veel klachten, maar niet weten wat het is

  • #1

    Hallo,

    ik ben een meisje(volwassene) van 20 jaar. en loop al bijna 1,5 - 2 jaar met verschillende klachten. ook bij de huisarts. maar die weet ook niet echt wat het is. en blijft er bij dat het hyperventilatie, depressie en angststoornis is. momenteel zit ik aan de oxazepam en zit ik alweer 2 weken thuis omdat ik niet ken werken.
    voor de rest gaat thuis alles wel. maar het werken is erg zwaar. ik weet gewoon niet wat het is. en ik wil er achter komen, ik wil werken en me leven leven als een echte 20 jarige. `savonds leg ik al zeer vroeg op bed. en het slapen is verschrikkelijk.
    ik zal mijn klachten op een rijtje zetten:

    -veel hoofdpijn
    -vermoeid
    -het gevoel hebben in een gat te vallen
    -regelmatig duizelingen
    -soms wazig zien
    -kan niet tegen drukte, en herrie om me heen
    -veel angst(zweten)
    -steeds meer afvallen, en ook niet aan kenne komen.heb al bij een dieëtiste gelopen wat niet helpt. weeg nu 45,3 en ben 1,69m

    heb al bloedonderzoek gehad, hartonderzoek, allergietest, schildklier dit is allemaal goed.
    loop bij een psygoloog, maar wordt nu doorverwezen naar een psygiater. ze denken allemaal dat het psygisch is. maar ik heb zelf en ben er bang voor dat er toch echt iets anders aan de hand is.

    kan iemand mij hiermee helpen. en als iemand dit herkend, wilt u mij dat laten weten. en u ervaringen ermee opschrijven.
    u zou me er erg mee kenne helpen.

    mvg Willemieke

    Reageer
    #2

    Hallo Willemieke,
    Dit lijk mij op chronische hyperventilatie kijk eens op internet naar Hyperventilatie en dan naar de klachten die er bij staan .Zelf heb ik die therapie ook gedaan en goed geholpen.
    Veel succes Herman

    Reageer
    #3

    Waarom blijf je doorgaan met deze klachten. Dit zijn toch hele duidelijke signalen dat je de verkeerde richting op gaat? Wat wil je nu echt graag doen of worden later? Wat past er wel goed bij je? Waarom ga je geen andere opleiding doen waar je wel gelukkig van wordt?

    Reageer
    #4

    Hoi Willemieke,

    Het klinkt inderdaad wel als chronische hyperventilatie. Ik snap dat je daar geen genoegen mee neemt, zonder dat het vastgesteld is. Er bestaat bij het longfunctie onderzoek een hyperventilatie test. Die kan niet bij de huisarts worden gedaan, wel in het ziekenhuis. Misschien zou je daar eens naar kunnen vragen bij je Psychiater.
    Heel veel succes & sterkte!

    Reageer
    #6

    Bedankt voor al jullie reactie.

    Test van Hyperventilatie heb ik al gehad. Ik heb geen duidelijke hyperventilatie, maar heb wel ademhalingstherapie gehad. Dat ging van begin af aan goed.
    ik ben nu inmiddels al wat verder. En de klachten wijzen uit naar posttraumatische angsstoornis.

    Momenteel zit ik aan de oxzazepam en setraline. die setraline zijn nu echt vreselijke medicijnen. de klachten worden alleen maar erger.
    maar volgens psygiater heeft dat met de medicijnen te maken.. Die klachten zullen op een gegeven moment verdwijnen.

    in ieder geval bedankt voor alle reacties!

    Reageer
    #7

    De behandeling die je krijgt is voor stemmingsproblematiek zoals onrust, spanning, stress en angst, dus de psychiater denkt aan een oorzaak die tussen de oren zit.

    Reageer
    #8

    Ik vind 'een oorzaak die tussen de oren zit' altijd een beetje denigrerend klinken, alsof het dan aan jezelf ligt.. Ik zeg niet dat je dat ermee bedoelt, maar ik wil het wel even ontkrachten.
    Een psychiater is namelijk een arts, die medicijnen voorschrijft die aangrijpen op voornamelijk neurobiologische processen. Deze processen zijn verstoord en medicatie grijpt daarop in. 'Tussen de oren' is dus niet iets wat los te zien is van het lichamelijke, en is niet minder een ziekte dan dat bijvoorbeeld een longontsteking dat is.

    Dat gezegd hebbende: @Willemieke,
    goed dat de psychiater in ieder geval een diagnose heeft. Hopelijk gaat dat de behandeling ook op de juiste koers brengen. Qua medicatie is het inderdaad zo dat veel medicijnen een tijdje (meestal ca. 3 weken) nodig hebben voordat ze goed werken. Voor die tijd kun je al wel de bijwerkingen hebben. Als het goed is gaat dat bijtrekken en worden de positieve effecten groter dan de negatieve. Als je dat over een paar weken nog niet merkt, dan kun je denk ik het best weer even contact opnemen over de medicatie. Misschien kan er dan wat gewijzigd worden.

    Sterkte in ieder geval!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    heel herken baar o niet te geloven er zijn er meer

    Reageer
Reageer op: veel klachten, maar niet weten wat het is


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief