Kan ik nog groeien?

  • #1

    Beste leden,

    Ik zal eerst een paar huidige gegevens met jullie delen. Als 19 jarige ben ik ongeveer 1,80m. Op mijn twaalfde was ik al een van de langste met 1,70m, maar ook een van de dikste. In al die jaren ben ik dus nog maar 10 cm gegroeid, maar ik ben ook veel vet verloren. Ik heb niet het gevoel dat mijn lichaam helemaal af is. Mijn bovenlichaam is voor mijn gevoel te klein in verhouding tot mijn gespierde benen.

    Zou ik nog kunnen groeien, bijv. als ik nog afval of heeft dat helemaal niets te maken? In mijn familie zijn de jongens rond de 1,83m.

     

    groetjes Jasper

    Reageer
    #2

    In principe kun je groeien tot je 21e maar dit is per persoon verschillend. Je bent al vroeg begonnen met de groei zeg je zelf omdat je op je twaalfde als 1,70m was.

    Theoretisch zou je nog kunnen groeien maar verwacht het niet. Afvallen gaat niet zorgen dat je meer gaat groeien en je bent ongeveer even lang als de jongens in jouw familie.

    De verhoudingen van jouw lichaam is genetisch, de een heeft lange benen en een korte bovenlichaam en de ander heeft t misschien andersom.

    Reageer
    #3

    Een neef is een paar maanden ouder en nog vorige maand een paar centimeter bijgegroeid. Daarvoor waren we evengroot. Dit is in principe de reden waarom ik deze vraag stelde.

    verschillen tussen ons: hij is een half jaar ouder, smaller, hij heeft een groter gezin en mijn vader is langer dan zijn vader. Dus kan ik nog blijven dromen of kan ik beter ontwaken?

    Reageer
    #4

    Het is zeker niet onmogelijk om een centimeter of drie nog te groeien op jouw leeftijd. Maar het is meer een kwestie van hopen dan blijven dromen. Om te weten of je nog groeit kun je een handscan vragen bij de huisarts die kan zien of je groeischijven nog open zijn. Maar in dit geval denk ik niet dat je dat gaat doen.

    Je kunt door middel van het beoefenen van een goed postuur ook ietsjes langer worden. Mensen met een slecht postuur lijken korter omdat ze als het ware naar beneden zakken

    Reageer
    #5

    Weet je toevallig ook de lengtes die had tussen je 12e en 19e levensjaar?

    Of weet je alleen dat je op je 12 170cm was en nu 180?

    Reageer
    #6

    Rond mijn 18e was ik 1,78. Op mijn 14e/15e 1,75.

    Wat bedoel je precies met dat je lamger kunt worden als je je postuur traint? Ik heb ook steeds het gevoel dat ik langer wordt sinds ik aan krachttraining doe en wat meer ben afgevallen, maar mijn lengte blijft gelijk.

    Trouwens nog bedankt voor je antwoorden.

    Reageer
    #7

    Als je op je 18e dus 1,78 was en nu 1,80 bent kan het zo zijn dat je groeischijven nog open zijn. Als vader/broers in jouw familie na hun 18e nog een paar centimeter zijn gegroeid kan het zo zijn dat dit ook bij jou gaat gebeuren omdat de groei grotendeels genetisch is. Maar dat betekent geen zekerheid. Je kunt ook andere genen hebben.

    Met postuur bedoel ik een goede postuur aanhouden. Recht vooruit lopen, je kan even googlen voor tips.

    Voor de rest is het gewoon even kijken wat de toekomst je brengt, en dan nog 1.80m is een zeer mooie lengte.

    Reageer
    #8

    *Met recht voor uit bedoel ik recht op.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Mijn postuur is ook best ingezakt, maar als ik rechtop loop, dan zie ik er misschien langer uit, maar dan wordt ik niet langer toch?

     

    en ik moet er ook wel bij vermelden dat mijn rug een beetje krom loopt. Ik zit en loop vaak voorovergebogen.

    Reageer
    #10

    Als je jarenlang (onwetend) een verkeerde lichaamshouding hebt aangenomen is je lichaam hiernaar gegroeid en gewend geraakt. Een gebogen stuk metaal kan als het ware niet zomaar weer recht gebogen worden, dit kost inspanning en tijd.

    In principe wordt je niet 'langer' als in bottengroei want je botten blijven de zelfde lengte behouden.

    Reageer
    #11

    dus samengevat: wat ik nu moet doen is mijn houding aanpassen voor een betere postuur. Voor de rst is het afwachten of ik nog groei, dat kan in principe tot mijn 21e, net als de rest van de jongens in mijn familie, die allemaal iets ouder zijn.

     

    en zijn er nog tips wat ik kan doen om mijn kans op groeien te vergroten, naast goed slapen en veel melk drinken?

    Reageer
    #12

    Je hoeft in principe niet veel melk te drinken maar melk kan je wel helpen om te groeien.

    Belangrijkste voor de groei is:

    • Niet roken
    • Geen anabolen gebruiken of iets dergelijks
    • Genoeg eten op een dag
    • Zorgen dat je goed eet. Calcium, vitamine D, proteïnes en zink zijn een voorbeeld van belangrijke voedingsstoffen die je nodig hebt tijdens de groei.
    • Regelmatig sporten
    • Slaap

    Hoop dat je hier wat aan hebt 🙂

    Reageer
    #13

    Beste,

    Ik ben nu 20 jaar en 1,64m lang. Mijn vraag is of ik nog kan groeien tot mijn 21e? Volgens de huisarts moet mijn targetheight 1,70zijn. Kan ik dit nog bereiken?

    Reageer
    #14

    Ik denk niet dat dit nog gaat lukken

    Reageer
    #15

    Hallo
    Ik ben nu 14.3 jaar oud en ben 1m55 ben al 4 jaar bijna niks gegroeid misschien een cm of 3 denk je dat ik nog ga groeien
    Alvast bedankt

    Reageer
Reageer op: Kan ik nog groeien?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief