Zijn dit normale bloedglucosewaarden?

  • #1

    Hej, Ik heb al zo'n jaar last van een breed scalla van klachten. De dokter heeft me overlangs geadvisseerd om mijn alvliesklier is goed te laten onderzoeken op diabetes enzo.
    Dit uit de volgende symtomen:
    - Pijn aan linkerkant; waar je je hartslag voelt(dacht eerst dat het men hart was), hier ligt je alvleesklier
    - heel veel mommenten van misselijkheid, extreme moeheid, gapen,...
    - Na het eten gaat het soms beter, soms slechter
    - Kompleet weg van de wereld, niet kunnen opletten, niet meer jezelf zijn, verkramping wangen, droge mond, ...
    - Eten suiker heeft invloed op hoe ik me voel alleen soms van korte duur.
    - Symptomen worden bijna elke dag ervaren en zijn ENORM vervelend... 🙁
    Dit is echter pas binnen een maand en heb examens volgende week; dus ik ben een beetje op zelfonderzoek gegaan.
    In middag heb ik me dan ook een bloedglucosemeter aangeschaft. Die wees laat in de middag half 5(had nog niet veel gegeten) 108mg/dl aan. = 6mmol
    S'avonds na het eten; Veel gegeten ook wat dingens met suikers. ongeveer om 20 na 9 wees het 4,8 mmol aan ofterwel 88mg/dl

    Is het normaal dat het daalt na het eten. Voelde me ook lekker met deze waarde terwijl met de waarde van 108mg/dl ik me niet goed voelde.

    Wat denken jullie is het nog de moeite dat ik men alvleesklier laat onderzoeken of niet? Heb ik diabetes of iets wat er op kan wijzen?

    Met vriendelijke groeten

    Draad

    Reageer
    #2

    Hai Draad, ik zou zeker alles laten controleren maar laat je nou ook weer niet teveel afleiden door kwalen die je op Internet vindt. Dat komt vast niet ten goede voor je examens. Succes met leren!

    Reageer
    #3

    Hej,, natuurlijk ga ik 100% gaan voor mijn examens.
    Ik heb gisteren en vandaag trouwens er amper last van gehad en ben dus zeer blij. (Gebeurt miss 3x in een jaar dat ik 2dagen na mekaar geen last van heb)

    Hopelijk gaat het morgen ook goed!

    Reageer
    #4

    Ik denk eerder dat je onnodig spanning opwekt voor je examens. Als dit maar sporadisch voorkomt, dan niet verder zoeken op Internet tot NA je examens! Wat voor examens zijn het?

    Bloeme

    Reageer
    #5

    Hej, ik begrijp dat je denkt dat het door spanningen komt, maar zou ik nu dan niet meer spanning hebben omdat volgende week de examenweek begint?
    Ook heb ik er normaal elke dag héél veel last van.

    Reageer
    #6

    Pfoe, ik wil je niet afleiden van je examens... maar zit jij sociaal wel lekker in je vel? Heb je voldoende aan je ouders, vrienden/vriendinnen, sport, stappen, uitgaan...? Waarom steeds je "klachten" zoeken op Internet?

    Reageer
    #7

    Ja, hoor ik heb 'n paar goede vrienden ga regelmatig stappen 1x om de 3 weken zeker. / familiefeesten, pokeravonden,... niet bijgerekend,...
    Mijn ouders zijn anders; maar doen hun best, hieruit komt het zeker niet.
    Verder, denk ik niet dat ik in deze richting moet zoeken omdat ik er op willekeurige tijdstippen last van heb. Ook thuis kan het héél erg zijn.
    Deze vraag "Waarom steeds je "klachten" zoeken op Internet?" begrijp ik niet zo goed. Dit forum is voor mijn weet toch gemaakt om medische vragen te stellen?
    Door zo'n topic te maken verwacht ik ook geen diagnose. Hiervoor ga ik wel naar de dokter. Ik heb dit topic aangemaakt om suggesties te krijgen over wat het eventueel zou kunnen zijn en een idee te hebben in welke richting ik moet zoeken. Met zo'n reactie ben ik natuurlijk niks. 🙂

    Reageer
    #8

    Normaal gesproken ligt de bloedsuikerspiegel na een maaltijd hoger dan er voor.
    Bij jou lijkt dat anders om te zijn. Weet je zeker dat je goed gemeten hebt?
    De normale waarden van de suikerspiegel liggen tussen de 4 (nuchter)en de 8 mmol/l.(niet nuchter)
    Als de 'nuchtere' waarden boven de 6 mmol/l en 'niet-nuchter' boven de 11,0 mmol/l liggen, spreekt men van diabetes mellitus (suikerziekte)

    Ik vind jouw klachten serieus genoeg om er mee naar je huisarts te stappen, want misschien is er wel heel wat anders aan de hand dan het vermoeden van suikerziekte. Enkele van de door jou genoemde klachten kunnen namelijk ook wijzen op komende moeilijkheden met je hart.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Zijn dit normale bloedglucosewaarden?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief