Waar kan ik het beste een beenverlenging laten doen.

  • #1

    Beste lezers,

    Ik heb een beenlengte verschil van 2,5 cm.

    Ik loop in het slotervaartziekenhuis te amsterdam voor mijn beenlengte verschil, ik heb hier specifiek gevraagd om een beenverlenging ivm heftige pijn in mijn rug. Heb te horen gekregen dat ze dat hier niet kunnen. Ze willen mij niet doorverwijzen naar een ander ziekenhuis omdat het een "zeer zware ingreep is". Na internet afgezocht te hebben ben ik niet echt verder gekomen.

    Belangrijke bijkomstigheid is dat ik artrose in mijn rug heb door het beenlengteverschil. Mijn rechterheup is krom. Ik weet al 10 jaar dat ik een beenlengteverschil heb door een medische keuring van de marechaussee. Maar heb hier nooit wat aan laten doen. Maar de laatste paar jaar heb ik verschrikkelijke last van mijn rug. Ik moet me steeds vaker ziek melden voor mijn werk.

    Ik heb nu eindelijk een steun zool in mijn schoen van 2 cm. Maar wil hier graag vanaf omdat dit voor mijn werk niet echt mogelijk is en het zit behoorlijk vervelend.

    Weten jullie misschien waar ik terecht kan om dit uit te laten voeren?

    Alvast hartelijk dank voor jullie moeite.

    Met vriendelijke groet,

    michael

    Reageer
    #2

    Beste Michael,

    Voor zover ik weet zul je in Nederland geen ziekenhuis vinden dat een dergelijke ingreep zal uitvoeren. Waarschijnlijk helemaal niet en zeker niet in jou geval althans. Er zijn nl voldoende alternatieven voor correctie aanwezig, aldus de medici en verzekeraars.

    Neemt niet weg dat jij met de problemen zit.

    De operatieve ingreep voor beenverlenging is idd een zeer ingrijpende en risicovolle. Ik voeg deze link toe om je een idee te geven wat er dan zou moeten gebeuren ( kijk maar eens naar de plaatjes).
    Je femur (dijbeen) moet nl worden doorgezaagd waarna er een verlengingsapparaat wordt geplaatst. de dan verkregen opening in je femur moet vervolgens worden opgevuld met transplantaat. Met alle risico´s van dien en langdurige revalidatie.

    In Japan schijnen deze operaties nogal eens te worden uitgevoerd. Daar wordt dit gedaan omdat mensen langer willen zijn dan de gemiddelde Japanse lengte.

    Reageer
    #4

    Beste Tandor,

    Hartelijk dank voor je reactie.

    Ik heb alles opgezocht wat betreft beenverlengingen, en ben mij dan ook bewust van de ingreep de pijn en de revalidatie. Ik heb hele levensverhalen gelezen van mensen die dit hebben ondergaan.

    Ik denk dat dit voor mij de beste manier is omdat mijn rug zo snel achteruit gaat (ik ben 27). Voor mijn werk moet ik verschillende schoenen aan (per bedrijf anders) en wil gewoon in 1 keer van alle ellende af

    Denk je dat ik dan echt voor de operatie in het buitenland moet zijn? Zoja, Welk land (hoop niet helemaal japan haha en word er dan wel een deel vergoed door de verzekering? Zover ik weet word er namelijk niks vergoed van wat je in het buitenland moet doen.

    groetjes michael

    Reageer
    #5

    Michael,

    Omdat er zoals ik al schreef voldoende alternatieven zijn komt een dergelijke ingreep niet voor vergoeding in aanmerking. Niet in Nederland en al helemaal niet in het buitenland.

    Wel weet ik dat er een orthop. chirurg in het UMC Utrecht beenverlengingen heeft uitgevoerd. De naam is Peter van Roermund.
    Ook in het Universitaire Ziekenhuis te Leuven (België)werden in het verleden dergelijke operaties uitgevoerd.
    Je kunt het natuurlijk altijd even navragen.

    Reageer
    #6

    Beste Tandor,

    Hartelijk dank, ik ga contact opnemen met het UMC.
    Ik krijg weer een beetje vertrouwen ;).

    Groetjes Michael

    Reageer
    #7

    Michael,

    Laat even wat horen als je contact hebt gehad.

    Groet
    Tandor

    Succes

    Reageer
    #8

    Dat zal ik zeker doen ;).

    Groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi,

    Ik heb contact gehad met het UMC. Helaas kunnen ze me hier ook niet helpen.

    Mocht iemand toch nog tips hebben dan heel graag.

    alvast hartelijk dank.

    Groetjes michael

    Reageer
    #10

    Michael,
    En het universitair ziekenhuis in Leuven?

    Reageer
    #11

    Beste tandor,

    Ik ga het morgen gelijk proberen, hartelijk dank voor het meedenken.

    groetjes michael

    Reageer
    #12

    Hallo,

    Als gevolg van aangeboren heupdysplasie heb ik (44) vorig jaar een nieuwe complete heup gekregen. Mijn beenlengte verschil van 3,5 cm is weliswaar opgeheven, maar ik kan slecht zitten en bukken. Dat komt puur door de verlenging! Is zelfs zo erg dat ik geen pijn meer ervaar in de spieren als ik ze te ver oprek (de zenuwverlenging schijnt de oorzaak te zijn). Het duurt nog wel 2 jaar en elke dag oefeningen doen dat ze verwachten dat het is opgeheven. Ik ben in Jena, Duitsland geopereerd door een arts die het niet alleen aandurfde (vind ik heel sterk van een arts die dit durft toe te geven). Dit omdat ik hier in de buurt woon. Ben superblij, want de pijn die ik voorheen had is weg, maar ik heb de naproblemen (beenverlenging) onderschat... Mijn benen zijn nu wel precies gelijke lang!! Ik kan mij alleen absoluut niet voorstellen dat je je hiervoor laat opereren! Met goede zolen (leuke open schoentjes kun je vergeten, maar die ben je niet nodig 😉 en goede lichaamshouding (zwemmen!! sporttherapie!!!) kun je heel veel bereiken!! Ik had vroeger veel pijn in de rug, maar door bovengenoemde (hele sterke buik- en rugspieren) is het voorbij. Ik hoop dat ik je heb kunnen informeren en uiteraard: geen lichaam is gelijk... Veel wijsheid!!

    Reageer
    #13

    Beste schrijver.
    Wat een onzin dat je naar Japan moet! Mijn zoon moet een beenverlenging krijgen en er zijn diverse specialisten in Nederland en België die dit uitvoeren. Wanneer je bij het UMC informeert (utrecht) en naar een beenverlengingsspecialist vraagt, zullen zij jou verder helpen.

    Reageer
    #14

    Mijn zoontje (10) is 3 weken geleden geopereerd in het VUmc in Amsterdam aan een beenverlenging. Er zitten 6 pinnen in zijn been en daar zit een frame aan, dat draaien we elke dag 4 x 0,25 mm uit elkaar en het gaat heel goed!! We zitten nu op 1,3 mm. Je moet wel zorgen dat je goede verzorging thuis hebt, ik masseer zijn been elke dag, er komt elke dag een wondverpleegkundige,
    en je moet heel alert zijn op bacteriën, het is dus best wel tijdrovend maar zeker de moeite waard! Laat je niet afschrikken door al die enge verhalen want mijn zoon is 10 en hij vindt het superstoer!

    Reageer
    #15

    sorry 1,3 cm bedoel ik

    Reageer
Reageer op: Waar kan ik het beste een beenverlenging laten doen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief