Ben ik goed bezig?

  • #1

    Hey,

    Ik had laatst het vermoeden dat ik te weinig at en daardoor niet afviel. Ik at zo'n 1000 kcal per dag en sportte redelijk. Ik wandel veel, fiets veel en ik doe naast dat veel aan handbal en basketbal.

    Dus ik ben 500 kcal meer gaan eten, ongeveer 1500-1700. (Gezond natuurlijk!) Het is misschien te vroeg om het te zeggen maar na 3 dagen ben ik een kilo aangekomen.

    Om eerlijk te zijn heb ik nu ook last van constipatie en drink hier heel wat meer water om maar meestal is het na iig 3 uur alweer eruit, dus de vraag is of dat wel zoveel invloed heeft op mijn gewicht. Ik heb hier trouwens pas zo'n 2 dagen last van en er komt nog wel wat uit, maar gewoon niet veel. Weegt het dan ook echt een kilo?

    En ben ik goed op weg? Moet ik juist meer kcal eten dan dat ik eerst at, dus zo'n 1500-1700? Of gewoon eten zoals ik eerst at, dus gezond maar wel wat minder? Heeft mijn gewicht vooral te maken met verstopping? Zo ja, wat kan ik nog meer doen naast veel water drinken? Ik heb het gevoel dat ik redelijk veel vezels eet, alleen dat ik vooral moet letten op het niet te weinig drinken.

    Hopelijk kan iemand mij helpen.

    P.S: Ik wil zo'n 10 kilo afvallen en ik weeg nu 71 kilo bij 1.71 cm. En ik heb nu op dit moment een 'cheatday', mag van mezelf een reep chocola nemen en een koekje bij de koffie. Is dit erg?

    Reageer
    #2

    Hoe oud ben je?
    Ben je man of vrouw?

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor,
    Ik ben nu 15 en ik ben een meisje.

    Reageer
    #4

    Om af te vallen, moet je zorgen dat je ongeveer 1400-1500 Kcal binnenkrijgt en dan liefst 6 x per dag iets eten. Dat je nu wat bent bijgekomen is niet zo erg. Dat gaat er wel weer vanaf. Zorg dat je voldoende drinkt. 1,5-2 liter per dag

    Reageer
    #5

    Hallo,

    Inmiddels ben ik weer aangekomen, helaas bewoog ik de laatste tijd wel wat minder door het weer. Ik deed ipv 2 uur handbal per dag, een uur (soms niet eens) en ik wandelde wel wat maar minder dan eerst.

    Ik wilde het niet al te snel zeggen, maar straks kom ik teveel aan en dan wordt het moeilijker om het weer te verliezen.

    Ik heb meer verandering trouwens in mijn dieet gezet; ik drink meer water (1,5 liter per dag, soms wat meer) en ik eet zo'n 1400 kcal op een rustdag, 1500 kcal op een dag waarop ik veel beweeg.

    Hoort dit erbij? Of moet ik weer 1000-1100 kcal eten? Ik viel er niet mee af maar kwam ook niet aan.

    Reageer
    #6

    Ik zou toch niet minder gaan eten. Dat is niet gezond.
    Gebruik de [url=https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/]eetmeter[/url] van het voedingscentrum en kijk eens precies of je voeding wel zo gezond is als je zelf denkt

    Reageer
    #7

    ik ben geen vegan maar probeer eens een veganistisch dieet voor twee dagen misschien werkt dit wel voor je NIET VEGETARISCH VEGANISTISCH.

    Reageer
Reageer op: Ben ik goed bezig?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief