Afvallen lukt niet

  • #1

    Goede dag,

    Ik ben een vrouw van 159 en weeg nu bijna 62 kilo. Mijn BMI is 24.5, tegen het randje aan dus. Ik zou graag wat afvallen, maar het lukt me met geen mogelijkheid. Ik fiets 4 dagen in de week 10 km en ik ren 2 keer per week 5 km. Alles op een rustig tempo weliswaar, maar van weinig beweging is geen sprake. Als ontbijt eet ik standaard twee volkorenboterhammen met humus of pindakaas en als lunch een bakje kwark met een stuk fruit. Als tussendoortjes eet ik een peentje, een appeltje, een hand noten en af en toe een stuk pure chocolade en 's avonds gewoon wat de pot schaft. Mijn vriend maakt gezonde maaltijden, van stamppot tot pasta. Ik drink een kop cappuchino met halfvolle melk zonder suiker en verder alleen water en thee, een keer in de week 2 rode wijn. Ik vind het zelf zelfs aan weinige kant, maar ik kom alleen maar aan! Toen ik begon woog ik 58 kilo en in de tussentijd ben ik 4 kilo aangekomen.. Doe ik iets fout of is het slim om even langs de HA te gaan voor advies?

    Reageer
    #2

    Je moet toch maar eens goed naar de kcal kijken die je inneemt en de koolhydraten.

    gebruik een tijdje de eetmeter van het voedingscentrum

    Reageer
    #3

    Die hou ik al twee maanden bij inderdaad, qua kcal zit ik iedere dag tussen de 1300 en 1500, afhankelijk van mijn diner. Daar reken ik nog 200 kcal bij, aangezien deze appjes meestal een te rooskleurig idee geven. Tussen de 1500 en 1700 kcal per dag dus. Dat samen met beweging zou naar mijn idee wel een "slow but steady" verschil moeten maken, maar toename had ik niet verwacht..

    Reageer
    #4

    Je gebruikt de eetmeter van het voedingscentrum en vult alle producten en hoeveelheden goed in?

    Reageer
Reageer op: Afvallen lukt niet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief