ganglion voet

  • #1

    Raar maar waar. Ik had ook een ganglion aan mijn voet. Hij kwam steeds terug al een jaar of 2
    Van de ganglion kon ik op het laatst niet eens meer slapen. De dokter zei injektie erin om het vocht eruit te halen en een ontstekingsremmer of opereren. Al zoekend op internet vond ik eerst iemand die iets vertelde over kinetic tape..dat verlicht wel de pijn, maar her ging niet over...
    Nu ben ik niet echt zo van de alternatieve geneeswijzen, tenzij het helpt...Een vriendin had het over Moxa..een staafje houtskool dat heel hard brand en gebruikt wordt om blokkades op te heffen in energiebanen...het klonkt voor mij nogal zweverig, maar toen ik het op mijn gezonde hand deed dacht ik wel baat het niet.....het doet wel wat..
    Kort maar krachtig na 1 keer zo'n vurige behandeling is de ganglion verdwenen...al 2 maanden

    Reageer
    #3

    ben eigenlijk benieuwd, hoe je het doet .
    zetje de moxa in een schaaltje op de voet of anders.

    Reageer
    #5

    ben gelukkig niet de enige maar ik heb ganglion bij mijn pezen maar het doet veel pijn. nu zit ik te wachten op een ingreep want het gaat maar niet over jammer genoeg. Maar ik lees dat het ook zomaar weer kan komen mag hopen dat dit niet vaak gebeurd? Maar vind het allemaal erg vervelend vooral nu ik niet kan werken zoveel pijn heb soms.

    Reageer
    #6

    Ook ik heb last van een ganglion op mijn voet.
    Vorig jaar was hij operatief verwijderd.
    Binnen een half jaar was hij weer terug en net zo groot.
    Gisteren heeft mijn huisarts geprobeerd de ganglion leeg te zuigen, dit lukte niet.
    De ganglion is wel stuk gegaan. De huisarts heeft er een ontstekingsremmer in gespoten.
    Nu maar hopen dat hij weg blijft.

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Ik had ganglion aan mijn rechtervoetrug, op een zeer vervelend plek, of ik nou schoenen, laarzen of open schoen draag, het doet gewoon pijn. Ik ben 3 keer eraan geopereerd omdat de ganglion steeds terugkwam en groter werd. Op een gegeven moment kon ik niet meer op mijn voet staan. 2 keer ging het bijna mis met mijn voet. De voet werd donker blauw maar dankzij de zorg van de specialisten is alles toch goed gekomen ondanks dat de genezing 1 jaar heeft geduurd. Bij de laatste (zware) operatie is er bij mij een peestransplantatie gedaan. De pees werd uit mijn rechter bovenbeen gehaald en aan de voet vastgezet om te voorkomen dat de ganglion terugkomt. Ik had een hardnekkige. De voet en been werden na de operatie gespalkt en ik mocht de eerste 10 weken de voet niet belasten. Na tien weken werden voet en been met zwachtel gegipst en omdat de voet blauw was geworden werd de de wond met allerlei pleisters behandeld (honigpleister, aquapleisters,enz). Al met al heeft de genezing bijna een jaar geduurd. Vlak voordat ik met vakantie ging kon ik eindelijk mijn wandelschoenen aan, maar de wond zelf was nog niet helemaal genezen. De transplantatie heeft wel geholpen maar zo nu en dan doet de voet wel pijn.
    Maar de ganglion is gelukkig tot nu toe weggebleven.

    Reageer
    #8

    Chirurgische behandeling van een ganglion aan de pols:
    http://www.chirurgenoperatie.nl/pagina/algemeen/ganglion.php

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ineens voelde ik een grote bult iets onder mijn knie. Mijn huisarts wist niet wat het was. Dus naar de chirurg. Bij de echo bleek ik een grote ganglion te hebben zitten(4cm-20cm).
    Het uitzuigen ging moeilijk. Na 24 uur was het weer terug. Toch maar opereren. Wel een groot liteken. Verder geen last meer gehad. Na 3 maanden ontdekte ik ineens weer een verdikking. Ik dacht; NÉE HE!!!!! Gelijk naar mijn chirurg terug gegaan. Hij noemde me wonder vrouwtje. Voor iedereen een raadsel waarom het weer is terug gekomen.
    Weer een pittige operatie gehad. Het liteken is nog groter dan daarvoor. Er is nu ook spierweefsel weggenomen.
    Mijn chirurg noemde mij uniek!!! Hij had dit nog nooit gezien. De ganglion zat helemaal in mijn linkerbeenspier.
    Ik schrijf dit op omdat er weinig of niets van bekend is. Nu maar ho

    pen dat het echt wegblijft. Het herstel duurt langer dan ik gehoopt had.

    Reageer
    #10

    Hoi allemaal

    Ik heb er 3 weken een ganglion aan me linker voet bij enkel en 1 week niet gewerk vanwege pijn in me voet en aan me knie. Ik ben 1ste naar huisarts geweest hij wist het niet wat het is en ze hebben mij verwijst naar ziekenhuis voor echo daar ze hadden gezegt dat het vocht is en ik moet weer naar huisarts om weg zuigen. Bij huisarts blijkt dat een ganglion is en weer verwijst naar orthopedie voor röntgenfoto en operatie. En ik heb er afspraak staan op 15 jan 2020 maar ik heb heel erg pijn en ik kan niet ook werken. Heeft er iemand enige idee wat zou ze 15 jan gaan doen en hoe lang zou die duren?

    Reageer
    #11

    Hallo....mevrouw die in januari 2020 is geholpen. Hoe is het verlopen? Ik ben net ( afgelopen 7 oktober) geholpen aan een ganglion en het is nu 1 week oud. Heb veel stekende pijn. In het ziekenhuis zeiden ze dat ik na 1 week wel weer mobiel ben. Maar zit nog op de bank en heb nog veel stekende pijn. Hoe lang heeft het bij U geduurd?

    Reageer
    #12

    Ik ben erg benieuwd naar ervaringen. Ik heb al sinds februari erg veel last van ganglions in mijn zenuwtunnel in mijn voet/enkel. Ik ben op 1 augustus j.l. voor de tweede keer geopereerd. De ganglions in mijn enkel (tarsaal tunnel syndroom) zijn zoveel mogelijk uit de zenuwen gehaald. Daarvoor zijn de ganglions leeg gezogen, het kwam toen snel weer terug en daarna ben ik de eerste keer geopereerd. Echter deze operatie werd abrupt afgebroken omdat de chrirurg zijtak van slagader raakte. En daarna bleek uit MRI dat ik weer weer ganglions had. Onlangs dus weer geopereerd bij een universitair ziekenhuis door een neurochirurg. Ik heb de hoop dat het herstel voorspoedig gaat. De wond zelf geneest voorspoedig maar de pijn in mijn voet (voorheen door de druk op de zenuwen maar die zijn nu vrij gemaakt) is nog erg fors. Hebben jullie dezelfde ervaringen?

    En omdat er zoveel ganglions in mijn voet zitten heeft de chrirug gemeld dat hij niet op al deze plekken mijn voet kan open snijden en dat er wordt gehoopt dat mijn lichaam zelf dit gaat oplossen. Daarom ben ik erg geïnteresseerd in de behandeling met Moxa, staafje houtskool. Waar kan je dat doen en zijn er nog meer die dit hebben gedaan?

    Reageer
    #13

    Zou je daar niet beter fysiek mee naar een arts kunnen gaan? Die zal het beter kunnen beoordelen dan via een foto op een forum (waar geen artsen zijn)

    Reageer
    #14

    Daar kan niemand zo iets over zeggen. ga ermee naar de huisarts

    Reageer
    #15

    Ervaring van anderen die niet weten wat je hebt en allemaal geen dokter zijn....

    Reageer
Reageer op: ganglion voet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief