vitaminepillen, nut?

  • #1

    Heeft het nut om vitaminepillen te slikken? En zo ja, welke precies? Ik heb het idee dat als je Centrum slikt je een klein beetje van alles binnenkrijgt, terwijl als je vitamine b tabletten slikt dat het goed werkt voor je haar huid en nagels. Is dat ook zo? k hoorde laatst ook dat vitaminepillen slikken geen nut heeft omdat je alles toch weer uitplast.

    Reageer
    #2

    Goeie vraag, Claudia. Het is mij inmiddels ook niet meer duidelijk. Ik slik al jaren iedere dag een centrumpilletje omdat ik niet zo gevarieerd eet. M'n voedsel bestaat hoofdzakelijk uit brood met kaas. En dacht wat vitaminen erbij, zal wel goed voor me zijn.
    Zei de dokter tegen mij dat in Nederland niemand vitaminepilletjes nodig heeft. En dat die vitaminepilletjes mijn moeheid waarschijnlijk veroorzaken. Terwijl na een bloedonderzoek m'n bloed (met de aanvulling van vitaminen) gewoon goed was.
    Ik snap er niks meer van. Ik eet toch niet gezond. Dan is het toch handig wat extra vitaminen erbij te slikken. Waarom zijn die dingen dan op de markt, als ze dan toch niet nodig zijn ?
    Moet ik ze nou wel of niet door blijven slikken ?
    Adviezen dat ik gezond moet gaan koken en eten, kan ik niets mee. Dat weet ik wel en 't lukt me gewoon niet vanwege een depressie en m'n angststoornissen.

    Ik ben ook benieuwd of iemand ons iets over vitaminepilletjes kan uitleggen.

    Reageer
    #3

    Ik slik al jaren Supradyn Complex Forte. Ik heb het sterke vermoeden dat deze pillen de weerstand wel verbeteren. In het begin dat ik de pillen nam merkte ik echt dat ik meer energie kreeg en minder vaak en korter ziek was (in de winters). Dus ik denk wel dat die pillen nut hebben. Ik moet erbij vertellen dat ik toen heel weinig fruit at, dus waren de pillen ook wel degelijk een aanvulling.
    Alleen ben ik wel benieuwd naar de effecten op lange termijn.... raak je immuun voor die pillen, geven ze misschien bijwerkingen, dat soort vragen. Ik verbeeldde mij dat ik vrij vlot nadat ik begon met de Supradyn, ik wel eens wat hartritme stoornissen voelde. Zou dat een effect zijn van die pillen? Ik merk verder dat ik de laatste jaren toch weer vaker moe ben (na het werk op de bank even de ogen dicht ;-), 's avonds na het eten tv kijken en dan de ogen moeilijk open kunnen houden. Maar ook verlies van kortetermijngeheugen, kan dat van die vitaminepillen komen?
    Is er iemand die weet of er onderzoek gedaan is naar het effect op lange termijn, en wat de uitkomst daarvan was?

    Reageer
    #4

    Hoi,
    Ik ben 15 jaar en heb zelf nog nooit vitamine pillen gebruikt. Maar ik weet wel dat dit niet goed is als je het gebruikt op een lange termijn. Je weerstand verzwakt juist als je vitaminepillen slikt. Je lichaam raakt er namelijk dan gewend aan dat je het elke dag krijgt toegediend waardoor je weerstand in je lichaam niet "natuurlijk" goed is. Vitamine pillen zijn eigenlijk overbodig als je een gezond voedingspatroon hebt. Moeheid kan trouwens ook veroorzaakt worden als je veel stress hebt.

    Reageer
    #5

    @ Laureen, weet niet hoe jij aan deze"wijsheid" komt? heb je dat geleerd, gelezen?
    het is nml onjuist!

    niemand heeft een goed voedingspatroon, omdat we gewoon te weinig goede voeding binnen krijgen!
    ook stress, roken en milieu vervuiling maken dat je meer nodig hebt.
    vitaminen en mineralen zijn zeer belangrijk, de meeste ziekten krijg je door gebrek hieraan.
    de voorgeschreven dagelijkse hoeveelheid wordt al jaren te laag aanbevolen.
    er zijn zeer vele onderzoeken gedaan, b.v. door Nobelprijs winnaar Linus Pauling dat we te weinig binnen krijgen.
    gewoon slikken dus!
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #6

    Onzin Brenda.

    Reageer
    #7

    [i]
    Veel mensen denken ten onrechte dat het slikken van extra vitamines goed is voor de gezondheid. De waarheid is dat veel van deze vitamines gewoon weer worden uitgeplast, omdat we er al genoeg van hebben. Ook al eet je niet elke dag groenten en fruit, een extra pil heeft geen nut.[/i]

    Lees verder op de website van de Consumentenbond
    http://www.consumentenbond.nl/actueel/groepsacties/doe-mee-2011/slik-het-niet-langer-deel-een-bittere-pil-uit/

    Lees ook: http://www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/voeding/voedingssupplementen/extra/bittere-pil/

    Reageer
    #8

    @ Brenda
    Ik praat geen onzin hoor. Ik heb het geleerd (bestuderen van je weerstand), gelezen etc. De vitamine pillen heb je niet nodig. Daar zorgt je lichaam zelf voor als je je lichaam ook geeft wat het nodig heeft. En als een goede voedingspatroon te laag wordt aanbevolen, dan betekend het niet dat je pillen moet gaan slikken maar de voedingspatroon moet aanpassen. Het lijkt me sterk als er helemaal geen goede voedingspatroon voor de mens bestaat. En denk even aan het "natuurlijke proces", vitamine pillen zijn "kunstmatig" om maar even zo te zeggen. Kunstmatig stof toedienen aan je lichaam hoeft niet tenzij het niet anders kan. In dit geval kan het wel anders...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @ Laureen we zijn het dus oneens, dat kan gebeuren.
    je bent 15, hoeveel heb je inmiddels gelezen, wat heb je bestudeerd?
    @anoniem: de aanbevelingen van de consumentenbond kloppen helaas niet!

    ik heb mij al jaren verdiept in dit onderwerp, heb gestudeerd en veel gelezen, seminars bezocht o.a. die van Dr.Linus Pauling (2 voudig nobelprijswinnaar), veel onderzoekresultaten gezien.
    mensen met vitaminen gebrek meegemaakt, ze waren ziek, moe enz. en door Ortomoluculaire Geneeskunde weer beter geworden.
    lees o.a. boek van Renate Dorrestein "Heden Ik" over het onderwerp ME. zij sprak ook op het seminar van Linus Pauling,
    en lees vooral het boek van Dr.Lenkei: "wat u niet mag weten over uw gezondheid".
    waarom zijn er b.v.nog steeds zoveel mensen ziek als iedereen het zo goed weet.
    als je alles hebt bestudeerd en gelezen, misschien verander je dan van mening, zo niet...oook goed.
    maar ik heb mijn conclusie getrokken en slik ze dus wel.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #10

    @Brenda Je trekt nu een beetje vooroordelen omdat ik 15 ben...Ik zit op 5 VWO, loop 1 x per week een dagje mee met de universiteit en ben bij bedrijven geweest die medicijnen ontwikkelen etc. Als zij allemaal liegen dan is het onderwijs zeer slecht gesteld en is alles wat ik heb geleerd fout.
    Ik heb trouwens nooit gezegd dat als je goed eet geen ziektes kan krijgen. Daarom zeg ik ook dat er uitzonderingen zijn. Het lichaam is merkwaardig en mensen weten niet alles(wat ik overigens ook nooit beweerd heb) en er zullen altijd ziektes blijven komen en gaan. Maar er zijn veel mensen die door een betere voedingspatroon, stress therapie etc. geen gebrek aan vitamne meer hebben en ik geloof ook wel dat sommige mensen door vitaminepillen beter zijn geworden. Dat heb ik nooit ontkent. Maar dit geldt niet voor ieder persoon. En het forum is voornamelijk voor advies dus ik wil ook gewoon voorkomen dat mensen meteen pillen gaan slikken zonder dat ze hun levenswijze eerst proberen aan te passen. Als dit niet helpt zijn er alternatieve manieren (die niet natuurlijk zijn) zoals pillen slikken. En zoals ze zeggen: voorkomen is beter dan genezen.

    Reageer
    #11

    Ik vind het erg vreemd dat jij, Brenda, alles 'onjuist' vindt, zelfs de consumentenbond, behalve jouw mening en jouw ervaring.
    Ik vind het juist erg knap dat Laureen, op haar jonge leeftijd hier al veel van af weet en zich er mee bezig houdt. Dat zouden meer jongeren moeten doen! Ik ben het ook met je eens Laureen, dat de mens op natuurlijke wijze gezond moet (proberen te!) blijven, en niet door middel van pilletjes, die zijn nooit goed voor de mens. Net als alle medicatie, veel the chemisch allemaal. Natuurlijk is echt veel beter. Dat mensen te weinig vitaminen binnenkrijgen, is niet meteen verholpen door het slikken van tabletjes, de natuur geeft ons allemaal gezonde groente en fruit, daar moeten we het van nemen. En niet door een kunstmatig tabletje. Dus mensen: grijp aub niet meteen naar een tabletje, probeer eerst te genieten van wat de natuur ons geeft!

    Reageer
    #12

    Het is een forum, iedereen heeft een mening, ik baseer mijn mening op wat ik geleerd, ervaren en gelezen heb. Dat doet een ander ook. Je schrijft het hier met de beste bedoeling en ieder doet ermee wat hij goed vindt.

    groetjes, Brenda

    Reageer
    #13

    In Nederland komen vitaminetekorten bijna niet voor. Wel hebben sommige groepen mensen extra vitamines nodig. Bron: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamines.aspx

    Reageer
    #14

    mijn link naar tekort aan vitaminen is verwijderd, die van het voedingscentrum staat er nog??????????

    laten we elkaar over 5 jaar nog maar eens " spreken" er is wel degelijk tekort aan vitaminen in onze dagelkijkse voeding, ook in Nederland! de gegevens van het voedingscentrum zijn al jaren achterhaald.

    groetjes, Brenda

    Reageer
    #15

    Welke link bedoel je Brenda? Kun je een link naar een betrouwbare en onafhankelijke website plaatsen die jouw visie onderschrijft?

    Reageer
Reageer op: vitaminepillen, nut?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief