Enorme steken in dikke teen

  • #1

    Hallo

    Ik heb al een geruime tijd last van enorme steken in de rechter dikke teen wat soms behoorlijk zeer kan doen,als of er iemand met een naald binnen in de teen zit te prikken.

    Het is niet rood en ook niet ontstoken,ik heb er wel pitjes in gehad die de pedicure verwijderd heeft.

    De pedicure zegt dat het aan het eelt kan liggen zou dat kunnen en wie heeft dit ook weleens gehad en is hier wat aan te doen?.

    Mijn moeder heeft het ook eens gehad en na een tijdje was het bij haar zo maar over maar bij mij helaas niet.

    Pascal

    Reageer
    #4

    ja ik heb er ook wel eens last van hoor.zomaar uit het niets inneens zo een venijnige steek. idd net of iemand met een naald ff diep in je teen prikt. het blijft bij mij maar net 2 sec.dat gevoel en daarna is het over vooral als ik ff me teen beweeg daarna. Ik heb het al heeel lang sinds me tienerjaren denk ik wel en ik ben nu 28 jaar. Vind het ook best lastig hoor, maar niet echt vervelend om er mee naar de huisarts te gaan, maar misschien doe k dat alsnog wel een keer.Ik dacht eerst dat het beginnend Jicht was ofzo omdat ik wel eens iets daarover gehoort had. Soms is het bij mij ook rood aan de rand van die teen dan. Dan kan het een paar dagen rood en gevoelig zijn maar dat komt echt eens in het jaar voor ofzo. Heb het nu alweer 2 jaar niet meer gehad. Echt heel vaag. Ik probeer als het rood is ook de vuiligheid tussen me huid en teennagel schoon te maken voor zover dat lukt met de pijn, maar heb er af en toe nog wel last van.

    Reageer
    #5

    Gaat de acute pijn gepaard met roodheid? Kan het zijn dat de teennagel ingegroeid is?

    Reageer
    #7

    Hallo Pascal,
    heb precies hetzelfde. Tussen de steken in voel je geen pijn hè en ook niet met lopen? Het zijn alleen de steken die pijnlijk zijn.
    Ik weet ook niet wat het is of waarom het ontstaat. Ben wel benieuwd naar reacties.
    Ik heb wel een kleine bobbel op de plek van de steken die ik op mijn andere teen niet heb.
    Caroline

    Reageer
    #8

    Als je een bobbel of een bult op de plek hebt op de grote teen, kan dit een ontsteking zijn, bijvoorbeeld artritis.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb precies hetzelfde en was op zoek naar een remedie. Pascal weet jij inmddels al hoe het komt en wat er aan te doen is?

    Reageer
    #10

    Dikke teen, jemig, kunnen we het niet gewoon de grote teen noemen? Maar goed, bananen eten schijnt te helpen, heb ik ergens gelezen.

    Reageer
    #11

    ik heb er ook al jaren last van, precies of er een naald in mijn grote teen wordt gestoken. Eerst was het af en toe (acht jaar geleden), laat ons zeggen een keer per 3 maanden (vooral 's nachts in bed) sinds enkele dagen ook overdag de ene 'prik' na de andere. wordt gewoon ondragelijk ! niemand een idee ?

    Reageer
    #12

    Helaas heb ik ook altijd heftige steken, eerst vooral in mijn rechter grote teen. Maar nu ook regelmatig andere tenen.
    Heeft iemand al een oorzaak gevonden?
    Bij is al uitgsloten dat het jicht is of atrose.

    Reageer
    #13

    Dit heb ik ook regelmatig, vooral in de nacht. Geen dokter of therapeut wist waardoor. Ik ben gaan opschrijven wat ik allemaal at over de hele dag. Van alles bewaarde ik de verpakking, waarop de ingrediënten staan.
    Uiteindelijk bleek daaruit dat ik er alleen last van had als ik iets had gegeten waar weipoeder in verwerkt is.
    Dit is een afvalproduct van de zuivelproducten. Zit in sausen, soepen, koekjes enzovoorts. Nu kijk altijd eerst op de verpakking naar de lijst van ingrediënten en heb er bijna nooit meer last van. Alleen last als ik iets koop/eet waarop niet staat dat er wei in verwerkt is heb ik nog last, vooral in de nacht. Na circa 7 uur trekt de pijn weer weg.

    Reageer
    #14

    Hallo, zag jullie berichten voorbij komen en herken er welhet een en ander in van mezelf. Sinds gister opeens heftige steken in mijn rechter grote teen. Alsof iemand een naald steekt onder mn nagel. Snachts bijna geen last van gehad maar overdag wel. Soms zelfs om de vijf minuten. Ik hebgeen roodheid of bultjes oid kunnen vinden. Het blijft enkel bij het steken. Is er bij een van jullie duidelijk wat het was en wat er tegen te doen?

    Michel

    Reageer
    #15

    Hallo, ik heb sinds een 3tal maand vaak enorm pijnlijke steken in mijn rechter grote teen. Blijkbaar zenuwpijn, maar tot hiertoe weet geen enkele dokter wat de oorzaak kan zijn. Ik heb 2 kindjes op de wereld gezet, dit doet meer pijn, ik word gek van de pijn! En je ziet niets aan mijn teen! De steken duren een 10tal seconden, ertussen heb ik geen last. Ik neem nu gedurende een maand zware medicatie tegen zenuwpijn, maar de aanvallen blijven komen. Ik ben ten einde raad en voel me aan mijn lot overgelaten!Ik zou graag terug normaal kunnen functioneren! Help! Iemand?

    Reageer
Reageer op: Enorme steken in dikke teen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief