Zeer droge hielen, voeten

  • #1

    Hallo

    Wat kan ik doen tegen zeer droge voeten ?
    De scheuren vliegen erin, mn hielen en onder mn voorvoet.
    Het is niet pijnlijk maar dit komt ms omdat ik het s avonds vet hou.
    Maar wat voor middel kan ik het beste gebruiken ? want door het vet tehouden wordt het ook niet minder.

    Groetjes diana

    Reageer
    #2

    goed het eelt wegvijlen en daarna vetten met de speciale klovenzalf of de vochtinbrengende zalf voor de voeten van Dr.Schol en 's nachts daarover de sokken aandoen.
    succes, Brenda

    Reageer
    #3

    U kunt de oorzaak bij de bron aanpakken, of de symptomen bestrijden.

    De oorzaak van deze hielkloven is het uitdrogen van de huid van de voet (hiel). Dit komt doordat er minder gezweet wordt (oorzaak: sandalen, te kleine schoenen, diabetes?), of doordat er veel druk op de hiel staat (oorzaak: overgewicht, staand werken?).

    De symptomen zijn dus een gevolg van de droge huid. Niet zozeer een vette zalf als wel een vochtinbrengende creme maakt de droge harde kloven weer zachter.

    Als de kloven zo diep zijn dat de huid echt open staat, desinfecteer dan met betadine om infecties te voorkomen en het wondherstel te bevorderen.

    Reageer
    #4

    Ik heb echt een goed tip tegen droge voeten. Al jaren had ik last van extreem droge voeten, met kloven en zo’n schrapend geluid als je je sokken aantrekt. Voor droge ogen slikte ik op advies van de opticien twee maal daags twee tabletten membrasin ( te koop bij de tuinen of een andere gezondheidswinkel). Na een maand zag ik dat mijn voeten steeds minder droog werden en ik smeerde niets. Nu ben ik twee maanden verder en ik heb heel trouw die membrasin geslikt en tot mijn verbazing heb ik gewoon mooie voeten! Niet meer droog, geen kloven sinds jaren.

    Reageer
    #5

    Dit soort problemen begint inderdaad vaak aan de binnenkant. Bepaalde vetzuren kunnen dan helpen. Ben zelf van mijn hielkloven en ruwe huid afgekomen door gebruik van vitamine A.

    Reageer
Reageer op: Zeer droge hielen, voeten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief