Ik kan toch helemaal geen genit. wratten hebben?

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi allemaal,

    Ik ben erg bezorgd. Het lijkt alsof ik misschien wel genitale wratjes heb... alleen, de laatste keer dat ik seks had was begin 2009! Dat is bijna twee jaar geleden. Een maand daarna heb ik nota bene een SOA-test gehad. Ik snap dit niet. Vandaar de omschrijving hieronder, misschien is er iets dat erop lijkt?

    Een week of 2 terug kwam ik bij mijn anus voor het eerst twee kleine bultjes tegen. Maar wel vreemde bultjes, alsof het meer flubbertjes zijn die nog nauwelijks aan de huis vast zitten en lichter van kleur zijn dan de huid. Ik vond het vreemd, maar dacht dat ik de huid daar beschadigd had of zoiets.

    Vanochtend dacht ik dat ik een puistje aan de buitenste rand van mijn schaamlip had en dus keek ik ernaar. Dat komt wel vaker voor. Maar het was ook zo'n vreemd uitstulpinkje, dat ook nauwelijks vast leek te zitten. Ik heb het er zonder na te denken af getrokken waarna het best begon te bloeden (oeps) maar het stukje huid tussen mijn vingers was inderdaad een beetje dik en hoornachtig.

    En nu? Het lijken genitale wratten, maar... dat kán toch helemaal niet?

    (Ik ben een vrouw van 22 jaar en heb 2 bedpartners gehad. De eerste was destijds net zo maagd als ik, voor de tweede was ik zijn nr. 6 maar ik weet redelijk zeker dat hij nooit genitale wratten heeft gehad. (Hebben nog sporadisch contact en destijds allebei na die relatie een SOA-test gedaan, het lijkt me heel onlogisch dat het wel ter sprake is geweest maar dat hij het niet gezegd zou hebben.) Daarbij; die relatie ging bijna twee jaar geleden dus uit. Huh!?

    Ik hoop echt dat iemand me kan helpen, want ik word hier heel onzeker van en ik durf eigenlijk niet met de benen wijd bij mijn huisarts op tafel te gaan liggen. 🙁

    Liefs!

    Reageer
    #2

    heb je op Internet de foto's bekeken, lijken ze daar op?
    waarom durf je niet naar de huisarts?
    je zal toch ook af en toe een uitstrijkje moeten laten maken?
    misschien een goed moment voor uitstrijkje en dan kan hij er meteen even naar kijken.
    vlgs mij kan zo'n virus zich wel schuil halen en daarna toch toeslaan, maar ik ben geen expert.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Hoi Brenda,

    Bedankt voor je reactie. Ik heb uiteindelijk toch moed verzameld en ben naar een arts gegaan. Die vond het onwaarschijnlijk na zo lang, maar zei dat het in theorie kon en dat het er inderdaad op leek. Het was te klein om zeker te kunnen zijn, maar ik heb een recept gekregen en inmiddels lijkt dat een beetje te werken. Dagelijks moet ik ieder wratje twee keer aanstippen.

    De behandeling gaat vele weken in beslag nemen. Vooral ook omdat inmiddels nieuwe puntjes de kop op steken. Ik weet niet wanneer dat ophoud en of dat de bedoeling is. Het lijkt wel water naar de zee dragen zo. Ik wou dat er een pilletje voor was.

    Ik voel me er heel erg rot over. En vies. Een vriendin heeft aan de lopende band one-night-stands en korte relaties maar zij heeft nog nooit een soa gehad. Ik heb twee relaties gehad, de eerste nota bene met een jongen die destijds net als ik maagd was. De tweede had wel wat meer ervaring, maar om dan twee jaar (en een soa-test tussendoor) later alsnog een soa te krijgen terwijl mijn laatste ex nooit ergens last van heeft gekregen? Dat is gewoon zuur. (Om nog maar te zwijgen van hoeveel pech je ervoor moet hebben omdat het bijna onmogelijk is)

    Maar goed. Ik hoop dat ik hier later nog kan posten dat alle wratjes helemaal verdwenen zijn en dat ik nergens last meer van heb. 🙁 Maar, zoals de arts ook al zei, het is een beetje als een koortslip, je hebt het virus in je systeem en als je weerstand even wat slechter is kan het opnieuw de kop op steken.

    Reageer
    #4

    Zoals je het beschrijft klinkt het wel op die virus. Toen ik het ontdekte ben ik naar de huisarts gegaan, gezegd wat ik had en de medicijn gevraagd wat aan zou sluiten bij mijn stadium. Ik zag het ook niet zitten met de billen bloot te gaan voor de huisarts en heb dit uitgezocht op het internet.

    Bij mij is dit eigenlijk ontstaan na een zeer nare ervaring met iemand, wat ik ook als argument bij de huisarts heb gegeven, toen hij met mij in discussie ging over het feit dat hij dit beter toch even bekijken kon.

    Ik voel me ook vies enzo, ook al zijn de wratjes weg, het virus blijft idd in je lijf hangen. Dus ook al is het weg aan de buitenkant. Weg is het nooit eigenlijk.

    Daarnaast is dit een probleem wanneer je een leuke jongen ontmoet. Wat ga je zeggen, nou als je sex met mij wil, loop je risico op genitale wratten. Daarnaast de ongemakken van een condoom, waardoor sex gewoon niet interesant is. Waarbij ik me eigenlijk weer afvraag, hoe anderen hiermee omgaan. Zodra je die virus hebt, heb je namelijk nooit geen normaal sexleven meer, tenzij je iemand leert kennen met dezelfde virus, tenzij diegene dat maar accepteerd dat die ook besmet raakt, of je zwijgt maar gewoon en wacht wel af of er nog een staartje achteraan komt.

    Ik wens je veel sterkte ermee in ieder geval!

    Reageer
Reageer op: Ik kan toch helemaal geen genit. wratten hebben?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief