud had ik al gelezen , helaas geen antwoord in een van de reacties hoe het verder te behandelen.

    Mijn vraag dus... zodra de nagel er idd af is , elke dag ontsmetten of gewoon op zn beloop laten als het er goed uit ziet. verbandje eromheen ivm sok en schoenen, of gewoon zo laten .. , als er de hele dag mee gelopen wordt met een schoen , dan is het natuurlijk wel wat vuil.

    Cor

    Reageer
    #5

    Juist Cor, precies wat je zelf al beschrijft. Schoon houden en goed verzorgen. En als de teen al ontstoken is, zou ik toch eerst even teruggaan naar de huisarts voor controle van de ontsteking.

    Reageer
    #6

    @ Anoniem:

    Onstoken is het niet echt, nagelbed is een ietsjes rood, maar ik acht dat normaal, want ik loop er de hele dag op (mn voet dan) in een schoen , mn teen raakt elke keer de bovenkant van mn schoen , dus op zeker dat deze wat "geirriteerd is" .

    De geur die onder mn ngel vandaan komt heb ik begrepen (google) dat dit vrij normaal is bij een nagel.

    Beter een verbandje erop (als de nagel eraf is), of gewoon elke avond als de sok uitgaat schoonmaken?

    thanks,
    Cor

    Reageer
    #7

    Ik zou tijdelijk schoenen dragen waarbij de druk op de tenen ontlast wordt zodat de nagel in rust kan herstellen zonder telkens opnieuw geïrriteerd te raken.

    Reageer
    #8

    Tja, het heeftt geen dag meer geduurd... Onder de douche deed mn teen erg veel pijn en was de rand rood. Dit bleek doordat de nagel in mn vlees zat te duwen al de hele dag.... aan de enige kant die nog wat vast zat. Heb dan maar met een tangetje de nagel eraf gehaald... Was eigenlijk een fluitje van een cent.... Wel een vies iets eigenlijk..... deed me aan de film "Aliens" denken als ze zo'n ding van een gezicht afhalen. bah bah..

    Anyway, het voelt nu een dag later veel prettiger aan , ook het rode is verdwenen.

    Vrouwtje heeft het gisteren ontsmet en een verbandje erom gedaan zodat er geen vuil vn sokken/dekbed in kan komen.

    @ Ernst: Bedankt voor de tip

    Cor

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dagelijks verbandje verschonen, en als het kan in de lucht laten drogen, en genezen. Als het nagelbed onbeschadigd is, zal de nagel teruggroeien.

    Reageer
    #10

    @ Ilse: zal ik doen... laten we hopen dat het nagelbed onbeschadigd is .... een nagellose teen voor de rest van mn leven...... 🙁

    Reageer
    #11

    hallo cor.
    het beste kun je gewoon in een badje met soda gaan zitten, wel even het water koken en laten afkoelen zodat alle bacteriën er uit zijn

    Gr Maxine

    Reageer
    #12

    ik ben uitgeschoven en heb mijn tenagel gescheurt en mijn broer is op mijn voet gaan staan nu is die ook aan ene kant los doet toch wel pijn als je de hele dag moet rondlopen in walibi.

    Reageer
    #13

    hallo

    heefd de dokter die teennagel weggadaan of u zelf?

    Reageer
    #14

    mijn dochter heeft dat zo maar ineens ,vroeger dacht ze door hoge hakken te dragen en het gewicht op haar tenen.maar ze draagt dat bijna nooit meer .heeft wel altijd natte voeten .kan dat de oorzaak zijn .heel raar elke keer komen die los.

    wat te doen preventief?

    Reageer
    #15

    Ik denk dat het goed is, om met die klachten naar een dermatoloog te gaan

    Reageer
Reageer op: Teennagel los. wat te doen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief