Vette lever, diabetes 2 en hypoglycemia

  • #1

    Mijn man heeft alle drie. Hij heeft Metformine gekregen. Hij neemt de tabletten niet n als hij een biertje wil drinken die dag.
    Uiteraard heeft Arts aanbevolen niet te drinken, maar gezien hij 3-4 biertjes per dag dronk en op weekend meer, met hij afbouwen. Hij luisterd nieten is erg eigengereid.
    Ik wil zelf weten wat het risico is en wat de consequenties zijn zodat ik er op in kan spelen als het nodig is.
    Hij krijgt uitslag van echo deze week en ook van meer bloed en urine tests die gemaakt zijn. Ik ga mee naar de huisarts, maar wil nu al zsm weten wat mij als partner te wachten staat en wat ik kan doen.

    Reageer
    #2

    Zijn lever zal steeds meer achteruitgaan en de diabetes buiten controle raken. Dat zijn op korte termijn de gevolgen.

    maar gezien hij 3-4 biertjes per dag dronk en op weekend meer, met hij afbouwen. dit is eigenlijk een excuus van iemand die een verslaving heeft en er niet vanaf kan blijven.

    Reageer
    #3

    Dank.
    Is het gevaarlijk met autorijden? Ik bedoel de korte termijn consequenties?
    Dat hij verslaafd is, is duidelijk.
    Misschien kan de huisarts helpen hoe het stoppen met drinken aan te pakken?

    Reageer
    #4

    Wat heet gevaarlijk... hij zou meer last van hypo's of hyper's kunnen krijgen. Dat kan tijdens het autorijden dan wel gevaarlijk zijn. Er zijn medicijnen die ervoor kunnen zorgen dat je stopt met drinken, maar ik weet niet of de lever dat aankan. Maar dat kan met de huisarts worden besproken

    Reageer
    #5

    Dank!

    Reageer
    #6

    Ik maak me veel meer zorgen om jouzelf, als vrouw. Zorg vooral ook goed voor jezelf, in deze situatie. En dan bedoel ik niet alleen lichamelijk. Maar zeker ook naar de toekomst toe, bijvoorbeeld financieel . Zorg dat je voor jezelf je zaken op orde hebt.

    Veel succes.

    Reageer
Reageer op: Vette lever, diabetes 2 en hypoglycemia


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief