Depressief?

  • #1

    Sinds een maand of 2 voel ik mij af en aan wat down. Soms een weekje wel, dan een weekje redelijk goed. Dan een dagje wel, dan een dagje super. Soms verschilt het per dag. Ik denk (en mijn therapeut ook) dat de oorzaak ligt bij wat angstklachten en wat onzekerheden over de toekomst. Verder ben ik nogal een stresskipje.

    Of ik een echte depressie heb weet ik niet. Het sombere gevoel weerhoudt mij nog niet van het ondernemen van dingen. Ook was mijn slaap de afgelopen weken perfect, enkel de afgelopen week wat minder. Ook merk ik dat ik in mijn eentje veel meer last heb dan dat als ik in gezelschap ben.

    Iemand nog tips hiervoor? En asvies in het algemeen? En lijkt dit op een echte depressie? Het zit verder totaal niet in de familie en ik ben altijd erg positief van mind geweest.

    Reageer
    #2

    Ik weet niet of je dit als een depressie moet omschrijven...het lijkt eerder op een dipje...
    Blijft niet tobben, ga erop uit probeer zo veel mogelijk leuke dingen te doen.

    Reageer
    #3

    Mmh okee! Alleen het punt is, ik heb sinds een lichte hersenschudding van een jaar of 3 geleden wat lichamelijke (onverklaarbare) klachten. Duizeligheid en een slap gevoel. Dit heeft me matig beperkt in wat ik wilde doen de laatste jaren. Maar het blijft vervelend. Nu ben ik daar dus sinds 2 maanden een beetje angstig door, en van die angst voel ik me dan down. Flink down, een soort verdrietig/naar gevoel. Niet constant dus! Maar wel vervelend. Ik ben namelijk bang dat ik hierdoor een slechte toekomst heb, geen goede baan ga vinden. Vooral als ik alleen ben spelen de klachten op. Is dit dan geen voorbode van een depressie? nog tips?

    Reageer
    #4

    Dat lijkt toch niet op een depressie..een lichte hersenschudding zou na 3 jaar geen klachten moeten geven. Ben je hiervoor ook al bij een neuroloog geweest?

    Reageer
    #5

    Ja dat ben ik! Er was geen aantoonbare schade dus het is inderdaad vreemd dat ik daar nog klachten van heb. Onverklaarbare lichamelijke klachten dus.
    Maar wat is dan een depressie? Ik bedoel, ik voel me regelmatig behoorlijk neerslachtig.

    Reageer
    #6

    Ik denk dat de angst de meeste problemen veroorzaakt.
    Je geeft al aan dat je je soms down/verdrietig voelt. Je schrijft ook: [quote]Het sombere gevoel weerhoudt mij nog niet van het ondernemen van dingen.[/quote]
    Dat klik toch allemaal niet echt als een depressie.
    Waarvoor ben je in therapie?

    Reageer
Reageer op: Depressief?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief