afvallen

  • #1

    Help ..........62 jarige vrouw en altijd te slank geweest. Na diverse tpische vrouwelijke operaties werd ik zwaarder maar kon het hebben maar nu loopt het echt de spuigaten uit en niets aan mijn eetgewootes veranderd en snoep niet (drink geen alcohol maar wel water met prik en ik word steeds dikker). Ik hou vocht vast en zwel enorm op. Na diverse longembolies heb ik bloedverdunners erbijgekregen en medicijnen dat mijn hart niet te hard moet pompen. Ik nam al bloeddrukverlagende geneesmiddelen maar mijn gewicht begint mij echt zorgen te baren en ik voel me er slecht bij (93 kgs voor 170 cm). Dietiste heeft ook niet geholpen. Artsen hebben geen verklaring.
    Heeft iemand ook een gelijke ervaring gehad en een oplossing gevonden? Dank U wel voor de tips.

    Reageer
    #2

    Het is vrouwen eigen om wat zwaarder te worden als ze ouder worden.
    Je gewicht is wel zorgwekkend.

    Reageer
    #3

    Ja, ik kan alleen maar zeggen dat Tandor gelijk heeft.
    Oudere vrouwen worden zwaarder, maar uw gewicht is wel flink te hoog.
    Probeer wat aan sport te doen (doet mijn moeder van 70 ook al 5 jaar) en pas uw voedingsgewoontes wat aan. Het is een beetje vechten tegen de bierkaai, als u als vrouw ouder wordt, dan wordt u gewoon wat zwaarder, daar is weinig tegen te doen. 93 kg bij 1,70 is wel flink te erg.
    Van sporten verlies je amper gewicht, zoek het vooral in wat je eet.
    Je wordt nooit meer dat slanke meisje dat je ooit was, dat past niet bij je leeftijd. Maar 93 kg is echt veel te zwaar. 80 kg is een mooi streefgewicht, maar geen rare afslankmethodes gebruiken. Wat meer bewegen en wat minder snoepen/eten.

    Reageer
    #4

    Tandor heeft in dit topic tot nu toe nog niet gereageerd.
    Je reageert op je eigen berichtje van 20 oktober 23.24 uur

    @TOPICSTRATER.
    als de pompfunctie va het hart wordt afgeremd door medicijnen, kan dat tot gevolg hebben dat je vocht vast gaat houden. Dat kan tot gewichtstoename leiden. Als daarnaast ook de eierstokken verwijderd zouden zijn, ontstaat er ook een disbalans in de hormonen. Ook dat kan tot gewichtstoename leiden.
    Wanneer ben je de laatste keer bij een cardioloog geweest?

    Reageer
    #5

    Beste mevrouw anoniem,
    Ik ben 64 en heb vlgs BMI berekening overgewicht. Dit is al veel jaren zo en er wordt geen rekening gehouden met de lichaamsbouw. Bij mij is alles kort, maar ik heb wel de normale breedte. Bovendien ben ik al enige centimeters gekrompen. Ik heb chemotherapie ondergaan en veel medicijnen moeten slikken, die de hormonenhuishouding compleet hebben verstoord. Ik heb me voorgenomen me niet dik te voelen en gewoon gezond te eten en voldoende te bewegen, weinig alcohol te nuttigen en niet te snoepen. Om overtollig vocht af te voeren moet ik wel veel water drinken. Weinig drinken maakt dat het lichaam meer vocht vast houdt. Verder is het niet verkeerd om gewoon te accepteren dat het lichaam niet meer is zoals vroeger en blij te zijn met uzelf. Veel succes!

    Reageer
Reageer op: afvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief