Hypo?

  • #1

    Goedenavond,

    Ik ben 22 jaren jong en zit met zorgen over diabetes.

    Mijn vader was een diabeet en ik weet dus wat het inhoud en wat de gevolgen kunnen zijn.

    Ik heb al mijn leven lang gehad dat ik soms, vooral als ik wat langer niet heb gegeten, ik in ene heel koud en rillerig word en begin te zweten. Mij werd toen verteld dat dit een hype was en had daar nooit verder over nagedacht. Echter worden deze 'hypo's' sinds enkele jaren steeds heviger, net heb ik weer zo'n hypo gehad en heb ik zoals altijd snel wat gegeten, maar nu word ik na het eten de laatste paar keren dat dit mij overkwam ontzettend misselijk en moet ik echt even gaan liggen. Na een kwartier tot een halfuur trekt het langzaam weer weg en ben ik enkel wat duizelig en wazig, maar het gaat wel weer beter.

     

    Ik heb mij van het jaar na overlijden van mijn vader en mijn zorgen hierom nog laten testen op diabetes, maar zoals altijd waren de uitslagen negatief en hoefde ik mij nergens zorgen over te maken, alle uitslagen waren goed.

     

    Toch zit het me niet lekker en maak ik me toch zorgen of ik toch niet wel diabetes heb, maar is dit dan zo moeilijk vast te stellen?

     

    Zijn er mensen die mij kunnen vertellen of dit inderdaad hypo's zijn en hoe ik erachter kan komen waar ze vandaan komen?

    Reageer
    #2

    Je bloedsuikerspiegel kan wel eens te laag zijn als je te weinig of te lang niet eet. Maar dat hoeft verder niet perse op diabetes te wijzen. Je moet alleen zorgen dat je regelmatig voldoende eet.

    Reageer
    #3

    Meestal is het ook zo dat als je diabetes hebt, je hele hoge waardes hebt als je erachter komt. Ik weet niet of daar uitzonderingen op zijn, maar ik zou me er niet te druk om maken.....

    Reageer
    #4

    Het beste is om wel goed voor jezelf te zorgen. Regelmatig eten, geraffineerde suikers liefst vermijden en geen losse koolhydraten eten. Koolhydraten beter combineren met eiwit en vet, voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Je zal niet direct diabetes krijgen maar een stabiele bloedsuikerspiegel is in het algemeen beter.
    Misschien heb je ook wat voedingssupplementen nodig. Zelf heb ik 's ochtends een schep eiwitpoeder nodig omdat ik anders trillerig word. Dan houd ik het de rest van de dag ook beter vol. Je zou ook wat kunnen opzoeken over insulineresistentie. Jesse van der Velde heeft op z'n site wel artikelen hoe je van een suikerverbrander naar een vetverbrander wordt.

    Reageer
Reageer op: Hypo?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief