Weet niet wat ik heb

  • #1

    Hallo,

    Ik weet niet echt wat ik heb de laatste tijd. Ik ben 20 jaar en voel me niet bepaald "goed". Laat ik het proberen uit te leggen.

    Ik heb hele vage gevoelens over mijn leven. Mijn hersens zeggen dat mijn leven eigenlijk gewoon goed is(in de zin van, ik heb niks te klagen) maar soms zegt mijn gevoel dat dit niet het geval is. Soms heb ik dit ook wel, dan zegt mijn gevoel : je leven is goed zo. Maar dit duurt meestal niet lang.

    Ik word er gek van, ik wil gewoon tevreden zijn over het leven wat ik nu heb. Elke dag moet ik zegmaar weer "invullen" met activiteiten, dit gevoel is sterk aanwezig. Als ik eraan denk om te gaan sporten, heb ik hier geen zin in. Maar als ik eenmaal spor,t vind ik het wel leuk. Dit heb ik met alles: Gamen, film kijken, uitgaan, zelfs met eten. Ik heb geen zin in eten, maar zodra ik aan het eten ben lust ik het wel en eet ik gewoon goed.

    Ik denk niet dat ik depressief ben, ik lach gewoon nog, heb soms de slappe lach met mijn moeder. Lach op het werk, vind mijn werk ook leuk! Maar ik pieker hier zoveel over! Ik wil van het nadenken over alles af! Ik wil gewoon dat ik gelukkig ben over mijn leven, want mijn leven is goed! Waarom voel ik me dan zo?

    zucht 🙁

    Reageer
    #2

    Iemand alsjeblieft het gaat echt niet goed met me

    Reageer
    #3

    Tsja, ik ben ook maar een leek dus ik weet ook niet wat je 'hebt', maar als ik jou vraag "wat zou je nou eens echt willen of misschien echt willen doen?"...

    Kun je daar dan een antwoord op geven?

    Reageer
    #4

    Ja Mieke, volgens mij is dit ook iemand die zijn autonomie aan het ontdekken is. Dat is een fase die hoort bij het opgroeien en volwassen worden. En jou vraag 'wat wil je nou echt' is dan inderdaad de kernvraag. En durf je het ook te gaan doen, en wil je loyaal zijn aan jezelf. Ik kan mij voorstellen dat je daarover piekert. Gelukkig is het geen ziekte en hoort dit gewoon bij de normale ontwikkeling van een mens.

    Reageer
    #5

    Hoi, ik heb echt precies hetzelfde gevoel! Maar ik ben wel maar 15. Ik weet met mezelf vaak geen blijf, ik denk en pieker bijna heel de dag over nu, later, school, vanalles! En ik kan precies niet meer echt genieten of plezier hebben. Of het duurt maar heel kort dat ik me goed voel. Ik slaap ook echt niet meer goed! Dit is al een maand bezig, het kwam zo plots en het gaat niet weg ? Het maakt me ongerust! Ik wou dat ik me terug lijkals vroeger voelde!

    Reageer
    #6

    praat er met iemand over. Eerst met familie of een goede vriend(in) en als degenen die je vertrouwt geen antwoorden geven die dit gevoel  bij je wegnemen, zoek dan een professional via je huisarts.

    Reageer
    #7

    Als je aan de pil bent, ga er dan direct mee stoppen, je zult zien dat er een wereld voor je open gaat! Geeft het wel een maand of 3 de tijd, want zo lang duurd het voordat die troep uit je lijf is

    Reageer
    #8

    Ik ben 12 jaar heb laasten tijd veel last van me ballen het voelt alsof er naalden in worden gestoken ofso weet iemand wat ik heb of ligt het aan puberteit??

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat zijn dan toch wel forse klachten. Ga ermee naar de huisarts

    Reageer
Reageer op: Weet niet wat ik heb


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief