Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

haargroei??

  haargroei??

**me** #1 15 apr 2005 14:14

welke vrouw heeft nog meer last van haargroei bij de tepels? Ik heb zelf een teveel aan mannelijke hormonen en heb dus overal haar en ook teveel en erg stug haar. Rond mijn tepels heb ik niet veel ofzo, maar er zitten wel af en toe een aantal haartjes (zwarte!). Een lotgenoot misschien? Ik wil graag weten wat ik eraan kan doen. Epileren doe ik nu, maar daar krijg ik littekens van... help!

monnie #2 25 apr 2005 14:10

hoi :shock:
kleine zwarte haartjes rond mn tepels heb ik ook ik scheer ze eraf met mesje ik heb ze gekregen na het stoppen met de pil
vond het ook al raar dat ik ze heb zal er wel bij horen dacht ik beter als een snor hahahahaha
misschien kun je het weg laten laseren maar lijkt mij erg pijnlijk

groetjes monnie :shock: :shock: :shock:

JOAN #3 30 mei 2005 11:55

Zo nu en dan kom ik ook een lange haar tegen rondom mn tepel.
Gelukkig niet veel eens per 3 mnd en dan pakken we ff de pincet ;)
Ben uberhaupt heel behaard, gelukkig blond. heb ik mazzel mee.

moi #4 02 jun 2005 02:57

monnie schreef :
hoi :shock:
kleine zwarte haartjes rond mn tepels heb ik ook ik scheer ze eraf met mesje ik heb ze gekregen na het stoppen met de pil
vond het ook al raar dat ik ze heb zal er wel bij horen dacht ik beter als een snor hahahahaha
misschien kun je het weg laten laseren maar lijkt mij erg pijnlijk

groetjes monnie :shock: :shock: :shock:

ja idd ik ken het ook,het zijn er maar een paar,
maar t is idd wel erg vervelend,ook ik moet zo nu en dan de epitang erbij nemen,wist trouwens niet dat ik 'lotgenoten :wink: 'had

groetjes moi

Anoniem #5 02 jun 2005 11:18

Ik trek de haartjes er gewoon uit, no problem, zijn ze weer even weg.

Samantha #6 18 jun 2005 10:52

Ik heb er inderdaad ook last van. Van die dikke, zwarte haren. Meestal knip ik ze maar gewoon af, zou niet weten hoe ik het anders zou moeten doen.

**me** #7 04 jul 2005 13:48

Ik ben een jonge meid van 20. Ik heb verder helemaal niks mannelijks, behalve een overmatige haargroei wat veroorzaakt wordt door een teveel aan mannelijke hormonen. ik dacht ook echt dat ik de enige was! 'Gelukkig' niet. Ik pluk ze er ook altijd maar met een pincet uit. Maar ja die littekentjes zijn natuurlijk niet zo mooi. Het is ook niet zo dat ik me er echt vreselijk voor schaam ofzo, want ik loop ook topless op het strand. Aan de ene kant schaam ik me er wel een beetje voor, maar aan de andere kant denk ik; nou er zijn ook wel ergere dingen!
Nou in ieder geval bedankt voor jullie reacties!!

An #8 14 jul 2005 00:37

Haai,

Ik heb ook rond m'n tepels lange zwarte haren :oops:
Verder geen overdreven haargroei ofzo.
ik laat ze lekker zitten, op 't ogenblik heb ik geen vriend ofzo, dus niemand heeft er last van :lol:
Ik zit er niet zo mee, maar ik ben toch blij dat ik hier lees dat ik niet de enige ben met die haartjes.

Als ik ze weg wil denk ik dat ik ze eraf knip en evt. (daarna) scheer.
Eruit trekken: doet dat geen pijn dan? Of ben ik nou zo kleinzerig?

Groetjes

Anoniem #9 05 sep 2005 15:38

het is heel normaal volgens mij hoor, bijna al mijn vriendinnen hebben dat ook. gewoon af en toe een haartje. je moet het echt niet scheren want dan worden het stoppels. epileren is de beste optie. en rughaar kun je gewoon 1 keer in de maand laten harsen bij een schoonheidsspecialiste of laten laseren maar dat is erg duur. dus harsen is gewoon het beste denk ik:)

Me

Anoniem #10 05 sep 2005 22:07

ik heb geen haartjes rond mn tepels
Maar mn vriend wel hahaha
Ik vind het wel grappig maar met pincet eruit halen is beter dan scheren hoor dames. Maak je niet druk tis heel normaal.

Groetjes een FEmale

elly #11 17 okt 2005 16:02

"Anonymous" schreef :
ik heb geen haartjes rond mn tepels
Maar mn vriend wel hahaha
Ik vind het wel grappig maar met pincet eruit halen is beter dan scheren hoor dames. Maak je niet druk tis heel normaal.

Groetjes een FEmale

Ik heb al vanaf dat ik in de puberteit kwam last van lange zwarte haren rond mijn tepels. Eerst liet ik ze zitten, maar toen ik een vriend kreeg schaamde ik me dood. Sindsdien haal ik ze eruit met een pincet. Het is nu gewoon en hoort bij mijn leven, om dit regelmatig te doen. Ik heb ook vrij veel schaamhaar en haar op m''n benen dus het zullen wel teveel mannelijke hormonen zijn. Maar er zijn ergere dingen toch. Ik haal nu alles wat onder mijn neus zit aan haar weg, lekker alles kaal. Het uittrekken van de haartjes bij de tepels gaat ook steeds minder zeer doen naarmate je het langer doet. Ze gaan steeds losser zitten namelijk.

Anoniem #12 11 dec 2005 21:23

Ik denk ik reageer ook even. Ik heb dit namelijk ook en het is (volgens de dokter) normaal. En wanneer je je ze er uit trekt kun je het beste dit doen onder een warme douche, op deze manier doet het minder/ geen pijn.

jeanetju #13 16 dec 2005 15:24

ik heb aleen blonde haartjes ennuh..
iedereen heeft overal haar op zijn lichaam de een heeft het wat langer dan de ander maar weg hale heeft ook geen nut komt aleen maar sneller trug

lisa #14 24 feb 2006 21:46

Hoi, ik heb er ook last van. Heb ook veel haar op mijn lichaam,teveel mannelijke hormonen wat dat betreft. Ik heb het een keer geschoren, en daardoor scheer je ook andere onopvallende haartjes mee, en die keren de volgende keer dus ook zwart en stug terug. Resultaat dat ik nu veel haar op mijn borsten heb en ertussen. Ik schaam me er ook voor. 1 keer per week kan ik weer aan het epileren met mijn pincet, wordt het echt zat. Mijn vriend( met wie ik al 4 jaar heb) vind die haartjes niet erg, zegt van joh scheer ze toch niet. Maar voor mezelf scheer ik ze, vind het gewoon geen gezicht.
groetjes

Shadow #15 25 feb 2006 11:21

Ik heb ook wel eens van die zwarte, langere haartjes rond mijn tepels. Dat krijg ik waarschijnlijk ook door een stoornis in de hormoonhuishouding; ik heb namelijk een eetstoornis en dat is er waarschijnlijk de oorzaak van dat ik overmatige haargroei heb. Ik haal ze in principe ook altijd weg met een pincet, daarmee blijven ze wel heel lang weg ;-)

Shadow

rachel #16 27 feb 2012 13:52

Ik heb daar sinds kort ook last van, ik weet niet wat ik ervan moet denken waar het vandaan komt, ik heb best zware medicatie voor mijn ziekte. Ik vind het erg vervelend, want ik krijg ook haargroei op mijn gezicht, een snor, en dat zijn ook donkere haartjes,, wat moet ik ermee doen??

(A) #17 14 mrt 2012 08:54

ja ik heb het ook zoo eens in de 2 maanden heb ik hooguit 3 a4 zwarte haren net onder me tepel ik epileer ze gewoon

S #18 25 aug 2012 15:39

ik ben nog niet zo oud (15) maar ik heb van die donkerblonde haren rondom mijn tepels ik vind het heel erg maar ben bang dat als ik ze weghaal met een pincet ik donkerdere haren terug krijg. ik stoor me er heel erg aan. wat moet ik doen ?

Emma #19 28 aug 2012 13:33

Dat is heel normaal hoor. Maar als je het niet mooi vindt, kun je ze epileren of afknippen met een nagelschaartje.

Anoniem #20 14 mei 2014 18:48

Er uit trekken doet geen pijn, alleen de eerse keer! Fijn dat er meer vrouwen zijn met dit probleem hahaha

Anoniem #21 22 jul 2015 09:39

Hoe weten jullie allemaal dat je een teveel aan mannelijke hormonen hebt? Dit hoeft niet per se de oorzaak te zijn hoor.
Bij mij begon het met 1, maar ik slik sinds kort biotine omdat ik erg veel haaruitval (op mn hoofd heb). Ik heb het idee dat het rond mijn tepels sindsdien erger is geworden. het kan dus ook gewoon aan voedingspatroon, stress en weet ik veel wat voor dingen nog meer liggen. Ik haal ze er nu uit met een pincet, maar ben wel bang dat het alleen maar erger wordt.

haargroei??

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA