Glucose waarde DIRECT na maaltijd te hoog?

  • #1

    De laatste maanden voel ik (man, 36jaar, BMI 23) me erg moe na het eten (ben een aantal keer zelfs in slaap gevallen). Ik heb deze week dan ook een glucose meter aangeschaft om te kijken of het eventueel hieraan lag.

    In principe zijn alle waardes redelijk binnen de marges, behalve de waarde DIRECT (20-25min) na de hoofdmaaltijd (waarbij ik altijd veel eet). Is de waarde van 11,1 mmol/l direct na een (hele grote) maaltijd veel te hoog? De waarde 2 uur na de maaltijd is wel altijd binnen de marges. En nuchter heb ik altijd goede waardes (rond de 5,1).

    Dit zijn mijn waardes:
    [img]http://i57.tinypic.com/2ymcfbb.png[/img]

    Moet ik hiermee naar de huisarts gaan en hem dit verder laten testen? Misschien ook omdat het zelftesten zijn ipv echt laboratoriumtesten? Of is er helemaal niks aan de hand en is zo’n piek onmiddellijk na de maaltijd (met een goede daling na 1-2uur) heel normaal?

    Reageer
    #2

    Bloedsuiker moet je meten 1,5 - 2 uur na de maaltijd.
    Als je eerder meet is dat een onbruikbare waarde.

    Als je dat toepast op je tabel, dan zie je dat er niets aan de hand is. Je waarden zijn gewoon goed.

    Reageer
Reageer op: Glucose waarde DIRECT na maaltijd te hoog?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief