Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

vocht uit tepels, water, melk

  vocht uit tepels, water, melk

Mary #1 13 mrt 2008 16:50

Ik heb al jaren lang last van vocht uit mijn tepels.
Het komt er uit al ik in mijn borsten knijp en heeft een waterigemelkachtige kleur.
Ik ben er voor naar de dokter geweest die gaf me eerst medicatie die eigenlijk bedoeld is voor vrouwen die willen stoppen met borstvoeding. Dit had totaal geen effect en ik ben hier zo snel mogelijk mee gestopt. Daarna ben ik van de pil overgestapt op de mirena. ook dit had geen effect.
Op een gegeven moment zat er bloed bij. Ik dus weer naar de dokter die mij een doorverwijzing gaf om een mamografie te laten maken. Hierop was niets te zien (gelukkig). Ook is er wat vocht onderzocht in het lab. Uit deze test kwam de uitslag dat er wat sprake was van verhoogde celdeling. Nog een bloedonderzoek gehad i.v.m. hormoonhuishouding, maar ook hier kwam niets uit.

Ik ben allang blij dat het niets kwaadaardigs is, maar ik heb er nog nooit van gehoord. hebben meer vrouwen hier last van? enig idee wat het is?
Ik ben nog nooit zwanger geweest, ben 21 jr., had het al voordat ik seksueel actief was en vraag me af waar het mee te maken kan hebben.
gr.
Laatst bewerkt: 15 mei 2009 04:12 door .

Loesje #2 03 apr 2008 13:17

Hoi Mary,

Dit is de derde poging om je een reactie te geven - m'n computer houdt er telkens mee op!
Ik herken een beetje uit je verhaal. Ik heb regelmatig dat er witgelige of doorzichtige vloeistof uit m'n tepels komt (na stimmulatie vanwege druk in m'n borsten of bij het vrijen). Niet maar een paar druppels maar vrij veel in mijn beleving.
Destijds heb ik voor een paar maanden de pil doorgeslikt (dus geen stopweek), en toen kwam het veel minder voor. Maar in de eerstvolgende stopweek kwam het weer op gang.
Bij mij begon het voordat ik met de pil begon, maar nadat ik seksueel actief werd.
Ik ben er nog niet mee naar de dokter gegaan, wilde eerst even op internet zoeken of dit normaal was.
Ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb, en dat er meer mensen zullen reageren!

Groetjes,
Loesje

Loesje #3 03 apr 2008 13:30

Ik kwam dit berichtje nog tegen. Is misschien nog iets? Klinkt als hyperprolactinemie.
Laatst bewerkt: 23 apr 2013 20:09 door .

Anoniem #4 06 apr 2008 10:34

Heel herkenbaar. Je kunt ook nog bekijken of het met mastopatie te maken heeft, goedaardige bobbels etc. die ook pijn kunnen geven, mn. voor de menstruatie.

Mary #5 09 apr 2008 15:44

Ik ben blij om te horen dat ik toch echt niet de enige ben!
Wat er op die site staat, kende ik al. maar toch heel erg bedankt hier voor. Ook ik heb net als jou eerst op internet zitten zoeken, maar je komt dan zulke gekke dingen tegen, waardoor de stap naar de dokter nog groter wordt.
Het is denk ik iets waar we maar mee moeten zien te leven. Al zit ik wel te overwegen iets in het homeopathies circuit te zoeken. Als hier iets uitkomt laat ik het weten, misschien dat ik jou en anderen er mee kan helpen.

gr

marga #6 12 apr 2008 19:40

bij komt er al jaren vocht uit één borst, alleen rechts. Ik heb al 2x een mammogram laten maken, maar volgens de arts is het slechts hormonaal en heb ik wel veel klierweefsel maar dat kan volgens hem geen kwaad. Het is in de zomer wel lastig met een t-shirt want dan verschijnt er soms ineens een vlek ter hoogte van m'n borst maar ik ben allang blij dat het niks ernstigs is.

Maaike #7 08 jun 2008 23:01

Ik heb ook wat melkachtige vocht wat eruit komt niet veel maar toch. Vind het wel eng nu al sik die dingen lees hier.

heb 6 maanden borstvoeding gegeven maar dat is al een tijd terug mn kind is nu al bijn 2.

Dave #8 02 sep 2008 14:50

Hoi Mary,

Dit zou een psychologisch probleem kunnen zijn.

Soms te weiten niet aan seks, maar aan de seksuele gedachte.

Misschien eens een therapeut raadplegen om zeker te zijn.

Kan ook niets zijn, gewoon de natuur van he menselijke lichaam en de hormonen in het lichaam.

Laat iets weten.

Groetjes,
Student psychologie

Dave #9 02 sep 2008 14:55

Hoi Marga,

Indien uw arts dit geconstateerd heeft zal dit zo wel zijn.

Een oplossing voor het T-shirt probleem kan zijn een borstcompres op de borst of van die speciale borstschelpen om zo de verlegendheid/ongemak te vermeiden.

Groetjes,

student psychologie

Mary #10 12 feb 2009 15:07

Hoi dave,

als ik nadenk over evt. psychologische oorzaken, dan denk ik al snel aan stress. en tuurlijk heb ik ook stress, zeker omdat ik nu aan het afstuderen ben. maar ik heb hier al last van sinds dat ik 17 was (ben nu 22). wat ik lees op internet is dat dit na een aantal maanden of een jaar over moet gaan. maar evengoed bedankt voor de tip. weet nog niet of ik er iets mee ga doen, maar hou het in ieder geval in m'n achterhoofd.

voor vrouwen die hier nog meer over willen lezen:
www.uu.nl/uupublish/content/pug00-05.pdf
www.mastopathie.nl/

De eerste site is een brochure van de site mastopathie.nl een erg fijne site die wat duidelijkheid geeft en misschien nog wat handvaten.

gr mary

nancy #11 12 mei 2009 10:11

ik ben een meisje van 14 jaar
en toen ik 13 was had ik er ookal last van en ik ben erg bang maar het is niet kwaadaardig tog ik vind het eng om er mee naar de dokter te gaan

lon #12 13 mei 2009 18:57

Heb ik ook! Al maanden!! Alleen als ik in mijn borst knijp dan. Ik slik ook de pil (femodeen) en ben 33 jaar. Niet seksueel aktief dus waar het dan aan ligt.....

Bar #13 27 jun 2009 22:28

Dag, ik weet niet of iemand hier nog op zal reageren, maar ik ben idd nu twee jaar geleden gestopt met borstvoeding geven en aan één borst heb ik nog steeds een melkachtige afscheiding. Gezien het feit dat mijn moeder dit ook haren gehad schijnt t ehebben , heb ik mij er nooit zorgen op gemaakt.
Bij de gyneacoloog op jaarlijkse controle heb ik er toch even melding van gemaakt, natuurlijk kwam er op dat moment geen vocht uit....toch heeft hij een verwijsbriefje voor een echo van mijn borst gemaakt, voor als het nog eens terug zou komen. Dat is dus zo, en ik maak me nu vreselijke zorgen; temeer omdat er vandaag plotseling een heel andere kleur afscheiding uit mijn andere borst komt!!! Die al gewoon twee jaar "stil" ligt :-)

Brr, ik vind het echt best eng allemaal.

Iemand al meer nieuws hieromtrent?

Anoniem #14 25 jul 2009 19:18

ben 5 maanden geleden gestopt met de pil om zwanger te worden!
heb (stom maar waar) een test gedaan zeker 5 dagen te vroeg die was negatief en ben daarna ook een beetje ong geworden maar niet onwijs veel!!!
maar toch nu komt er wit viocht uit me tepel al een paar dagen elke dag een druppel maar maar normaal nooit last van.
lijkt op toen ik borstvoeding gaf aan me dochtertje (nu 3 jaar)
weet iemand wat dat is of kan het ook uiets anders zijn zijn ook best wel gevoelig!!!
hoop dat iemand reageert!!!!

Anoniem #15 25 jul 2009 19:18

Het zou verschillende dingen kunnen betekenen.
Ben je onlangs misschien medicijnen gaan gebruiken?

ik weet wel dat een van de punten waar vrouwen bij hun eigen ? maandelijkse ? borstonderzoek op moeten letten, is of er vocht uit de tepels komt. Is dat het geval, dan is dat zeker iets wat aandacht van een arts nodig heeft.

wil je niet onnodig ongerust maken, maar als je dit al een tijdje hebt, in die mate, is het misschien wel verstandig dit in ieder geval even aan de dokter te melden.

Anoniem #16 25 jul 2009 19:19

ik wilde ook nog even kwijt, dat het niet altijd hoeft te duiden op een probleem in de borst zelf. Het kan wel degelijk zijn dat je zwanger bent. Misschien kan nog een keer testen ook geen kwaad. succes.

Anoniem #17 25 jul 2009 19:19

ik ben geen medichijnen gaan slikken en heb het nu een paar dagen en elke dag een a twee druppels vocht maar misschien toch nog maar een test doen ik weet het niet anders bedankt voor je reactie!!!

Anoniem #18 25 jul 2009 19:20

Mastopathie is een verzamelnaam voor enkele goedaardige aandoeningen van de borsten. Bij vrouwen met mastopathie zijn de borsten vaak pijnlijk en gezwollen, het borstklierweefsel voelt onregelmatig aan en soms zijn er een of meer knobbeltjes voelbaar. Ook kan er afscheiding uit de tepels komen. Veel van deze verschijnselen komen ook bij borstkanker voor, maar mastopathie is g??n kanker. Vrouwen met mastopathie lopen ook geen groter risico om borstkanker te krijgen.
Mastopathie kan in een of beide borsten voorkomen. De knobbels in de borsten zijn meestal cysten (met vocht gevulde blaasjes) of fibro-adenomen (knobbels die ontstaan uit bindweefsel en klierweefsel). Mastopathie kan cyclisch zijn: de verschijnselen komen en gaan met de menstruatiecyclus. Er is echter ook een niet-cyclische variant. Hierbij duren de klachten een langere periode, en blijven dan weer een tijdje weg.

De oorzaak van mastopathie is niet altijd duidelijk. Meestal spelen hormoonveranderingen een belangrijke rol. Zwangerschap, stoppen met de pil, verwijdering van de baarmoeder kunnen allemaal invloed hebben op het ontstaan van mastopathie. Een andere oorzaak zou een teveel aan afvalstoffen in het lichaam zijn door een probleem in de stofwisseling of bepaalde voeding. Ook psychische factoren als stress kunnen mastopathie verergeren of veroorzaken.

Anoniem #19 25 jul 2009 19:20

Hallo, dit heeft in principe niets te maken of je wel of niet zwanger bent. Want melkproductie wordt pas na een paar maanden aangemaakt en niet in de eerste maand. Ik heb dit zelf ook al een paar keer gehad. Soms jaren niet meer en dan zo ineens een paar dagen wel weer. Ik heb ergens gelezen, ik weet alllen niet meer waar( kan best op dit forum onder het "kopje" , borsten" staan. Er zijn erg veel vrouwen zijn die dit hebben. En dat je je er in eerste instantie helemaal geen zorgen over hoeft te maken. Tenzij je pijnlijke borsten hebt of dat het erg lang aanhoudt.

Succes, ik hoop niet dat ik je te erg teleurgesteld heb.
Groetjes Loes

Anoniem #20 25 jul 2009 19:20

Vochtverlies (lijkend op witte vettige melk) uit beide (!) borsten kan duiden op een te hoog prolactinegehalte. Meestal gaat het gepaard met het niet hebben van een eisprong..

De meesten vrouwen hebben het heel af en toe wel eens. Als het vaak of zelfs elke maand voorkomt is het handig om even langs de dokter te gaan. De oorzaak van dit probleem ligt dan waarschijnlijk in je hersenen, in de vorm van een zwelling van je hypofyse..

Zwanger worden wordt natuurlijk lastig zonder eisprong, maar er zijn goede medicijnen voor dus op zich hoeft het niets te betekenen mbt het krijgen van kinderen.

Anoniem #21 25 jul 2009 19:21

25 april heb ik me vraag neer gezet bedankt voor de reactie's, ik heb er nog steeds last van elke dag en heb ook gevoelige borsten ik ben dus niet aan medichijnen, ik ben langs de dokter geweest die heeft me na gekeken en me ogen kon er mee te maken hebben maar ze vond dat ik het maar af moest wachten.
maar ht is dus niet af en toe maar elke dag, ik heb toen een test gedaan maar dat was niks, ik denk zelf niet dat ik geen eisprong heb omdat ik al een kindje heb gehad, OF ZOU HET KUNNEN DAT IK DAT NU OPEENS NIET MEER HEB ????
HOOP OP WEER EEN REACTIE
moest gister ong worden en ben het nog niet en voel ook nog geen kramp en ben het eigenlijk altijd wel op de zelfde datum dus wie weet heb ik nu geluk :)
alvast bedankt Moeder!!

Anoniem #22 25 jul 2009 19:21

Hoe mastopathie ontstaat is nog niet duidelijk. Wel weten we dat het veel te maken heeft met uw hormonen. Het klierweefsel in uw borsten is extra gevoelig voor veranderingen van hormonen in uw bloed. Daardoor voelen uw borsten tijdens de menstruatie vaak gespannen aan. Ook door de anticonceptiepil (die hormonen bevat) kunt u gespannen borsten krijgen. Vlak voor de menstruatie krijgt u pijn en opvallende knobbeligheid van de borsten. Na de menstruatie verdwijnen de pijn en knobbels weer. Door de zwelling van het klierweefsel raken de melkgangetjes soms gestuwd. Er kunnen dan gladde, ronde zwellingen ontstaan die gevuld zijn met vocht. We noemen dat cysten. Wanneer een cyste gevuld is met vocht geeft dat spanning en druk. Daardoor kan een cyste pijn doen.

Lees verder op de website van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Mastopathie:

nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlic...ef/Mastopathie-1.htm

Anoniem #23 25 jul 2009 19:23

Ik ben vorig jaar naar de dokter geweest omdat mijn beide tepels rood, gevoelig en droog waren. Ze waren erg pijnlijk en soms waren ze ook open omdat ze zoooo droog waren. De dokter heeft me een zalfje gegeven ertegen en vaseline. Ik heb ook eczeem en ze zei dat het eczeem op mn tepels was.
Nu heb ik ook last van wit vast spul dat ik uit mn tepels kan drukken. Dit is slechts een kleine hoeveelheid, niet zoals ik eerder in het forum heb gelezen. Vaak is het aan het einde van de dag als ik ga douchen dat ik het eruit knijp. Op mn tepels zie je dan enkele onderhuidse witte puntjes, die ik dan vervolgens uitknijp. Ik heb verder geen last ervan. Nog steeds heb ik last van een beetje eczeem op mn tepels, maar niet meer zo erg als vorig jaar.
Wat kan dit witte vaste spul zijn??

Anoniem #24 25 jul 2009 19:23

ik heb dat ook gehad maar ik was zwanger ik weet niet hoelang je dat al heb en of je borsten ook zeer doen ik zou voor de zeker heid naar de dokter gaan om een zwangersschapstest te doen terwijl je er zeker van bent dat je niet zwanger bent dat is het enige wat ik me kan bedneken

ik hoor het nog wel van je

groetjes van priscilla

Anoniem #25 25 jul 2009 19:23

Ben absoluut niet zwanger. Ik slik de pil en ik word gewoon ongesteld. Ik heb hier zeker al een meer dan driekwart jaar last van denk ik. Mijn tepels voelen soms wel gevoelig, maar dat kan ook door het eczeem komen. Mijn borsten doen geen pijn

vocht uit tepels, water, melk

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA