Postnatale depressie en afslankmiddelen

  • #1

    Goededag allemaal,

    [b]Ik ben op zoek naar vrouwen die een postnatale depressie hebben of soortgelijke klachten die tevens ook een afslankmiddel gebruiken.[/b]

    In mijn geval heb ik geluk gehad en ben er tijdig achter gekomen dat het afslankmiddel "[b]stacker 4[/b]" klachten die leken op een postnatale depressie veroorzaakte. Klachten als onrust, paniek, slaaploosheid en depressie.
    Ik ben na een overleg met mijn huisarts direct gestopt met dit middel en ik ben vrijwel direct hersteld van [u]alle[/u] klachten.
    Als ik niet de gaten had gehad dat de klachten werden veroorzaakt door dit middel had ik nu bij een psygoloog gelopen, zware medicijnen gebruikt en nu nog niet van mijn kindje kunnen genieten.
    Ik correspondeer momenteel met "stacker europe" die mij hebben toegezegd dit uit te zoeken en terug te koppelen naar de fabrikant in amerika. Maar ik sta nu nog alleen en ik weet zeker dat er meer gevallen zijn zodat ik mij sterk kan maken en het etiket word aangepast met tenminste een waarschuwing.

    Want ik wil niet dat ooit nog iemand zich moet voelen zoals ik me heb gevoeld en moeten lijden zoals ik en mijn gezin hebben geleden.

    Reageer
    #2

    Het lijkt mij stug dat een vrij onschuldig middel als Stacker 4 de OORZAAK is van een depressie.

    Wat zit er in dat produkt: caffeine, groene thee en wat ginseng. Dat gooit niet je hele geestestoestand overhoop.

    Of heb je de verboden Stackers met ephedrine gebruikt?

    Ik denk dat je 2 dingen verwart. De klachten die je beschrijft: onrustig gevoel, slapeloosheid, stress zijn allemaal dingen die passen bij een verhoogde stofwisseling en een verhoogd adrenalinegehalte. Caffeine, zeker in de dosis van Stacker 4, kan de stofwisseling (en daarmee het adrenalinegehalte) doen stijgen.

    Ik vermoed dat je gewoon last hebt gehad van de 'normale klachten' die algemeen bekend zijn bij stofwisselings verhogende afslankproducten. Omdat dit zo vlak na de zwangerschap de kop op stak, heeft je dokter in eerste instantie een verkeerde diagnose gesteld.

    Volgens mij heeft het niets met een postnatale depressie te maken.

    Reageer
    #3

    Cafeïnegebruik of cafeïne-onthouding moet altijd worden overwogen als mogelijke oorzaak van nerveuze angst en slaap- of stemmingsproblemen, vooral bij vrouwen, die tijdens de premenstruele periode een zeer hoge bloedspiegel kunnen hebben vanwege het effect van hormonale veranderingen op de omzetting van caffeïne.

    Kortom: cafeine kan zeker tot jouw klachten leiden. Of de cafeine nu komt uit koffie, expresso, red bull, cola of een afslankproduct doet niet ter zake.

    Er wordt internationaal al langer op aangedrongen om artsen te bewegen bevallen vrouwen te wijzen op meer risicofactoren voor depressies. Cafeine wordt daar in benoemd.

    Reageer
    #4

    Er bestaat inderdaad een relatie tussen cafeïne en depressie.

    Cafeïne gebruik kan een oorzaak zijn van slaapstoornissen, en slaaptekort kan een depressie verergeren.

    Plotseling stoppen met het gebruik van cafeïne kan ontwenningsverschijnselen veroorzaken zoals hoofdpijn, vermoeidheid en prikkelbaarheid.

    Om ontwenningsverschijnselen te voorkomen is het aan te raden het gebruik van cafeïne geleidelijk te verminderen.

    Bij mijn weten is er een direct herstel van de biotransformatie van cafeïne na de geboorte, i.t.t. tijdens de zwangerschap.

    Reageer
    #5

    Ik gebruik sinds een maand of 4 af en toe wellis stackers, 1 per dag.
    soms 2 dagen achter elkaar, en dan weer een poosje niet.
    Ik sport gemiddeld 1 á 2 keer per week.
    Vaak doe ik dit voordat ik feestje heb of uit eten ga, omdat ik erg op mijn gewicht wil letten.
    Op eigen kracht ben ik in 3 jaar 20 kg afgevallen, en dat wil ik graag zo houden, helaas ben ik de laatste maanden de motivatie een beetje kwijt, en mis heel erg de lekkere maaltijden, de maaltijden die ik geskipt hebt uit mijn voedingspatroon zoals pannenkoeken , patat shoarma etc. af en toe heb ik hier zo de neiging naar.
    Als ik besluit om een keer te "zondigen" dan doe ik dat wel in combinatie met 's ochtends een stacker innemen en dan 's avonds genieten van pannekoeken of whatever..
    Wel ben ik de dus de laatste weken steeds vaker neerslachtig en voel ik me ongelukkig, vooral de dagen nadat ik een stacker heb genomen.
    Ik denk écht dat dit door het gebruik van stackers komt, voorheen was ik altijd gelukkig, positief en had ik zin in het leven.. nu maak ik me zorgen over mijn toekomst, of ik wel gelukkig ben..

    Reageer
    #6

    Gekopieerd uit een Stackers topic op deze site: "Ik kreeg klachten als neerslachtigheid, depressiviteit..."

    Dus...

    Reageer
    #8

    Ik heb vandaag voor het eerst stacker 4 gebruikt, er zat geen bijsluiter bij dus ik ging van 1 pil na elke maaltijd heb er 3 genomen en ging torn hardlopen. Niet echt fijn gevoel en in de avond merkte ik van mezelf dat ik heel chagarijnig was en dat ik heel fel reageerde op normale dingen, ik voelde mij ook erg depressief en ik ben normaal altijd vrolijk. Ik ga dit niet meer gebruiken of ik probeer een x om een per dag te doen en niet meer 3.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi,

    ik gebruik sinds 2 dagen Stackers 4 en ben op dit forum terecht gekomen omdat ik me ontzettend neerslachtig voel, tranen staan me in de ogen. Ik vond dit vreemd dus ben wat beginnen opzoeken. Denk toch dat het door de pillen komt, hier zo te lezen...

    Reageer
    #10

    Ik zou daar ook maar snel mee stoppen.
    Afvallen doe je door een fatsoenlijk dieet te volgen ( en je daaraan te houden) en dagelijks een uur te sporten.
    makkelijke manieren om af te vallen ( met pillen) bestaan niet of zijn gevaarlijk en vooral heel erg ongezond.

    Reageer
    #11

    ik heb vandaag ook voor het eerst 1 stacker in genomen. Ik heb ze genomen na mijn ontbijt en ben daarna gaan sporten. Ik voelde me super gejaagd en duizelig tijdens het sporten. Na het sporten was ik echt helemaal leeg gezogen, super moe en een depri gevoel. Ik ben nog wel even boodschappen wezen doen maar viel toen ik thuis kwam als een blok in slaap en werd met een leeg gevoel wakker.

    Reageer
Reageer op: Postnatale depressie en afslankmiddelen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief