Schimmelnagels

  • #1

    Ik heb terbinafine tabletten gekocht omdat mijn huisarts ze niet wilde voorschrijven.
    Nu kan ik nergens vinden hoelang zo een kuur hoort te zijn.
    Heeft iemand hier er ervaring mee of weet hoelang zo een kuur duurt?

    Mvg,

    Bobby

    Reageer
    #2

    Dat is niet zo verstandig. Als de huisarts ze niet wil voorschrijven zal daar beslist een reden voor zijn.  Je moet sowieso regelmatig je bloed en leverwaarden laten controleren als je dat middel gebruikt.  Het is GEEN middel voor zelf medicatie.....

    Als je diabetes zou hebben, of  verhoogde leverwaarden, mag je ze onder geen enkele voorwaarde gebruiken. Levensgevaarlijk om dit soort middelen op eigen houtje illegaal via internet te kopen en te gebruiken.

    In principe staat alle info in de bijsluiter

    Reageer
    #3

    Ja maar in de bijsluiter staat niet hoelang je het precies hoort te nemen

    Reageer
    #4

    Bij schimmelinfecties van de teennagels is 12 weken meestal voldoende, bij slechte nagelgroei tot 6 mnd. of langer.

    Niet gebruiken bij een chronische of actieve leverziekte. Vóór behandeling en bij langere kuren regelmatig tijdens de behandeling de leverfunctie controleren (bv. na 4–6 weken behandeling); bij afwijkingen de behandeling onmiddellijk staken. De patiënt instrueren direct te melden indien tekenen van leverschade ontstaan zoals onverklaarde aanhoudende misselijkheid, verminderde eetlust, vermoeidheid, braken, buikpijn, donkere urine, lichte ontlasting of geelzucht.

    Bij optreden van progressieve huidafwijkingen (jeuk, koorts, keelpijn, uitgebreide huidaandoeningen, betrokkenheid van mucosa) de toediening staken. Wees voorzichtig bij bestaande psoriasis of lupus erythematodes.

    Bij optreden van bloedbeeldafwijkingen de oorzaak achterhalen en zonodig de behandeling staken.

     

    Reageer
    #5

    Oke dus als alles goed gaat ga ik over 4 weken naar de huisarts om mn lever te laten controleren.

    En zo verder

    Reageer
    #6

    Als je verstandig bent laat je dat doen.

    Reageer
    #7

    Ha Bobby of iemand anders.

    Waar kun je de terbinafine tabletten 250 mg kopen? Ik zoek me rot. Betalen met creditcard. Heb ik niet

    Waar wel?

    Heb 3 maanden pillen gehad en het is voor 60% over. Nu pillen op en huisarts geeft 9 maanden niets meer. Na laatste pil twee weken geleden komt het nu al weer terug zie ik. Ik dokter gebeld. Nee. Negen maanden wachten. Dat wil ik niet. Kan ik weer van voor af aan beginnen met zelfde resultaat. Ik wil nu nog ff doorgaan.

    Help.

    Reageer
    #8

    Het is niet zomaar dat de huisarts die niet voorschrijft zonder een langere rustpauze. Terbinafine is zeer agressief voor de lever. Het is niet verantwoord om ze langer door te nemen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Tandor, je zegt zelf dat het bij slecht groeiende teennagels na 12 weken nog eens verlengd kan en mag worden.  Dat zal bij mij het geval zijn. Maar nu kan ik over 9 maanden weer opnieuw beginnen. Is toch zonde. Dan liever nog een maandje doorgegaan. Maar ja... regels zijn regels blijkbaar. En dat zonder mij weer eens na te kijken na die drie maanden. Mijn tussentijdse leverwaarden waren gewoon goed in die drie maanden. Toch jammer (voor mij dan).

    Reageer
    #10

    Als je leverwaarden goed waren zou een verlenging wel mogelijk zijn. Dat kan bij slechte nagelgroei tot 6 maanden. Soms zelfs langer. Ik ben er nog een s ingedoken, en dat is wat er in het Farmacotherapeutisch kompas staat vermeld:
    " De behandelduur is afhankelijk van de plaats en ernst van de infectie, als richtlijn geldt: tinea pedis 2–6 weken; tinea corporis of tinea cruris 2–4 weken; tinea capitis 4 weken. De behandelduur van infecties van de nagels: bij schimmelinfecties van de vingernagels is 6 weken meestal voldoende; bij schimmelinfecties van de teennagels is 12 weken meestal voldoende, bij slechte nagelgroei tot 6 mnd. of langer. Het optimale klinisch effect bij schimmelinfecties van de nagels wordt pas enkele maanden na mycologische genezing bereikt en is afhankelijk van de tijd die nodig is voor de groei van de gezonde nagel."
    Ga dus het gesprek met je huisarts aan en verwijs naar het Farmacotherapeutisch kompas of een duidelijke verklaring welke reden de huisarts heeft om de behandeling niet te verlengen.

    Reageer
    #11

    Bij schimmelnagels zou ik vooral wat doen aan de oorzaken. Zoals verzuring van het lichaam en candida in je darmen en tekorten aan allerlei voedingsstoffen. Bij mij is mijn kalknagel aan het uitgroeien, nu ik wat voor mijn darmen gebruik, Colon Clean. Naast dat het de stoelgang helpt, verbetert het de ph-waarde van je darmen. Een goede gezondheid begint bij een gezonde darmflora. Vaak is die al aangetast door gebruik van antibiotica en onevenwichtige voeding. Er zijn nog wel andere middelen die helpen het lichaam te ontzuren, naast de juiste voeding trouwens.

    Reageer
Reageer op: Schimmelnagels


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief