Foliumzuur slikken

  • #1

    Goedemorgen,

    Ik wil graag aan foliumzuur beginnen, ben al een jaar gestopt aan de pil en wil langzamerhand aan kinderen beginnen. Is het oke als ik daar nu pas aan begin en ook al word ik pas volgend jaar zwanger of later. Kan dat geen kwaad?
    Ik wil dan de foliumzuur supplement nemen van de kruidvat wat gemengd is met vit. D. Is dat een goede keuze of alleen foliumzuur zelf?

    Daarnaast een overige vraag, ik wil ook vit. C tabletjes innemen, dat kan ook prima erbij?

    Thanks!

    Reageer
    #2

    De combinaties zijn op zich geen proble0em. Als je in juli en augustus voldo3nde in de zin bent geweest zou vit d niet perse nodig zijn. Je kunt nu rustig al starten

    Reageer
    #3

    Vitamine-C is compleet overbodig, want dat zit bijna in elk potje wat je in de supermarkt koopt en de meeste groenten en fruit. Vitamine-C is hetzelfde als ascorbinezuur en E300 is ook gewoon vitamine-C. Je hebt max. 100mg per dag nodig. Neem je te veel aan vitamine-C in, dan is het niet schadelijk, het is water-oplosbaar en je plast het teveel gewoon uit. Vitamine-C tabletten van 1000 mg zijn complete onzin, je nieren worden alleen maar druk dat in je urine te stoppen.

    Foliumzuur is wel handig als je zwanger wilt worden. Ook dat is water-oplosbaar en ook daarvan plas je een teveel uit.

    Vitamine-D wordt in je huid aangemaakt o.i.v. zonlicht. Het is nodig om calcium te binden, dus voor sterke botten en tanden. Voor zwangere vrouwen is het een aanrader, een te veel komt niet vaak voor, maar overdrijf het niet. 10 microgram (ug of mgr) per dag is voldoende. Bij een fiks overschot kun je last krijgen van kalkafzettingen (aderverkalking ed). Ben je veel buiten, dan is het eigenlijk niet nodig.

    Reageer
    #4

    Oke bedankt voor de info.
    Ik slik nu wel multivitamine kauwtabletten van de kruidvat, want ik dacht extra aanvulling met alle vitamines kan geen kwaad ter aanvulling, daar zit trouwens ook foliumzuur in, maar 200 mcg zit erin. Ik had gelezen dat het voor vrouwen die kinderen willen op z'n minst 400 moet zijn. Kan ik de multivitaminen blijven slikken of is het beter alleen foliumzuur van 400 mcg?
    Dan zit ik alleen nog te twijfelen tussen alleen foliumzuur of de combi met vit. D, ik heb namelijk een paar keer vit. D tekort gehad, inmiddels op peil, maar daarom leek het me handig.

    Reageer
    #5

    Het is bijna altijd onverstandig multi-vitaminen te slikken.
    Als je aanvullende vitaminen wilt slikken kun je beter slikken wat je nodig hebt.
    Een overschot aan vitaminen kan ook schadelijk zijn. Over het algemeen geldt dat een te veel aan water-oplosbare vitamines wordt uitgeplast en een te veel aan vet-oplosbare vitamines in het lichaam wordt opgeslagen. Er bestaat dus een gevaar als te veel vet-oplosbare vitamines ophopen.
    Enige uitzondering is vitamine-B12, die is water-oplosbaar, maar kan toch in het lichaam worden opgeslagen.

    Vitamine-D wordt voor 80% door het lichaam zelf aangemaakt o.i.v. zonlicht en voor 20% opgenomen uit het voedsel. Het is vet-oplosbaar. Je maakt het vooral in de zomer aan en het wordt voor de winter opgeslagen. Je kunt wat extra slikken, maar maak het niet te gek. Je kunt ook wachten tot je zwanger bent. Foliumzuur moet je wel aan beginnen voor de zwangerschap (min. 4 weken).

    Reageer
    #6

    Van doseringen weet ik het niet met foliumzuur. Wel weet ik dat foliumzuur nauw samenwerkt met vitamine B12 en de rest van de B-familie. Het beste kun je dus een vitamine B-complex slikken, eventueel aangevuld met wat dingen. Bij pilgebruik krijg je ook tekorten aan allerlei stoffen, onder andere vitamine B en zink dus het beste is om goed voor je lichaam te zorgen.

    Reageer
Reageer op: Foliumzuur slikken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief