Glucose-intolerantie bestrijden

  • #1

    Beste,

    Ik kreeg vorig jaar te horen dat ik glucose-intolerant ben. Er zijn toen in het ziekenhuis de nodige proeven daartoe gedaan...
    Ik heb dus prediabetes, maar zou graag verhinderen dat ik diabetes type 2 ontwikkel. Daarom heb ik mijn dieet volledig aangepast. Ik eet vrijwel niks van suiker meer. Als ik in aanraking met suiker kom heb ik dagenlang klachten, van extreme vermoeidheid tot angstaanvallen... Ik ben ook intolerant voor andere voedingsmiddelen, bv. azijn en of zuivel kunnen mij ook heel erg moe maken. Ik heb voor de zekerheid gewoon ook zuivel en granen uit mijn dieet geschrapt. Ik eet nu "paleo" en ben intussen een goeie 20 kg. kwijt. Daarvoor had ik een 20kg overgewicht. Het overgewicht is weg, maar ik blijf niet tegen suiker kunnen... Ik ga vaak hardlopen en probeer voldoende te bewegen. Ik drink alleen nog mineraalwater.

    Ik doe er alles aan om te verhinderen dat ik diabetes ontwikkel maar ik heb een vermoeden dat het probleem groter is dan een probleem in de pancreas. Ik ontwikkel soms ook nierstenen. Supplementen verdraag ik niet. Ik verdraag precies alleen nog groenten, vlees en vis. Is nu ook een beetje mijn dieet.

    Ik vraag mij echt af wat ik nog meer kan doen om opnieuw glucose tolerant en voedingstolerant tout court te worden?

    Op een zo natuurlijk mogelijke manier... Ik neem ondertussen wel antidepressiva voor de angstklachten...

    Ik heb heel vaak last van diarree en losse stoelgang.

    Alvast bedankt voor uw hulp en mvg,
    Kenneth

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je zelf weinig meer kunt doen dan:
    Gezond eten, geraffineerde suikers verminderen/vermjjden en voldoende te bewegen. Waar de klachten vandaan komen en of er nog andere problemen zijn, is iets dat je met de internist moet bespreken.

    Reageer
    #3

    Danku,

    mvg

    Reageer
Reageer op: Glucose-intolerantie bestrijden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief