Bloedglucose

  • #1

    Er is een tijdje geleden een suikerwaarde van 6.4 bij mij gemeten, nuchter geprikt. Volgens de referentiewaarden is dit niet heel hoog maar eergisteren heeft de huisarts mij verteld dat ik over een tijdje nog een keer moet prikken en als de waarde dan niet lager is ik aan de medicatie moet. Hoe kan het dat hierover dus de meningen verschillen, als het niet hoeft zit ik niet te wachten op medicatie. Het zal dan denk ik gaan over diabetes 2.
    In het voren al dank voor uw reactie.

    Reageer
    #2

    6,4 nuchter is niet meteen een reden om medicatie te gaan gebruiken, tenzij er nog andere factoren zijn die een verhoogd risico op diabetes geven.
    heb je overgewicht? Zijn er nog andere klachten? Heeft de huisarts verder geen andere adviezen gegeven?

    Reageer
    #3

    Ik heb geen overgewicht maar ben wel erfelijk belast. Hij gaat ook niet nu al medicatie geven maar als bij herhaling blijkt dat het nog die waarde is dan geeft hij altijd medicatie, heeft hij me duidelijk verteld. Mijn cholesterol was iets verhoogd en ik heb wel voedingsadviezen gekregen maar eigenlijk volg ik die al na en sport ook gewoon. Ik vroeg met gewoon af waarom huisartsen daar dan blijkbaar verschillend over denken.

    Reageer
    #4

    De huisarts gaf ook aan dat mensen met deze waarde bijna altijd diabetes ontwikkelen.. Dus het is een soort van pre diabetes; ik schrik daar toch een klein beetje van. Cholesterol was dan een beetje hoog maar ik heb een heel lage bloeddruk en normaal gewicht.

    Reageer
    #5

    Alvorens er wordt overgegaan op medicatie zou er toch eerst een suikercurve gedaan moeten worden. Een nuchtere waarde van 6.4 is geen reden om meteen medicatie voor te schrijven als er voor de rest van de dag geen problemen met de bloedsuikerspiegel zijn.

    Reageer
Reageer op: Bloedglucose


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief