plots dikke, pijnlijke enkel

  • #1

    Hee hallo daar,

    ik heb een vraagje. Ik heb nu sinds een week een dikke, pijnlijke enkel. Het begon toen ik gewoon liep en dacht:"hee, wat doet mijn enkel opeens pijn". Die avond thuis zag ik dat mijn enkel aan de buitenzijde ook opgezet was.
    De pijn bleef en die dagen daarna zwol ook de binnenkant van mijn enkel op. Nu is zelfs de verbinding tussen voet en been aan de bovenzijde ook verdikt. Het voelt niet extreem warm aan en is ook niet rood. Ben ermee naar de huisarts geweest, maar die stond ook (nog) voor een raadsel. Ik moet nu even twee weken afwachten. Als het blijft moet ik terug. Wie herkent dit?

    Reageer
    #2

    ik neem aan dat niemand dit dus herkent...... ๐Ÿ™

    Reageer
    #3

    Jawel, dat herken ik wel! Een vriend van mij had dit ook, en bij hem was de oorzaak ijzerstapeling, oftewel hemochromatose.

    Reageer
    #4

    O. Das nieuw. En had hij dat aan 1 enkel of aan beide enkels?

    Reageer
    #5

    Hemochromatose kan zich uiten als ontsteking in gewrichten als gevolg van de ijzerstapeling. De huisarts kan hier eenvoudig bloedonderzoek naar doen.

    Reageer
    #6

    Ja, ik zal de komende weken even af moeten wachten denk ik. Ik moest na komende week terug als het dan nog niet over is. Ik verwachteigenlkijk van niet, maar ik heb nog een week natuurlijk. Het vreenmde is dat ik me niet kan herinneren dat ik erdoorheen ben gegaan, maar het lijkt ook niet op een ontsteking, omdat ie niet rood en warm is..... Ik zal geuld moeten hebben denk ik. Maar bedankt voor het meedenken.

    Reageer
    #7

    Het kan ook oedeem zijn, vochtophoping dus eigenlijk. Dat komt meestal op latere leeftijd voor als het hart het niet meer zo goed doet. Maar oedeem doet geen pijn, dus het lijkt toch eerder een ontsteking. Geen ontsteking als gevolg van een infectie of een trauma, maar van binnenuit.

    Reageer
    #8

    Een ontsteking van binnenuit zal toch ook roodheid en warmte geven? Mijn huisarts dacht aan toch een verstuiking of anders een atypische ontsteking....
    Maar een verstuiking kan ik me niet herinneren en die dag droeg ik ook mijn (hoge) bergschoenen, maar toch denkt ze daar het meest aan.
    Ennuh, die oedeemvorming zullen we maar even buiten beschouwing laten als we naar mijn leeftijd kijken. Mijn leeftijd is nog niet dusdanig hoog dat ik daar rekening mee moet houden. Maar wel goed dat je even meedenkt!

    Mijn vader heeft reuma. Bij hem begon het met een dikke, pijnlijke teen. Maar die was wel duidelijk ontstoken (warm). En ik denk eerlijk gezegd ook niet dat ik reuma heb!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bergschoenen... Ahum, wat dacht je van verkeerde schoenen of langdurig wandelen met als gevolg overbelasting en irritatie van de enkel...!

    Reageer
    #10

    Wat is er zo verkeerd aan bergschoenen?
    Het zijn niet die hele stugge bergschoenen, maar overbelasting zou t wel kunnen zijn natuurlijk. Maar goed, zou dat dan over moeten gaan met andere schoenen?
    Ik weet nu dus helemaal niet of ik dingen goed of slecht doe. Schoenen, houding en de mate van gebruik van mijn enkel. Ik hou nu nog nergens rekening mee, want ik weet niet wat wel goed is of wat niet goed is. Vandaar dat ik hier ook eens rondvraag.

    Reageer
    #11

    Indien de diagnose overbelasting is, is de therapie pijnstilling (medicatie), ontstekings remming (medicatie), rust en later conditie opbouwen met eventueel een goede ondersteuning (schoenen, bandage).

    Reageer
    #12

    hee ik heb nu precies hetzelfde wat jij beschrijft, echt precies hetzelfde! ik ga morgenochtend naar de dokter.

    Reageer
    #13

    Mijn uitslag is dat ik een pees schede ontsteking heb. Door waarschijnlijk overbelasting. Nu moet ik 7 dagen achter elkaar elke dag 3 ontstekingsremmers slikken.

    Reageer
    #15

    Nou, ik heb sinds vanmiddag ook de uitslag binnen. Het is slijtage in mijn enkel. Ze gaan het nu proberen op te lossen met fysio.... woensdag de eerste keer. Ben benieuwd!

    Reageer
Reageer op: plots dikke, pijnlijke enkel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief