NERIBASE Vetzalf

  • #1

    Al jaren gebruik ik NERIBAS Vetzalf. Eerst voor de handen (horeca, handen in spoelwater (chloor) en later (nu) kloven in mijn voeten. Deze zalf werkt uitstekend, maar sinds paar jaar niet meer in de handel in Nederland. Nog wel in Duitsland, maar krijg nu ook berichten door dat het zalf ook daar niet meer wordt geleverd. Waarom wordt een middel wat goed werkt dan toch uit de handel genomen??
    Aangaande de vetzalf van Neribas geef ik nog de volgende ingrediënten mee die erin zitten:
    petrolatum - paraffinum liquidum -
    cera microcritallina en hydrogenated castor oil.
    Misschien zit er verboden spul in???

    Reageer
    #2

    Geen idee of er verboden spul in zit, maar weet wel dat het in Frankrijk en België verkrijgbaar is:
    http://www.newpharma.be/pharmacie/schering/18905/neribase-creme-50g.html

    Reageer
    #3

    Nu dus ook in België uit de handel zou ook wel de reden willen weten...vond het een goed product, hopelijk niets schadelijk

    Reageer
    #4

    Ik ben heel erg allergisch het enige dat mijn gezicht verdraagt is Neribas vetzalf en nu is het niet meer verkrijgbaar, wie weet wat voor een alternatief er is. Ik heb al zoveel producten geprobeerd, heel mijn gezicht gaat branden en het gaat helemaal stuk, Neribas vetzalf was mijn redding.

     

    Reageer
    #5

    Als ik het verhaal van een andere reageerder lees, zie ik als ingrediënt paraffinum liquidum, ofwel een aardolieproduct.
    Vaak is het wel verstandig om te zorgen voor een gezonde binnenkant met de juiste voedingsstoffen. soms kan je tekorten van het een of ander hebben, ook bijv bepaalde vetzuren en vitaminen. Of je en te droge of te vette huid hebt wordt van binnenuit geregeld en je kan dat wat bijsturen.
    Er zijn tal van natuurlijke producten. Gebruik zelf vaak spulletjes van Weleda maar er zijn nog tal van andere merken. Hiervoor moet je dan wel naar bijv een natuurvoedingswinkel, kruidenwinkel, vitaminewinkel, reformzaak ed. Soms kan je er monstertjes van krijgen of soms een demo op bepaalde dagen, dan kan je het even proberen. Ook zijn er natuurlijke oliën. Zo kan je olijfolie op je huid smeren of andere oliën.

    Reageer
    #6

    Aardolie is ook een natuurlijk product.

    Reageer
    #7

    En verder is de hele natuur chemie. De natuur is chemie en de chemie komt uit de natuur.

    Reageer
    #8

    In NL is alleen de creme nog verkrijgbaar in 30ml verpakkingen.
    in Duitsland brengen 3-4 fabriekanten zowel de creme en de zalf en de vettezalf op de markt alle drie in 100ml tubes voor 10-12€
    probleem is dat deze niet naar het buitenland verscheept mogen worden.
    Via een contact vlakbij de grens komen deze toch het land in. Jenafarm hanteert wel de naam Neribas maar is afwijkend in de samenstelling. Geeft irritatie rode plekken. Bayer tot op heden niet.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heel jammer dat neribas niet meer verkrijgbaar is Het was de enige creme waar ík geen branderige
    ogen van kreeg. Heeft iemand een 'gouden tip' b.v een creme die er op lijkt?

    Reageer
    #10

    Mijn huisdokter zei indertijd dat dit gewoon vaseline was met nog wat toevoegingen. Vond Neribase toch een stuk fijner. Maar vaseline is misschien geen slecht alternatief?

    Reageer
Reageer op: NERIBASE Vetzalf


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief