inwendige wratten

Online ZorgZus
  • #1

    beste,
    ik ben gisteren naar de gynaecoloog geweest.
    wat blijkt mijn vermoeden was juist, ik heb ook wratten.
    Mijn dokter heeft gewoon snel gekeken en gezegd wat ik heb en een zalf voorgeschreven.
    ik zit nu met zoveel vragen en geen antwoord.
    ik heb ze ook inwendig kan dit veel kwaad? ik mag daar geen zalf smeren dus zullen ze automatisch zelf verdwijnen?
    mijn vriend is hier van op de hoogte hoelang mogen we niks meer doen dat we elkaar niet blijven aansteken? want momenteel is bij hem nog niks te zien.
    blijft dit ook terug komen?
    en als ze inwendig zitten kan dit kanker veroorzaken?
    en hoelang ong duurd dit voor ze weggaan?

    hopelijk dat iemand mijn vragen kan beantwoorden.

    Reageer
    #3

    Genitale wratten is gelukkig zelden ernstig. Ze gaan vanzelf weg na 1-2 jaar, ook de inwendige. Als je ze wil behandelen is dat omdat je ze niet mooi vindt, niet omdat het medisch noodzakelijk is. Dus alleen de uitwendige behandelen is meestal wel voldoende. De gynaecoloog kan ook je inwendige behandelen, maar misschien kan je dat met je huisarts overleggen?
    Genitale wratten worden veroorzaakt door een virus dat je op je huid en slijmvliezen draagt, waarschijnlijk je hele leven. Je bent dus ook altijd besmettelijk, als je wratjes hebt ben je besmettelijker dan wanneer je ze niet hebt. Wij denken dat al heel veel mensen besmet zijn met het virus, maar maar 1% krijgt wratjes (Jij hebt inderdaad daar net weer pech mee). Ook als je een condoom gebruikt kan je het virus overdragen, door huid op huid contact. Veilige seks heeft dus niet heel veel zin (wel tegen andere soa overigens!). Je vriend heeft het virus waarschijnlijk allang (misschien heeft hij het zelfs wel aan je gegeven, dat weet je nooit). Het kan geen kanker worden, ookal is het wel een humaan papilloma virus (HPV), het is een heel ander nummer dan die bijvoorbeeld baarmoederhalskanker kan veroorzaken (genitale wratten is nummer 6 en 11 en baarmoederhalskanker is nummer 16 en 18). Ik hoop dat je je niet veel zorgen maakt, dat is echt niet nodig. Ze gaan weer weg, maar geduld moet je wel hebben.

    Reageer
    #4
    Reageer
Reageer op: inwendige wratten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief