HPV door vitaminetekort ? + klierkoorts gehad en schrik voor HIV

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo ,

    Ik heb sinds 3 weken last van inwendige genitale wratjes .. ik moet dinsdag naar de gyneacoloog gaan voor verder onderzoek en definitieve diagnose en behandeling . Nu zit ik met een paar vraagjes . Ik laat regelmatig mijn bloed controleren omdat ik een chronisch tekort aan vit B12 heb, waarvoor ik ook 1 keer per maand een inspuiting krijg . Nu heb ik die al 3 maanden niet meer gehad en nu heb ik plots last van genitale wratten (HPV waarschijnlijk) . Kan door het tkort aan injecties mijn immuunsysteem wat verlaagd zijn ?
    Ongeveer 2 jaar geleden heeft de dokter in mijn bloedonderzoek ook ontdekt dat ik toen op het einde was van de ziekte van pfeiffer (klierkoorts) , zelf niet veel last van gehad. Nu lees ik op internet dat pfeiffer vaak gezegd word terwijl men ook HIV kan hebben ... en HIV patiënten hebben dan weer meer risico op genitale wratten .... Nu maak ik me toch echt zorgen !! kan iemand me wat uileg geven over vit B12 en HPV en de relatie met klierkoorts ? Alvast bedankt !

    Reageer
    #2

    Door vit B12 deficientie en klierkoorts kan het zijn dat je wat eerder genitale wratjes krijgt dan iemand met een afweer die in orde is. Maar de kans dat je HIV hebt, lijkt mij zeer klein, tenzij je ernstig risico hebt gelopen. Genitale wratjes komen erg vaak voor, ook inwendige. Ze zijn vaak onschuldig en het is een compleet ander type dan de HPV die baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Hoe was het bij de gynaecoloog?

    Reageer
    #3

    bedankt voor de reactie ! ik word dinsdag geopereerd eraan , worden weggebrand.. en dan hopen dat ze nooit meer terugkomen. De gynaecoloog heeft mij ook de nuvaring afgeraden , omdat hij denkt dat je daardoor ook wel sneller wratjes kunt krijgen. Vanaf volgende week dus weer aan de pil . Maar nu moet ik net mijn maandstonden krijgen op de dag dat ik word geopereerd.. lijkt me voor de dokter ook niet handig om te werken dan haha 😀 maar ik kan hem toch niet gaan bellen om dit te vragen... miscchien tips ?

    Reageer
    #4

    Dokters hebben geen last van jou menstruatie hoor, het is niet onhygienisch oid. En ze zijn er gewoon wel aan gewend.

    Groetjes,
    Thobias

    Reageer
    #5

    Ik heb ook de wratjes, voor zover ik weet niet inwendig, maar uitwendig wel een aantal. Eerst zijn een aantal aangestipt, waardoor uiteindelijk misschien 2 verdwenen zijn. Daarna Aldara gekregen, maar weinig tot geen resultaat.
    Inmiddels heb ik begrepen dat leefstijl het belangrijkste is in de behandeling: niet roken en geen alcohol. Regelmaat is van belang. Wel erg moeilijk voor mij: ik werk in de horeca.
    Van Aldara had ik echter wel erg last van bijwerkingen zoals schimmelinfecties, gewrichtspijn en jeuk.
    Persoonlijk heb ik weinig hoop op genezing en ben dus ook compleet sexloos sinds ik weet dat ik wratjes heb.

    Reageer
    #6

    Anders bel even met de polikliniek of het een probleem is dat je net je maandstonde hebt. Laat je ons weten hoe het gaat?

    Reageer
    #7

    Ik ben gisteren naar het ziekenhuis geweest om de inwendige wratjes te laten wegbranden. Vandaag niet veel last ervan , geen pijn ofzo dus dat is heel positief ! ik moet het misschien wel nog een 2de maal laten doen omdat ze mss niet alle puntjes hebben kunnen wegbranden. Moet binnen 3 weken op controle en dan weet ik als het nog een keertje nodig is of niet. Hopelijk niet ! Maar de ingreep stelde niets voor , werd ook onder volledige narcose gebracht dus je merkt er niks van 🙂 ik vind het alleen raar dat er zo weinig mensen zijn met inwendige wratjes..

    Reageer
Reageer op: HPV door vitaminetekort ? + klierkoorts gehad en schrik voor HIV


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief