genitale wratten, menstruatie.

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,
    2 weken geleden heb ik mijn genitale wratten laten wegbranden bij de gynaecoloog. Ik heb er ruim een half jaar mee rond gelopen omdat mijn huisarts steeds dacht dat het ''bij mijn lichaam hoorde''
    Ik had er maar 2 vlak bij de ingang van mijn vagina, die na loop van tijd best groot waren geworden.
    Nu ze weg zijn ben ik blij dat ik er vanaf ben. Ik ben ook gestopt met roken om de kans op terugkeer te verminderen. Nu las ik laatst op internet net de kans groot is dat ze na de menstruatie weer terug kunnen keren. Aangezien ik dat absoluut niet wil ben ik bang om ongesteld te worden. Mijn vraag was hoe dat nu precies zit met genitale wratten en menstruatie? Geld dat alleen voor als ze nog aanwezig zijn, dat je er dan meer krijgt. Of komt het door de hormonen dat ze dan terug keren? maakt het ook nog uit of je een tampon of maandverband gebruikt? Ik heb de pil (diana 35) nu al 3 maanden doorgeslikt. Groetjes anoniem.

    Reageer
    #2

    Je weet het niet met genitale wratten wanneer ze komen. Als je ze hebt ben je besmettelijker dan als je ze niet hebt. Als je geen genitale wratten hebt draag je het virus op je huid in de genitaalstreek. Vaak als er dan kleine microwondjes zijn gaat het virus daarin en zorgt daar voor een wratje. Maar die microwondjes voorkom je niet, je gebruikt toch toiletpapier, je fietst, je hebt seks. Het kan zijn dat door de menstruatie de balans wat verstoort raakt. Maar eigenlijk heb ik bij genitale wratten nog nooit gehoord dat ze van de menstruatie eerder terugkomen. Dus ik zou normaal leven. En als ze terugkomen, die kans bestaat, laat je je gelijk behandelen, je weet tenminste wat het is. En twee wratjes is gelukkig heel minimaal. Vaak behandelen we alleen omdat iemand dat zelf wil, want het is medisch niet noodzakelijk. Probeer normaal te leven, probeer het los te laten. Als ze terugkomen is dat pech hebben, maar het is nooit heel ernstig.

    Reageer
    #3

    Ik heb me ook ooit laten inenten tegen hpv. Dat is 3 jaar geleden, ik was toen 15 en nog maagd. Helpt deze vaccin het virus bestrijden of heb ik er totaal niks meer aan? Vind het ook merkwaardig dat ik er eerst een half jaar maar 1 heb gehad die een klein beetje is gegroeit, en na ongeveer 9 maanden pas de tweede kreeg (er precies recht tegen over. Dus dat ene wratje heeft de andere kant van mijn huid besmet. Omdat je ook zoveel leest van mensen die er wel meer als 20 hebben! Ik probeer een beetje in te schatten hoe groot de kans is dat ze bij mij terug komen, al kun je dat indd nooit vaststellen. Ook stoppen met roken gaat moeizaam, ik ben nog al een levens genieter en wil er nog wel eens 1 opsteken tijdens een feestje. Het zou fijn zijn als ik dan niet de hele tijd in mn hoofd zit met "help dalijk komt er 1 terug"

    Reageer
    #4

    Ik heb 4jaar geleden deze wratten gekregen,maar ze gaan bij mij maar steeds niet weg.Hoe kan dit?
    Of is het misschien toch iets anders?

    Reageer
    #5

    Heb je er dan wat aan laten doen? Ben je ermee naar dokter geweest?

    Reageer
Reageer op: genitale wratten, menstruatie.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief