Informatie over chlamydia

Online ZorgZus
  • #1

    Hey,

    Ik heb een vraagje.. Ik heb ongeveer een maand geleden (onveilig) seks gehad met een meisje. Overigens de eerste keer dat ik seks heb gehad. En had na een paar weken klachten. Ben naar de huisarts geweest en soa test gedaan; uitslag was chlamydia. Nu heb ik een antibioticakuur gehad van 7 dagen. Inmiddels zijn die 7 dagen voorbij en zou de soa nog een week besmettelijke kunnen zijn. Mijn vraag is.. Gaat de SOA echt volledig weg? Is ie ook meteen weg na zo'n kuur? Want er was een vriend van mij die tegen me zei dat het heel m'n leven lang blijft, en dat gaf mij weer stress.

    Overigens heb ik nu nog klachten maar die zouden (waarschijnlijk) niet met chlamydia te maken moeten hebben. Ik heb een soort van bultjes/ wratjes op mijn penis. Ik zit nu echt met heel veel stress en wil weten wat dat precies is. Ik lees namelijk dingen over genitale wratten ofso. En ben bang dat ik dat heb.. Zou het ook kunnen zijn dat ik dus meer SOA's heb opgelopen? Betekend bij ieder bultje achtige iets dat het een genitale wrat is?

    Reageer
    #2

    Chlamydia na antibiotica is gewoon genezen normaliter.

    Wratjes kunnen hpv zijn laat ze aan je huisarts zien, dan weet je het zeker.

    Heb je je seks partner ook geinformeerd? Anders kan ze misschien nog meer jongens infecteren.

    Reageer
    #3

    Ik weet eerlijk gezegd niet meer wie dat meisje is. Dit gebeurde op een huisfeestje. Maar stel ik zou genitale wratten hebben he? Gaat dat ooit helemaal weg? Want stel ik wil trouwen, kan ik dan ook gewoon zonder condoom vrijen? Want wil wel gewoon kinderen krijgen, en ik denk niet dat een vrouw mij zou willen als ik een soa heb die nog besmettelijk is.

    Reageer
    #4

    Als je een behandeling hebt gehad, is de besmetting ook over. In sommigen gevallen is de besmetting hardnekkig. Daarom is het goed om 3 weken na de kuur een nieuwe test te laten doen. Als chlamydia goed behandeld is is het ook weg. Een week na de behandeling is dat dan niet meer besmettelijk.

    Niet ieder bultje is een wratje. Of het bij jou wratjes zijn kan ik ongezien niet beoordelen. Daar zou je dan toch even naar de huisarts voor moeten gaan die kan er dan naar kijken.
    Het virus dat genitale wratten veroorzaakt, raak je inderdaad nooit meer kwijt. Er is dan ook altijd een risico op besmetting door huidcontact. Het meest besmettelijk zijn echter de wratjes zelf. Die kunnen behandeld worden.

    Reageer
    #5

    Maar stel ik zou dus Genitale Wratten hebben, blijft het dus heel mijn leven en kan ik eigenlijk geen kinderen meer maken?

    Overigens, bendankt voor de snelle reactie Tandor!

    Reageer
    #6

    Zo dramatisch moet je dat nou ook weer niet zien.
    Het is toch een vrij onschuldige Soa. Wel vervelend.
    Als de wratjes weg zijn, is het besmettingsgevaar uitzonderlijk klein.
    Maar eerst moet maar eens worden vastgesteld of je ueberhaupt wel genitale wratjes hebt.

    Reageer
    #7

    Tandor, gaat hpv nooit meer weg? Dacht begrepen te hebben dat de meeste mensen het in maximaal 2 jaar zelf klaren. Net als met bijvoorbeeld waterwratjes(ook hpv soort). Bij enkele houd het langer aan dacht ik of gaat het nooit helemaal weg(komt af en toevweer opzetten).

    @john alleen experts kunnen bepalen of het echt wratten zijn hoor en daarnaast voor de toekomst hoef je niet druk te zijn als het wel wratjes zijn. Meer en deel van de seksueel actieve mensen zijn in aanraking geweest.

    Reageer
    #8

    Het HPV virus dat genitale wratten veroorzaakt, gaat net als het Herpes virus inderdaad nooit meer weg. Het wordt niet door het lichaam zelf geklaard.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Weet men nu zeker dat hpv blijft? De meeste experts en websites geven aan dat het immuunsysteem het in de meeste gevallen klaart binnen 24maanden en een klein gedeelte klaart het niet maar immuun onderdrukt het geen wratten etc zou geven. Ik weet dat rivm juist aangeeft dat men aan het onderzoeken is of het wel echt geklaard kan worden of zoals herpus alleen onderdrukt zal worden door het immuunsysteem

    Reageer
    #10

    Genitale wratten verdwijnen in 20% tot 30% van de gevallen vanzelf binnen drie maanden. De wratten zelf dus. Het HPV virus dat wratten veroorzaakt is daarmee niet weg.

    Soms is behandeling nodig. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden. De eerste behandeling is meestal met medicijnen.Ook kan de arts de wratten bevriezen, wegschroeien of met een operatie verwijderen.

    Welke behandeling het beste is, hangt af van de grootte van de wratten en op welke plek ze zitten. Bij 30% tot 70% van de mensen komen de wratten binnen zes maanden na behandeling terug.

    Ongeveer 80% van de seksueel actieve vrouwen krijgt in haar leven te maken met een HPV-infectie. Het grootste gedeelte van deze infecties worden door het lichaam opgeruimd. Bij vrouwen dus.
    Maar dat geldt vooralsnog niet voor de HPV typen 6 en 11 die dus de genitale wratten veroorzaken.

    Reageer
Reageer op: Informatie over chlamydia


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief