Chlamydia misschien zelf geklaard

Online ZorgZus
  • #1

    Beste Tandor,

    Ik heb een misschien ietwat gekke vraag.
    Eerst zal ik voorgeschiedenis geven:
    Ik heb een lange periode geleden eenmalig risico contact gehad met een vrouw(vaginale seks eerst met condoom maar die bleek volledig afgegleden te zijn en ze heeft me gepijpt). Ze was Aziatisch, ontmoet met uitgaan en is geen prostituee.(naar mijn weten, ik heb niet betaald namelijk)
    Nu komt het punt, doordat ik erna door werk niet een test gedaan. (stom stom) uiteindelijk was de angst voor HIV toch wel zo erg groot dat ik die wel gedaan heb na 3 maanden, deze was negatief. Toen begon ik toch echt te denken dat ik ook standaard soa test moest doen om toch van die onzekerheid af te komen, was toen op dat moment in china en dit was 7 maanden na risico contact. Ze hebben alleen een urine test gedaan en daar kwam niets uit. Ik erg blij dus ๐Ÿ™‚

    Toen ik weer terug in nederland was, met een vriend gesproken en die gaf aan dat na een half jaar het goed zou kunnen dat ik misschien zelf Chlamydia of Gonnoroe geklaard zou hebben. Ik met mijn stomme kop opgezocht en ja dit kan en nog erger ik las toen een artikel over Hepetitis B en Syfilis. Voor Syfilis weet ik eigenlijk wel zeker dat ik het niet heb, gezien ik mijn lichaam heel goed in de gaten gehouden heb en die zweer of secondaire stadium wel opgemerkt zou moeten hebben. Maar die Hepetitis B kon ik opeens even niet meer wegdenkenen vooral met de gedachte dat ik (ookal kleine kans misschien) Chlamydia zelf geklaard zou hebben en dus misschien dus toch een aanzienlijke kans gehad kan hebben op hepetitis B. Ik had GGD gebeld, Slotevaart(soa poli) gesproken Soaaids lijn en die gaven aan dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken en dat blij moet zijn dat ik Chlamydia, Gonnoroe en HIV vrij ben. Ze zeiden dat er echt bloed aanwezig moet zijn en dat Chlamydia het slijmvlies wel geirriteerd zou kunnen maken maar er normaliter geen bloed vrij komt. En om Hepetitus B te krijgen bij het vrijen moet er toch wel aanzienlijk bloed aanwezig zijn vooral bij vrouw naar Man overdracht.
    Gezien je reacties op andere vragen, ben ik erg benieuwd hoe jij hier in staat. Ik ben namelijk opeens wel erg bang voor nog een bloed test en ontzettend bang voor Chronische Hep B! Alvast bedankt voor je reactie.

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Er is geen enkele reden om je zorgen te maken over een hep B infectie.
    Het lijkt erop dat je een link legt tussen chlamydia en Hep B. Maar dat is natuurlijk niet zo. Ik ben het dus helemaal met de GGD en de soaaidslijn eens.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie. Gelukkig denk jij er ook zo over. Ik werd helemaal gek van het feit dat je op internet leest dat het 100x besmettelijker is dan hiv en dat je er niets van merkt vaak. OOk de verhalen van mensen die beweren het na 1 keer vaginale seks al te hebben gaf mij grote angst. Ook het feit dat je bij Chlamydia las dat dit de kans op overbrengen van andere SOA's bevorderd en het gesprek met GGD etc gaf mij het gevoel(ze zeiden het niet hoor en waren best netjes) dat ze me eigenlijk wilde uitlachen om mijn vraag.

    Reageer
    #4

    Op internet is veel te vinden. Maar helaas ook een heleboel indianenverhalen. De GGD krijgt wel vaker vragen van mensen die zich volledig onnodig zorgen over soa's maken.
    Beter een keer onnodig zorgen maken dan er onverschillig mee omgaan !
    Je kunt het in ieder geval achter je laten.

    Reageer
    #5

    Bedankt voor je snelle reactie. Dan ga ik die gedachte proberen te laten rusten.

    Reageer
    #6

    Hi Tandor, ik heb toch een vraag. Ik heb in de afgelopen periode geen symptoom gehad voor een aandoening. Wel had ik omdat ik gefocused was op mijn lijf iets opgemerkt. Ik heb stijve spieren schouder en heb af en toe rode handen met witte vlekjes. Dacht dat dit door stijve spieren komt, maar gezien ik zoals je onderstaand zag was ik bang voor hep b en net ging opeens door mijn hoofd of dit niet dit mogelijk toch door hep b zou kunnen komen? (Slechtere doorbloeding)Die witte vlekjes vielen op vanaf dat ik op mijn lijf ging letten toen ik bang werd van hiv dus na 1 a 2 maanden na risico contact. Thanks

    Reageer
    #7

    Dat heeft echt niets met Hep B te maken.
    Waarschijnlijk heb je die vlekjes eerder ook gehad maar zijn ze niet opgevallen. Propbeer je iet zo te focussen op je lichaam en te blijven speuren naar eventuele vreemde dingen. Er is geen reden voor.

    Reageer
    #8

    Bedankt voor je nuchtere reactie. Dat had/heb ik net nodig ๐Ÿ™‚

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ๐Ÿ˜‰

    Reageer
    #10

    Hi Tandor, die nuchterheid wordt erg gewaardeerd. Dit deed mij echt realiseren dat ik mogelijk iets te veel gefocust ben/was op symptomen zoeken. Alleen je geest gaat een eigen leven leiden in dit soort situaties en dat verdomme internet maakt het echt mega erg.Als je er namelijk aan toe gegeven hebt is het zo lastig om bepaalde gedachten uit te zetten. Ik kreeg namelijk voor je ontnuchterende antwoord opeens opeens ook een erg drukkend gevoel op mijn borst (links en rechts om de beurt een kant) en mijn darmen zijn beetje van de rel(geen diaree, maar winderigheid en lastig afkunnen opeens). Na je ontnuchterde reactie is de druk op mijn borst weg, alleen nog mijn darmen zijn nog niet helemaal ok. Maar dat opeens die druk op mijn borst weg is, is voor mij wel een soort van bevestiging dat mijn geest met me zit te spelen :-(. Nu nog even af van die gevoelens in mijn darmen (stom stemmetje in mijn hoofd zegt nog dat dit iets zou kunnen betekenen, maar ik weet ook dat het wel heel toevallig is dat ik dit opeens nu heb)en hopelijk ben ik weer de oude. Ben van plan om ontspan oefeningen te gaan doen en dergelijke. Heb je misschien nog tips voor mij? Zodat ik mijn gedachte kan verzetten en niet in die cirkel te blijven hangen?

    Reageer
    #11

    [quote]opeens ook een erg drukkend gevoel op mijn borst[/quote]dat is natuurlijk niet toevallig... Je was aan het hyperventileren door de stress.....dat kan nogal wat klachten geven

    Kijk hier maar eens:
    http://hyperventilatiesymptomen.nl/klachten-symptomen.html

    Je zou ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen kunnen doen. Je kunt ze vinden in de columns over angst die ik heb geschreven. http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    Reageer
    #12

    Wow, het voelde niet als hyperventilatie(moet ook eerlijk zeggen dat ik dat volgens mij nooit eerder gehad heb). Kan dat zo een 1 a 1,5 dag aanhouden? Als ik je link lees, herken ik wel wat. (had die andere dingen wel al zelf kunnen relativeren aan angst dus gelukkig kan ik veel dingen nog wel relatieveren :-). (Klamme handen en gevoel van onwerkelijkheid, alsof ik het in 3de persoon mee maak) Ik ga vanavond die link lezen en dat proberen. Neem aan ik dit wel een week of wat moet doorzetten.(1 dag oplossingen zijn er natuurlijk niet ๐Ÿ™‚ )

    Nogmaals bedankt.

    Ps. Dat internet opzoeken heeft me toch wel echt heel erg geraakt. En de artikelen op internet betreffende Hep B(op vele medische sites) hebben me blijkbaar onnodig angstig gemaakt. Ik denk dat het de bedoeling is om mensen juist vooraf te behoeden in plaats van achteraf angstig te maken. Maar de angst zat (zit nog een beetje) er goed in bij mij!

    Reageer
    #13

    Hyperventilatie kan nog wel langer aanhouden dan 1 of 2 dagen....soms wel weken...het probleem is dat je het zelf niet in de gaten hebt...
    doe maar eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest
    betrek dan de vragen over de laatste 1-2 weken.

    Dr. Google is niet altijd een goede raadgever...

    Helaas zijn er geen eendagsoplossingen. Dat zou wel handig zijn. Ik zou willen dat ik die dan zou hebben...
    De oefeningen moet je inderdaad iets langer gaan doen.

    Reageer
    #14

    Bedankt. Ga ik doen.

    Ja dr google is nu voor mij dr bangmaker geworden.

    Reageer
    #15

    ouch. Ik heb de hyperventilatie test gedaan en kwam uit op een score van 47. Ook de angsttest gedaan en kwam op 52 uit. Moet zeggen eigenlijk niet verwacht. Mogelijk heeft de situatie (angsten tbv. Soa's) bij mij mogelijk iets getriggerd, waardoor ik ondanks goed adviezen van kenners (GGD, Soaids lijn, jij/Tandor) toch bleef zoeken op mijn lichaam naar veranderingen.

    Voor me gevoel heb ik nu wel toegegeven aan het gevoel dat het waarschijnlijk allemaal in mijn hoofd zit. Want na twee dagen redelijke ontspanning ben ik erg vermoeid opeens en heb af en toe koude rillingen. Zelf heb ik het idee dat dit komt omdat ik nu toegegeven heb, want had dat niet eerder namelijk. Ik ben nu gisteren voor het eerst begonnen met de ontspannings en ademhalings oefeningen. (moet zeggen best lastig ๐Ÿ™‚ voor de eerste keer) en heb al wat afspraken met vrienden en familie om iets leuks te doen. En kan dan misschien ook met hen hierover praten.

    Reageer
Reageer op: Chlamydia misschien zelf geklaard


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief