Duursporten bij ondergewicht/

  • #1

    Hey,

    Ik ben altijd al iemand geweest die van jongsaf aan een ondergewicht had. Nu heb ik een BMI van 16.33 en ben ik 1.75m en weeg 50 kg. Nu had ik het laatste jaar last van kortademigheid en vermoeide spieren. Ik heb daarvoor enkele tests laten doen bij de pneumologie voor mijn longen en de resultaten zijn dat er niets mis is met mijn longen of hart, maar dat ik een snelle afbreek heb van melkzuur. De specialist had mij aangeraden om een 2,5u in de week te doen aan duursporten genaamd lopen. Dit met een extensieve duurtraining en intensieve. Nu wil ik dat wel doen, maar ik heb willen horen dat duursporten afgeraden wordt bij mensen van ondergewicht, omdat er teveel energie verbruikt wordt. Ook ben ik iemand die normaal eet, maar als ik mezelf nog meer probeer te laten eten, moet ik overgeven en werkt dit terug averechts.. Nu heb ik het dilemma dat als ik duursport uitoefen ik een betere conditie krijg, en ik minder snel kortademig en vermoeid ben in mijn spieren, maar is het dan geen nadeel op langere termijn voor mijn ondergewicht omdat ik daarvan nog ga afvallen? Ik wou dit vragen aan mijn dokter maar die is nu net in het groot verlof en wou hiermee graag geholpen worden.

    Jochen

    Reageer
    #2

    Ik ben geen dokter, maar je kan toch elke dag een half uur tot een uur gewoon gaan wandelen? Lijkt me juist heel gezond. En misschien wat extra voedingssupplementen? Of verse groente- en fruitsappen maken, van die smoothies.

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Duursporten bij ondergewicht/


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief