Ondergewicht door Burnout, nu aankomen

  • #1

    Hallo iedereen,

    Ik heb een burnout en ben er erg door afgevallen. Ik ben 22 jaar, 168cm lang en weeg maar 46KG. Voor de burnout woog ik rond de 53KG dus dat was goed. En ja het hoeft niet nog meer onder mn neus gewreven te worden dat ik ondergewicht heb want dat weet ik. Ook is al er diverse malen bloed geprikt maar alles is goed.

    Voor de zekerheid word er nog wel een echo gemaakt 4DEC maar ze verwachten niet dat daar wat uit komt.

    Nu heb ik ook een middenrifbreukje en last van kokneigingen door de stress. Dus vette friet en shoarma en veel gevulde koeken enzo gaan er op dit moment niet in. Zelfde geld voor frisdranken.

    Ik eet gemiddeld 4 boterhammen, een eierkoek, een banaan, wat snoep,gewoon goed normaal avond eten, een halve gevulde koek. En ik ben eerlijk gezegd blij dat dit binnen blijft door al de stress.

    Volgens de Eet app van voedings centrum zit ik ongeveer aan de 1900KCAL.

    Maar daar kom je natuurlijk niet van aan. Heeft iemand enig idee wat ik nog extra kan eten wat niet als een baksteen in je maag valt?

    Reageer
    #2

    Als je de eetmeter app van het voedingscentrum gebruikt, krijg je ook tips en adviezen om je calorieen inname te verbeteren. Je zult dan zelf even moeten kijken welke dingen je wel kunt eten en binnen kunt houden.

    Een andere optie zou bijvoeding kunnen zijn. Dat zijn calorie drinks van Nutricia. Verkrijgbaar in de apotheek

    Reageer
    #3

    Ja ik heb Nutridrink in huis. Alleen als ik dat in een keer leegdrink (niet snel maar als maaltijd) word ik heel misselijk en moet ik overgeven. Dat spul is dan toch net iets te vet ofzo.

    Ben vandaag al Macadamia's en mueslirepen gaan halen.

    Reageer
    #4

    [quote]Alleen als ik dat in een keer leegdrink (niet snel maar als maaltijd) [/quote]Je moet dit niet als vervanger van een maaltijd gebruiken.. Dan levert het geen extra calorieen op. Je moet dit als tussendoor gebruiken.

    Reageer
    #5

    Ja dat snap ik maar ik bedoel als ik het leegdrink, word ik misselijk. En ik bedoelde daarmee dat ik er ongeveer net zo lang over doe als met een maaltijd en het niet in een keer achterover sla.

    Reageer
    #6

    Okay.....dat had ik dus verkeerd begrepen. Probeer het dan met tussenpauzes te de drinken. Voor het overige moet je dan even kijken wart er nog van de adviezen van het voedingscentrum te gebruiken is. Je moet toch zeker op 2500 Kcal komen

    Reageer
    #7

    ja 2100 als je weinig beweegt. Wat in mijn geval wel het geval is. Want het enige wat ik heb gedaan is boodschappen en in de avond een uur gelopen en over dag even bij de huisarts geweest.

    Plus ik ben al blij dat dit binnen blijft en dat ik niet heb gekokhalst. Nogmaals dat kokhalzen is puur van de stress en [u]niet[/u] omdat ik bang ben om dik te worden en het eten zo snel mogelijk kwijt wil.

    in de bijlage is wat er staat op voedingscentrum.nl

    Reageer
    #8

    Als je door de stress en uiteindelijk burnout bent afgevallen is het wel belangrijk om daar ook wat aan te doen. Zelf doe ik bijvoorbeeld yoga, voor jou kan dat iets anders zijn.
    En bij stress verbruik je meer voedingsstoffen en neem je ze slechter op dus wat vitamine B bijvoorbeeld kan handig zijn.
    Als je wat dunnetjes bent denken mensen dat ze rommel moeten eten om aan te komen maar dat schopt juist de boel in de war. Beste is voldoende eiwitten en weinig snelle suikers. Beter dus wat (volle) yoghurt of biogarde met iets erdoor dan van die koeken.
    Wat het makkelijkst verteerbaar is in mijn ogen is een zelfgemaakte maaltijdsoep en dan bijvoorbeeld van zelfgetrokken bottenbouillon. Zo'n soep neem je qua voedingsstoffen goed op en er zitten meer voedingsstoffen in dan in groente die je afgiet. Het geeft je wat meer energie, die je lijf nu hard nodig heeft. Brood kan wat zwaar vallen, dat heb ik zelf in elk geval.
    Kan ook zomaar zijn als je wat tot rust komt je iets dikker wordt. Zelf had ik dat in elk geval toen ik rust had in m'n leven. Allerbeste is om goed naar je eigen lijf te luisteren want dat heb je voor je burnout te weinig gedaan. Heel veel succes ermee.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Maar dat is het aantal calorieën dat je lichaam als basis nodig heeft. Dus de energie behoefte. Bijkomen doe je daar dus niet mee.....daarom gaf ik 2500 Kcal aan.

    Reageer
    #10

    Enne, probeer te genieten van het leven en het eten. Dat het geen vetmesten wordt maar rustig aan.

    Reageer
    #11

    Ja er word wat aan gedaan. Alleen ik durf niet veel te bewegen door het volgende:

    Alleen ik ben heel erg bang voor mn hart. Vaak voel ik mn hartkloppen en steekjes op mn linker borst. De dokter zegt ook dat het stress is. Hij gaat nu ook elke keer als ik meet 25 per 15 seconde. Dus rond de 100.

    Daar maak ik me dan heel erg druk om omdat ik een SVT heb gehad toen ik 16 was.

    Reageer
    #12

    Kan door stress komen. Veel mensen komen wel stoffen als magnesium tekort. Weet niet of het daar aan ligt maar het is heel belangrijk voor oa spieren en hartfunctie. En je kan op allerlei manieren ontspannen en bewegen, waar je jezelf het beste bij voelt. Ben na desillusie in de hulpverlening in een inrichting, heel lang geleden van de ene op de andere dag opgestapt en gaan kijken wat me nou echt hielp. Dat waren voor mij wandelen en zwemmen en heel rustig opbouwen, maar een paar baantjes zwemmen. Toen de caissière me voorstelde met de zwemvierdaagse mee te doen verklaarde ik haar bijna voor gek maar ik deed toch mee, met tien baantjes per dag.
    En voor jou is het misschien wat anders, dat kan je het beste zelf aanvoelen maar dan moet je wel leren luisteren naar je lijf. dingen als yoga en taichi zijn meestal wel rustig trouwens, behalve sommige actieve vormen van yoga

    Reageer
    #13

    Ja ik moet misschien opgenomen worden ook maar ik zit er heel erg tegen op.

    Magnesium en Vitamine B12 en heel de meuk is geprikt en alles is goed. Dus daar ligt het niet aan. Plus ik eet wel gezond alleen niet genoeg. Maar na weken overgeven van de stress en weinig eten kan je niet verwachten dat ik opeens weer 6 boterhammen naar binnen prop.

    Reageer
    #14

    Nog even een vraag.

    Aangezien ik nog steeds ontiegelijk stress verteerd het voedsel niet lekker en heb ik diarree of moet ik braken.

    Wat is makkelijk te verteren?

    Tegelijkertijd wil ik eigenlijk ook niet nog meer afvallen :'(

    Reageer
    #15

    De hartkloppingen en de steekjes in je linkerborst, kunnen door hyperventilatie veroorzaakt worden. Hyperventilatie ontstaat door stress o.a.
    Doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Als dit aan de orde is, zijn het onschuldige klachten die natuurlijk wel wat vervelend zijn, maar daar hoef je je dan alvast geen zorgen meer over te maken.

    Hier kun je heel veel voorbeelden van licht verteerbare voeding vinden
    http://www.gelreziekenhuizen.nl/Gelreziekenhuizen/Patientenfolders-Apeldoorn/Folders-Dietetiek/Adviezen-voor-een-lichtverteerbare-voeding-(DIET-522).pdf

    Reageer
Reageer op: Ondergewicht door Burnout, nu aankomen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief